A legvégén egyenlített a Tottenham a United ellen

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 16:50
null
Robin van Persie fejben is klasszis (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-élvonalban, a Premier League 23. fordulójában a Manchester United Robin van Persie góljával sokáig vezetett a Tottenham ellen, a ráadásban azonban egyenlíteni tudott a házigazda.


A jó formában lévő Tottenham Hotspur azzal a céllal vágott neki a Manchester United elleni bajnokinak, hogy egy győzelemmel mindenki számára bebizonyítsa, megérett a csapat a dobogóra. Aztán kis híján elmaradt a találkozó, de a klub alkalmazásában álló pályamunkások megnyerték a maguk harcát a havazás ellen. A hó eltakarítása után pedig kiderült az is: nem a hideg tél miatt nem lehet Magyarországon ilyenkor bajnokikat rendezni, hanem a fűtött stadionok hiánya miatt...

JÖTTEK-MENTEK
A Tottenhamtől a Manchester Unitedhez:
2008, Dimitar Berbatov, 38.000.000 euró
2006, Michael Carrick, 27.200.000
1997, Teddy Sheringham
1984, Alan Brazil, 690.000
1983, Garth Crooks, kölcsönbe
A Manchester Unitedtől a Tottenhamhez:
2008, Fraizer Campbell, k.
2001, Teddy Sheringham, ingyen

A bajnokságban éppen ez a két csapat lőtte a legtöbb gólt (a hazaiak 28-at, a vendégek 30-at), ennek ellenére az első húsz perc unalmas mezőnyharccal telt el.

Egészen a 25. percig kellett várnunk az első helyzetre, és ezt gólra is váltotta Robin van Persie: a hollandot nagyon otthagyták a védők Tom Cleverley ívelésénél, ő pedig mostanában nem olyan formának örvend, hogy megtorlatlanul hagyná az ilyesmit.

Nemhiába fütyülték ki már korábban is Van Persie minden labdaérintését a hazai szurkolók, ráéreztek, kitől kell tartaniuk. A védőiknek is szólhattak volna, mert ketten is lemaradtak a gólszerzőről...



A szünetig eljutott azért egy helyzetig a Tottenham is, David de Gea azonban hatalmas bravúrral védte Gareth Bale Rio Ferdinandon megpattanó lövését. A szünet után is a Tottenham volt veszélyesebb, ám De Gea tartotta a frontot, például Clint Dempsey szép egyéni megmozdulása után.

Egyre szürkébben futballozott az MU, ezért is küldte be Sir Alex Ferguson a most sem meggyőző Kagava Sindzsi helyére Wayne Rooneyt, aki kis híján azonnal összehozott egy büntetőt.

Elkeseredetten támadott a Tottenham, de Rio Ferdinand megmutatta egy csodás szereléssel, majd egy remek mentéssel, hogy korai még őt leírni, és De Gea is olyan magabiztos volt, amilyenre Ferguson mindig is vágyott.


A legutolsó percig harcolt azonban a Tottenham, és meg is lett a jutalma, mert a ráadás harmadik percében De Gea röviden ütött ki egy labdát, Aaron Lennon középre passzolt, ahonnan Clint Dempsey hat méterről a kapuba lőtt.

Kiharcolt tehát egy pontot a Tottenham, és maradt a negyedik helyen, az éllovas United előnye pedig öt egységnyire nőtt az üldöző Manchester City előtt.

PREMIER LEAGUE
23. FORDULÓ
TOTTENHAM HOTSPUR–MANCHESTER UNITED 1–1
London, White Hart Lane, 36.200 néző. V: Foy
Tottenham: Lloris – K. Walker, Dawson, Caulker, Naughton (Assou-Ekotto, 64.) – S. Parker (Huddlestone, 80.), Dembélé, Bale, A. Lennon – Dempsey – Defoe. Menedzser: André Villas-Boas
A kispadon: Friedel, Vertonghen, Sigurdsson, Livermore, Townsend
Manchester United: De Gea – Rafael, Vidics, R. Ferdinand, Evra – Carrick, Ph. Jones, Cleverley (Valencia, 74.), Kagava (Rooney, 62.) – Van Persie, Welbeck. Menedzser: Sir Alex Ferguson
A kispadon: Lindegaard, Anderson, Giggs, Smalling, J. Hernández
Gólszerző: Dempsey (93.), ill. Van Persie (25.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik