Anglia: váratlan húzás, Allardyce helyére német kapitány jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 18:09
null
Ralf Rangnickot a hírek szerint visszavárja az FA (Fotó: AFP)
A Sky Sports és a Telegraph úgy értesült, hogy az angol Labdarúgó-szövetség (FA) egyeztetéseket kezdeményez a német élvonalbeli RB Leipzig sportigazgatójával, Ralf Rangnickkal. A szakember a Telegraph leleplező felvételei után távozó Sam Allardyce utódja lehet a szövetségi kapitányi poszton.

 

Roy Hodgson nyári távozását követően Rangnick azon edzők között volt, akiket behívott állásinterjúra az FA, és a hazájában nagy becsben tartott szakember a Sky Sports szerint rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott a technikai igazgató Dan Ashworth vezette beszélgetésen. Rangnick végül azért esett ki a rostálási folyamaton, mert az FA angol kapitányt szeretett volna kinevezni.

Az 58 éves, angolul folyékonyan beszélő Rangnick az Ulm, a VfB Stuttgart, a Hannover, a Schalke 04 és a Hoffenheim csapatát irányította, mielőtt a Red Bull pénzelte futballprojekt vezetője lett. Sportigazgatóként dolgozott Lipcsében és Salzburgban, az RB Leipzig pedig az ő vezetésével jutott fel története során először a Bundesligába. Kérdés, hogy Rangnicknak mennyire vonzóbb az angol válogatott kispadja, mint a Red Bull hatalmas és nagyon ambiciózus projektjének vezénylése – a Kicker úgy tudja, a szakember valószínűleg Lipcsében marad.

Allardyce botrányos távozása után az angol válogatott szakmai munkáját megbízott szövetségi kapitányként Gareth Southgate irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik