MU: érkezik a 100 millió eurós brazil támadó – hivatalos

H. D., L. M.H. D., L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 14:13
null
Antony személyében újabb Ajax-játékossal erősített az MU (Fotó: Getty Images)
A Premier League-ben szereplő Manchester United szerződtette az Ajax brazil válogatott szélsőjét, Antonyt – jelentette be a klub hivatalos oldala.

Az olasz sportújságíróra, Fabrizio Romanóra hivatkozva korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Manchester United elhivatott a brazil szerződtetését illetően. A „vörös ördögök” most jelentették be, hogy sikerült megszerezniük Antonyt. Az angol klub menedzsere,Erik ten Hag korábban az Ajaxnál már dolgozott együtt a szélsővel.

A 9-szeres brazil válogatott futballistáért sajtóhírek szerint 95+5 millió eurót fizet a United, szerződése2027-ig szól, egyéves opcióval.

Antony 82 meccsen lépett pályára az Ajax színeiben, 24 gólt szerzett és 22 gólpasszt osztott ki. Kétszer nyert holland bajnokságot (Eredivisie) és aranyérmet szerzett a 2020-as olimpián.

További, a Manchester Unitedhez kapcsolódó hír, hogy kölcsönben az angol másodosztályú (Championship) Birmingham Cityhez került a „vörös ördögök” 19 éves, de már 16-szoros tunéziai válogatott tehetsége, Hannibal Mejbri.

Emellett a „vörös ördögök” egy kapussal is erősítenek, David de Gea mögé Martin Dúbravka a Newcastle Unitedtől érkezik kölcsönbe az Old Traffordra. A szerződésben 5 millió fontos kivásárlási záradék is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik