Videó: Rooney a szurkolók előtt tartott beszédet a kiesés után – tapsvihar követte

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 13:46
null
Wayne Rooney a kieséstől függetlenül büszke lehet a csapatára (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a 21 pont levonásával sújtott Derby County hétfőn 1–0-s vereséget szenvedett a Queens Park Rangerstől az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 43. fordulójában, és eldőlt, hogy kiesik. A csapatukra ettől függetlenül nagyon büszkék a szurkolók, s néhányuk előtt órákkal a meccs után beszédet tartott a gárda menedzsere, Wayne Rooney – írja a The Athletic és a Givemesport.

 

„Hálásak vagyunk az egész idényen át tartó támogatásotokért – kezdte Wayne Rooney. Kib…ottul kemény volt. Ezek most nehéz pillanatok számunkra, nektek pedig különösen. De mi mindent megtettünk, mindent kiadtunk magunkból, amit lehetett. Sajnos kiestünk, de most azt tervezzük, hogy visszatereljük a klubot oda, ahová tartozik.”

A Derby County menedzsere kifejezte az aggodalmát, hogy még nincs új tulajdonos.

„Meg kell hozni a döntést. Féltem a klubot. Ha megtörténik a hatalomátvétel, akkor újjá akarom építeni. Ahogy mindig mondtam, ez egy különleges klub. Meg akarom próbálni és vissza akarom hozni a régi szép napokat.” Hangsúlyozta, minél hamarabb megnevezik az új tulajdonost, annál hamarabb megkezdhetik az építkezést.

„Együttérzek a játékosokkal. Ötvenkét pontot szereztünk, és normál körülmények között ezzel most biztonságos pozícióban lennénk. Megfizettük az árát annak, amit az előző tulajdonos hátrahagyott” – folytatta.

„Ez nem az én, a stáb vagy a játékosok hibája, csak az előző tulajdonosé. Megfizettük az árát, és biztos vagyok benne, hogy Melvyn Morris (a Derby legutóbbi tulajdonosa – a szerk.) számára is ez szomorú nap, mert tudom, hogy Derby-drukker. Biztos vagyok benne, hogy nagyon csalódott.”

„Remélhetőleg ma este nem alszik jól, és ez fog járni a fejében, mert azt hiszem, el kell gondolkodnia azon, mit csinált. Ahogy távozott, úgy teljes káoszt hagyott maga után” – jelentette ki.


A Derby County helyzetéről bővebben ide kattintva olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik