MU: Hamilton is részvényes lehet, ha Ratcliffe felvásárolja a klubot

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 11:31
null
Hamilton az MU-nál? (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Glazer család a Manchester United részleges vagy teljes eladása mellett döntött, és Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari cég tulajdonosa, a csapat szurkolója is szívesen felvásárolná a klubot – hívta fel a figyelmet a Mirror.

 

Az Ineos egyébként a Mercedes Formula–1-es csapatának főszponzora, ráadásul Sir Jim Ratcliffe felvásárolta az istálló részvényeinek egyharmadát, így 2020-ban társtulajdonos lett. Emellett nagyon jó kapcsolatot ápol a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal. A sztárpilóta tervei között szerepel, hogy résztulajdonos legyen egy futballcsapatban, és ez most megtörténhet abban az esetben, ha a 70 éves üzletember lesz végül a befutó.

Korábban Hamilton is tagja volt az egyik befektetőcsoportnak, mely a Roman Abramovics által eladásra kínált Chelsea-re pályázott, de végül a Todd Boehly által vezetett konzorcium lett a befutó. A brit pilóta elmondta, egy nap szívesen dolgozna együtt Ratcliffe-fel, aki szemet vetett a Manchester Unitedre.

„Még nem hívott fel, hogy szeretnék-e szerepet vállalni az MU felvásárlásában.” Hozzátette ugyanakkor, hogy szeretne minél több csapatnál részvényes lenni.

Hamilton tavaly nyáron a Denver Broncos társtulajdonosa lett, emellett többek között saját filmgyártó cégbe és ruhamárkába is befektetett már.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik