Atlétikai vb: boldog jamaicai csapat a csütörtöki öt érem után

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 11:07
null
Danielle Williams (Fotó: AFP)
A jamaicai atlétikai válogatott csütörtökön öt számban öt érmet – köztük két aranyat – szerzett a budapesti világbajnokságon, így remek a hangulat a csapatnál.


A női 100 méter gáton aranyérmes Danielle Williams egyetlen századmásodperccel előzte meg a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinnt és három századdal a bronzérmes amerikai Kendra Harrisont.

„Csak a saját futásommal foglalkoztam. Nem igazán láttam, mi történik még körülöttem” – jelentette ki a 30 esztendős sprinter, aki nyolc éve, Pekingben már nyert ezen a távon. Hozzátette, a közelmúltban szinte minden évben elgondolkodott azon, hogy befejezi a pályafutását.

A női 400 méter gáton harmadik Rushell Clayton nem volt csalódott, hogy a holland Femke Bol és az amerikai Shamier Little is megelőzte:

„Ez volt életem legjobb futása”
– közölte 52.81 másodpercéről a 30 éves atléta.

A férfi 400 méteren első, 21 éves Antonio Watson elárulta, nem úgy érkezett be a célba, ahogy edzőjével eltervezték.

„Jó versenyem volt, bár nem úgy valósítottam meg, ahogy Glen Mills edzőmmel kigondoltuk – mondta Watson. – Az utolsó 50 méteren már nem néztem a többieket, csak magamra koncentráltam. Ez egy csodálatos szezon számomra. Miután 2017-ben megnyertem az ifjúsági vb-t, nagyszerű, hogy aranyérmet nyerhettem az első felnőtt-világbajnokságomon.”

Rajtuk kívül jamaicai részről még a férfi távolugrásban második Wayne Pinnock és harmadik Tajay Gayle lett dobogós csütörtökön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik