PL: nem büntetik meg a Chelsea-t Terry lecseréléséért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 09:50
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) lezárta a Chelsea ellen folyó vizsgálatot, amelyet még azért indított el, mert a Sunderland elleni bajnokin John Terryt a 26. percben lecserélték.

Ez volt a Chelsea-legenda utolsó meccse a londoni klubban, mielőtt a nyáron az Aston Villához szerződött.

John Terry találta ki, hogy ha lehet, a mezszámának megfelelően a 26. percben cseréljék le, s Antonio Conte így is tett. Terryt megtapsolták, a társai a vállukon vitték le a pályáról, egy korszak véget ért.

Csakhogy az FA felfigyelt arra, hogy a fogadásicsalás-mérő kiakadt, ugyanis országszerte rengetegen fogadtak arra, hogy Terryt a 26. percben lecserélik, és a fogadóirodák több tízezer fontot fizettek a nyerteseknek. Volt, aki annyira előre gondolkodott, hogy még százszoros szorzóval megjátszhatta az eseményt.

Sőt, a meccs után David Moyes, a Sunderland menedzsere elismerte, hogy megbeszélte játékosaival, ha náluk van a labda, a 26. perc elején rúgják ki, hogy el lehessen végezni a cserét.

Az FA illetékes bizottsága a fogadóirodáktól kikért adatokat is kivizsgálva egészen mostanáig rágódott, mit tegyen a Chelsea-vel, de végül nem talált bizonyítékot arra, hogy előre információt szolgáltattak volna a fogadóknak a cseréről, és lezárták az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik