Tottenham: Copa-győztes argentin középhátvédet vettek

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.06. 21:27
null
Cristian Romeróért ötvenmillió eurót fizetett a Spurs (Fotó: Tottenham Hotspur)
A Tottenham Hotspur ötvenmillió euró körüli összegért megvásárolta Cristian Romerót, az Atalanta labdarúgócsapatának Copa América-győztes argentin válogatott középhátvédjét.

 

A londoni klub a szerződés időtartamáról nem ír, de az angol sajtó úgy tudja, hogy a 23 éves belső védő ötéves megállapodást kötött új klubjával.

Ha az 50 millió eurós vételárról szóló hírek igazak, akkor Romero a Tottenham történetének második legdrágább igazolásává vált Tanguy Ndombele után, akiért a Spurs 2019-ben 60 milliót fizetett a Lyonnak.

Az argentin futballista a Juventus játékosaként a 2019–2020-as idényben a Genoánál, a legutóbbi évadban pedig az Atalantánál szerepelt kölcsönben, a bergamói klub éppen pénteken érvényesítette opciós jogát és vásárolta meg őt 16 millió euróért végleg – néhány órával később 34 millió eurós haszonnal adott túl rajta.

Romerót – aki a nyáron Copa Américát nyert az argentin válogatottal – az előző évadban megválasztották a Serie A legjobb védőjének, 31 olasz bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett, és három gólpasszt adott. A Tottenham a katari al-Duhailba igazoló Toby Alderweireld helyére szerződtette.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik