Manchester: A City soha nem éri utol a Unitedet - Solskjaer

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 16:09
A vasárnapi manchesteri derbi felvezetéseként – a listavezető United a második helyen álló címvédőhöz, a Cityhez látogat a Premier League-ben – megszólalt az MU korábbi kiválósága, a norvég Ole Gunnar Solskjaer, aki szerint a városi „kistestvér" City soha nem tudja majd utolérni a Unitedet.

„Ilyen eset mindig előfordul a nagyobb testvérrel, olyan ez, mintha egy családban a fiatalabb fivér próbálná meg utolérni a bátyját, vagy a futballcsapatban a fiatalabbak meg akarják előzni a házi rangsorban az idősebbeket – mondta kellő élettapasztalattal a Molde 39 éves szakvezetője. – A Citynél abban bíznak, hogy ők is utolérik majd a Unitedet, de én azt hiszem, hogy ez soha nem történik meg."

Solskjaer kritizálta az MU „gólerős" védekezését – tizenöt meccsen huszonegy kapott találat soknak tűnik egy élcsapatnál –, viszont elismerően szólt a nyílt támadójátékot felvállaló stílusról.

„A klub történetében voltak csalódások, de mindig sikerült felállnia – majd kitért a vasárnapi derbire is. – Azt hiszem, az MU-nak kedvez, hogy tudják, ez a rangadó most még nem dönt közvetlenül semmiről. A futballistáknak meg kell próbálniuk irányítani a játékot. Robin van Persie szerződtetése sikeresnek mondható. És nem kell egy-két évet várni arra, hogy ez bebizonyosodjon, mert már most is sikeres."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik