A Pool ellen állhat meg a lejtőn az Arsenal

Vágólapra másolva!
2010.02.10. 18:47
null
Kulcsfontosságú mérkőzést játszik egymással a két csapat (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-élvonal 26. fordulójában az utóbbi időben bukdácsoló Arsenal az egyre jobb formában lévő Liverpoolt fogadja. Arsene Wenger pályafutása 300. Premier League-győzelmére hajt, de ennél sokkal fontosabb, hogy megszilárdítsa csapata helyét a bajnoki tabella harmadik helyén. A Top4-be kapaszkodó Rafa Benítezék azonban mindent megtesznek majd, hogy három ponttal távozzanak az Emiratesből.

Nem is oly rég még a bajnoki címről szövögetett álmokat az Arsenal, a mai, Liverpool elleni esetleges vereséggel azonban a Top4-es tagsága is veszélybe kerülne Arsene Wenger együttesének. A londoniaknak természetesen nem kell (előre) aggódniuk, a Pool elleni győzelemmel viszon ismét magabiztosan állnának a harmadik helyen.

Bár Wenger hivatalosan nem mondott még le a bajnoki aranyról, a fiatal csapata úgy tűnik a nagy nyomás alatt megroppant. Az Arsenalnak kilenc pont a hátránya a listavezető Chelsea és hét a második Manchester Uniteddel szemben. Az londoniak esetleges jó idényzárása mellett tehát a két rivális egyidejű betlisorozatára is szükség lenne a bajnoki címhez.

A Pool ezzel szemben a gyenge bajnoki rajt után a maximumot próbálja kihozni a szezonból, ha odaérne a dobogóra az csattanós válasz lenne a kritikusoknak. A negyedik helyet azonban talán már most, látatlanban aláírná Rafa Benítez menedzser.

Az előjelekből persze nehéz következtetéseket levonni a mérkőzés végeredményét illetően. A Liverpool ugyanis minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt öt találkozóján veretlen, ezzel szemben az Arsenal a legutóbbi négy összecsapásán nyeretlen, igaz (az FA-kupás Stoke Citys betlit leszámítva) az Aston Villa, a Manchester United és a Chelsea hármas nem számít éppen könnyű sorozatnak.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Premier League 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A két csapat legutóbbi tizenegy bajnoki vagy kupatalálkozóján azonban a Liverpoolnak termett kevés  babér, az Arsenal hatszor nyert, s ötször döntetlent játszottak egymással a csapatok.

Úgyhogy nagyon áll a zászló egy esetleges döntetlennek az esti rangadón. Így vélekedik például Tony Cascarino, a Chelsea és a Tottenham egykori futballistája is.

„Előre látom, hogy ismét csalódást fog okozni az Arsenal, amely folytatja majd a Chelsea és az MU ellen mutatott rossz formáját. Bár az nem valószínű, hogy kikapnak majd a Liverpooltól, amely azért jóval gyengébb játékerőt képvisel, mint a listavezető" – mondta Cascarino.

„Az is igaz viszont, hogy a Poolnak nincs meg ahhoz az ereje, hogy nyerjen az Emiratesben, arra viszont jók, hogy frusztrálják Wenger csapatát" – tette hozzá.

Cascarino szerint az Arsenal majd mindent megtesz azért, hogy nyílt támadójáték legyen a pályán, míg a Pool ennek az elkerüléséért tesz majd hatalmas erőfeszítéseket.

Esetleges Arsenal-győzelem esetén Wenger 300. sikerét ünnepelné a Premier League-ben. A francia szakemberen kívül csak Sir Alex Ferguson, az Aston Villa ellen pályára lépő Manchester United menedzsere számlál többet.

Mindenesetre a két listavezetőnek sem lesz könnyű dolga: a Chelsea az Everton, míg az MU az Aston Villa otthonába látogat.

A mostani fordulóban azonban még a Liverpoolnak és az Arsenalnak szentelik a legtöbb figyelmet a szigetországban. Talán ebben az idényben utoljára...

Az Arsenal–Liverpool rangadót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.

PREMIER LEAGUE 
A 26. FORDULÓ PROGRAMJA 
Arsenal–Liverpool 20.45
Aston Villa–Manchester United 20.45
West Ham–Birmingham 20.45
Wolverhampton–Tottenham 20.45
Blackburn–Hull City  21.00
Everton–Chelsea 21.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik