Dortmund: a klub megerősítette, eladja Sanchót az MU-nak

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 12:30
null
Jadon Sanchót a következő idényben már nem láthatjuk Dortmund-mezben (Fotó: AFP)
A német labdarúgó Bundesligában szereplő Borussia Dortmund arról tájékoztatta honlapján részvényeseit, hogy megegyezett az angol Premier League egyik élklubjával, a Manchester Uniteddel Jadon Sancho átigazolásáról. Ha a 21 éves középpályás megfelel az orvosi vizsgálatokon, akkor 85 millió euróért a „vörös ördögök” játékosa lesz.

 

A 21 éves Jadon Sancho 2017 óta a Dortmund játékosa, azóta – a Transfermarkt adatbázisa szerint – 137 tétmérkőzésen összesen 50 gólt szerzett a fekete-sárgáknál. Sancho az elmúlt idényben 38 meccsen 16 gólig és 20 gólpasszig jutott, s Német Kupát nyert a BVB-vel.

A Manchester United már tavaly nyáron is próbálkozott a 20-szoros angol válogatott szélső szerződtetésével – akkor még nem járt sikerrel, most viszont sikerült tető alá hozni a megállapodást.

A Dortmund közleménye alapján a játékos új szerződésének pontos részleteiről még nem állapodott meg klubjával – de korábbi sajtóhírek szerint öt évre írhat alá.

A délutáni órákban aztán a Manchester United is bejelentette, hogy megállapodott a német együttessel az átigazolás feltételeiről, azonban a kötelező orvosi vizsgálatokra csak azután kerül sor, hogy az Európa-bajnokság véget ér Jadon Sancho számára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik