MU: Maguire közvetlen riválist erősíthetne, ezért máshova mehet kölcsönbe

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.12. 17:12
null
Maguire valószínűleg távozik a nyáron (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) mögöttünk hagyott idényében bronzérmes Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire nagyon kevés játéklehetőséget kapott a 2022–2023-as kiírásban. A The Sun úgy tudja, az angol válogatott védőt a Newcastle United és az Aston Villa is vinné kölcsönbe, de előbbinek nem adná az MU, csak végleg.

 

A Manchester United az európai kupaporondra kilépő Aston Villa ajánlatára nyitott, de a Newcastle is a kérők között van, amely ha Harry Maguire-t el szeretné happolni a birminghamiektől, akkor azt csak úgy tehetné meg, hogy komoly fontmilliókért kivásárolja. Erik ten Hagék ugyanis egy közvetlen riválist nem szeretnének „ingyen” erősíteni, márpedig a Unitedhez hasonlóan a „szarkák” is a Bajnokok Ligájában szerepelnek, és a következő Premier League-idényben is harcban lehetnek a dobogóért.

A Tottenham Hotspur érdeklődéséről is hallani, arra azonban már nincs esély, hogy Maguire visszatérjen a Leicester Citybe, hiszen a gárda kiesett a másodosztályba.

Maguire az előző idényben csupán 31 tétmérkőzésen szerepelt, és gyakorlatilag az 5. számú hátvéddé esett vissza azzal, hogy Raphaël Varane és Lisandro Martínez után Victor Lindelöföt és Luke Shaw-t is előbb meri betenni középre Ten Hag, mint őt.

Az MU az angol válogatott játékost 2019-ben a világ legdrágább védőjeként szerződtette, s az első idénye kifejezetten jóra is sikerült, de azóta visszaesett a teljesítménye, olyannyira, hogy régen a mémek kereszttüzében van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik