Rangnick az idény végeztével tanácsadói pozícióban marad az MU-nál (Fotó: Getty Images)


A Sky Sports szerint Rangnick az idény végéig veszi át az MU irányítását, ezt követően két évig tanácsadói pozícióban marad a klubnál. A német szakember a hétvégén írja alá a szerződését.

Ralf Rangnickot a nyáron nevezték ki az orosz élvonalbeli Lokomotiv Moszkva sportfejlesztési vezetőjévé, ahová 2024-ig írt alá.

A 63 éves német vezetőedzőként dolgozott a VfB Stuttgartnál, a Hannovernél, a Schalkénál és az RB Leipzignél is korábban. Fontos szerepe volt a Red Bull által szponzorált klubok (RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bull Bragantino) felépítésében és felvirágoztatásában. A lipcseiek vezetőségében többször is vállalt különböző sportvezetői feladatokat.

Vezetőedzői pályafutása során a Salzburg élén két osztrák bajnoki címet és két Osztrák Kupát nyert, míg a Schalkéval egy Német Kupát és egy Német Szuperkupát zsebelt be.

A Manchester United múlt szombaton menesztette menedzseri posztjáról Ole Gunnar Solskjaert, ideiglenesen Michael Carrick irányítja az együttest. A hétvégi, Chelsea elleni rangadón is ő ül még a kispadon.