A legújabb transzfersláger: Éjjel érkezem

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2010.02.02. 20:27
null
Robbie Keane (balra) és Mido az átigazolási szezon hajrájában váltott klubot (Fotó: Action Images)
Eddig sem lehetett panaszunk az angol és az olasz élvonalbeli futballcsapatok igazolási kedvével kapcsolatban, az utolsó napok azonban kifejezetten a jövés-menést szívlelő futballszurkolók szája íze szerint alakultak.

 

ANGLIA

Nehéz volna minden érdekesebb átigazolást előcitálni a transzferhajrából, jó néhány mellett viszont bűn lenne elmenni. A Manchester United például kölcsönadta az igen tehetséges támadót, Danny Welbecket a Prestonnak, míg az Arsenal a már 17 évesen is U21-es válogatott középpályást, Jack Wilshere-t küldte el erősödni a Boltonhoz. Az Aston Villához visszatért a kétszeres felnőttválogatott bal oldali védő, Nicky Shorey, de postafordultával kölcsön is adták a Fulhamnek. A jobb oldali mindenes, Craig Gardner nem csak főkönyv szerint távozott, nettóban is: érte 3.5 milliót fizetett a Birmingham. A Fulham hosszas alkudozásokat követően, miután már lemondott róla, csak kölcsönkapta a Romától a fiatal középcsatárt, Stefano Okaka Chukát, így arról a posztról nyugodtan elengedhette a szenegáli Diomansy Kamarát a Celtichez.

A Tottenham sem tétlenkedett az utolsó héten, hiszen kölcsönvette a Monacótól az egykori önmagát évek óta nyomozó Eidur Gudjohnsent, és visszacsábította a Portsmouthtól Younes Kaboult (a középhátvédet jókora ráfizetéssel engedte el két éve a kikötővárosba). Két csalódást keltő csillagtól viszont megvált a tavaszi idényre: a nemrégiben még szupertehetségként beharangozott Giovani dos Santos a Galatasarayban, egykori barcelonai mentora, Frank Rijkaard kezei alatt, Robbie Keane pedig a Celticben próbál meg formába lendülni. A nyáron 5.9 millió euróért megvásárolt középpályás, Kyle Naughton valamivel közelebbre, a Middlesbrough-hoz került egy időre.

Zsebébe nyúlt a West Ham is, hogy megerősítse a csatársorát: Dél-Afrika egyik legértékesebb ékköve, Benni McCarthy a Blackburnből, az egykori brazil válogatott Ilan a klubnélküliek népes táborából került a Zola-istállóba. Rajtuk kívül az egyiptomi Mido is „kalapácsos" lett, négy hónapra mindenképpen: az egykoron szebb napokat is látott ék a Boro játékosaként az elmúlt fél évet a kairói Zamalekben töltötte.

Tekintélyes összeget kasszírozhatott volna az a fogadó, aki arra tesz fel némi pénzmagot, hogy a Manchester City egyetlen télen megvett játékosa Adam Johnson lesz (Patrick Vieira ugyebár ingyen érkezett az Intertől). A 22 esztendős angol bal oldali futó egyes források szerint nyolcmillió euró ellenében hagyta el a Middlesbrough-t, és 2014-ig írt alá új kenyéradójához. A bal oldalon gyakran bevetett Robinho a Santoshoz került kölcsönbe. Pelé legendás klubja ingyen kapta meg Robinhót, „csupán" csillagászati bérét és bónuszait kell állnia. Kérdés, hogy a hazai vendégjáték mennyiben szolgálja a futballista világbajnokságra való felkészülését, de egyébként sem ilyen brazil kört vártunk a zseniális képességű labdarúgótól (Robinho 2005-ben a Santosból indult Európa meghódítására, a Real Madridhoz).

A Fernando Gago-ügyet eltaktikázta az újgazdag City, hiszen hiába egyezett meg a 18 millió eurós vételárban a Real Madriddal, kicsúszott a határidőből. A Parma kenyai középpályásáról, McDonald Marigáról is lemaradtak a manchesteri kékek, annak következtében, hogy a köztudottan szőrös szívű angol hivatalnokok nem adták meg a labdarúgónak a munkavállalási engedélyt.

Eddig sem tétlenkedett a Wigan, s ezt fejelte meg most a bolíviai gólzsák, Marcelo Moreno, illetve a télen a Real Madrid és a Barcelona által is üldözött angol középpályás-ígéret, Victor Moses leigazolásával. Előbbit félmillióért engedte el kölcsönbe a Sahtar Doneck, utóbbiért hárommilliót kért és kapott a Crystal Palace. A Stoke City sem filléreskedett, amikor 3.725 millió eurót fizetett a Portsmouthnak a bosnyák kapuvédőért, Asmin Begovicért. Az már más kérdés, hogy Steve Simonsen és Thomas Sörensen személyében eddig is két jó kapusa volt a Stoke-nak...

A sokat emlegetett Portsmouth ingyen kölcsönkapta az egykoron az Arsenalban is megforduló ghánai szélsőt, Quincy Owusu-Abeyiét a Szpartak Moszkvától, valamint elcsábította az extottenhames középső bekket, Ricardo Rochát a Standard Liege-től. A duó mondhatni a saját felelősségére írt alá a köztudottan hatalmas anyagi problémákkal küzdő klubhoz. A Blackburn a török karmestert, Yildiray Bastürköt szólította magához a VfB Stuttgarttól, valamint az algériai szűrőt, Amin Kumbát a Saint-Étienne-től. A Sunderland 2.4 millió euróért megvette a kairói ENPPI-től „a Közel-Kelet Ronaldóját”, az egyiptomi Ahmed el-Mohamadit, míg a Hull egy időre megvált Halmosi Pétertől (Haladás) és a gaboni „tanktól”, Daniel Cousintől (Lárisza) is.

Geoffrey Mujangi Bia után újabb játékost igazolt a Wolverhampton a belga Charleroi-tól a védelem összes posztján bevethető francia Adlene Guédioura személyében. Belehúzott a Burnley is: a tabella 18. helyén álló gárdához érkezett a Stoke Citytől a középhátvéd Leon Cort, mégpedig 1.8 millióért, a skót balbekk, Daniel Fox a Celtictől, valamint az egykori „csodakapus”, a már 30 éves Nicky Weaver a Dundee Unitedtől.

JÖTTEK-MENTEK: PREMIER LEAGUE
MANCHESTER UNITED
Érkezett: Mame Diouf (Molde, kölcsönből vissza)
Távozott: Danny Simpson (Newcastle,  865 000 euró), Danny Welbeck (Preston, kölcsönbe), Zoran Tosics (Köln, k.)
 
LIVERPOOL
Érkezett: Maxi Rodríguez (Atlético Madrid, ingyen)
Távozott: Andrea Dossena (Napoli, 4 250 000 ), Andrij Voronyin (Dinamo Moszkva, 2 000 000)
 
CHELSEA
Érkezett:
Távozott: Jack Cork (Burnley, k.)
 
ARSENAL
Érkezett: Sol Campbell (egyesület nélküli)
Távozott: Philippe Senderos (Everton, k.), Kerrea Gilbert (Peterborough, k., i.), Jack Wilshere (Bolton, k.)
 
EVERTON
Érkezett: Landon Donovan (LA Galaxy, kölcsönbe), Philippe Senderos (Arsenal, k.), Lukas Jutkiewicz (Motherwell, kv.), John Ruddy (Motherwell, kv.)
Távozott: Lucas Neill (Galatasaray, 840 000)
 
ASTON VILLA
Érkezett: Marlon Harewood (Newcastle United, kv.), Nicky Shorey (Nottingham, kv.)
Távozott: Nicky Shorey (Fulham, k., i.), Craig Gardner (Birmingham, 3 500 000)
 
FULHAM
Érkezett: Stefano Okaka Chuka (Roma, k., 250 000, David Stockdale (Plymouth, kv.), Nicky Shorey (Aston Villa, k., i.),  Christopher Buctmann (Liverpool)
Távozott: Eddie Johnson (Arisz Szaloniki, k., ingyen), Szeol Ki Hjon (South China, i.), David Stockdale (Plymouth, k.), Diomansy Kamara (Celtic, k.), Wayne Brown (Bristol, k.)
 
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Jamie O'Hara (Portsmouth, kv.), Eidur Gudjohnsen (Monaco, k.), Younes Kaboul (Portsmouth)
Távozott: Jake Livermore (Peterborough, k., i.), Tomás Pekhart (Jablonec), Andros Townsend (Milton Keynes, k., i.), Giovani dos Santos (Galatasaray, k., 700.00), Sam Cox (Torquay United, k., i.), Kyle Naughton (Middlesbough, k., i.), Alan Hutton (Sunderland, k.), Robbie Keane (Celtic, k.)
 
WEST HAM UNITED
Érkezett: Benni McCarthy (Blackburn), Ilan (egyesület nélküli)
Távozott: Nigel Quashie (QPR, k.), Josh Payne (Wycombe, k.), Luis Jiménez (Inter, kv.)
 
MANCHESTER CITY
Érkezett: Patrick Vieira (Inter, i.), Adam Johnson (Middlesbrough, 8 000 000)
Távozott: Felipe Caicedo (Malaga, k.), Jo (Galatasaray, k.), Vladimir Weiss (Bolton, k.), Donal McDermott (Scunthorpe, k.), Robinho (Santos, k., i.)
 
WIGAN ATHLETIC
Érkezett: Vladimir Sztojkovics (Sporting, k.), Gary Caldwell (Celtic, 1 100 000), Steve Gohouri (Borussia Mönchengladbach), Victor Moses (Crystal Palace, 3 000 000), Marcelo Moreno (Sahtar Doneck, k., 500 000)
Távozott: Cso Von-hi (Szuvon Blue Wings, k.), Olivier Kapo (US Boulogne, k.), Daniel De Ridder (Hapoel Tel Aviv, 180 000)
 
STOKE CITY
Érkezett: Danzelle St Louis-Hamilton (Vauxhall Motors, kv.), Dave Kitson (Middlesborough, kv.), Asmin Begovic (Portsmouth, 3 725 000)
Távozott: Richard Cresswell (Sheffield United), Andy Griffin (Reading, k., i.), Leon Cort (Burnley, 1 800 000)
 
BOLTON WANDERERS
Érkezett: Vladimir Weiss (Manchester City, k.), Stuart Holden (Houston Dynamo), Jack Wilshere (Arsenal, k.)
Távozott: Nicky Hunt (Derby, k.)
 
PORTSMOUTH
Érkezett: Callum Reynolds (Luton Town, kv.), Razvan Cocis (Lokomitív Moszkva), Quincy Owusu-Abeyie (Szpartak Moszkva, k., i.), Ricardo Rocha (Standard Liege)
Távozott: Younes Kaboul (Tottenham), Mike Williamson (Newcastle, 1 100 000), Asmin Begovic (Stoke, 3 725 000)
 
BLACKBURN ROVERS
Érkezett: Yildiray Bastürk (VfB Stuttgart, i.), Amine Kumba (Saint-Étienne)
Távozott: Elrio van Heerden (Sivasspor, k.), Gavin Gunning (Rotherham, k.), Zurab Hizanisvili (Reading, k.), Andy Haworth (Rochdale, k.), Benni McCarthy (West Ham)
 
SUNDERLAND
Érkezett: Matthew Kilgallon (Sheffield United,  2 300 000), Ahmed el-Mohamadi (Enppi, 2 400 000), Alan Hutton (Tottenham, k.)
Távozott: Russell Anderson (Derby, k., i.), Daryl Murphy (Ipswich, k.), Nyron Nosworthy (Sheffield Unired, k., i.),  David Healy (Ipswich, k., i.)
 
HULL CITY
Érkezett: Amr Zaki (Zamalek, k., 700 000)
Távozott: Nathan Doyle (Barnsley, k., i.), Bryan Hughes (szf.), Daniel Cousin (Lárisza, k.), Halmosi Péter (Haladás, k.)
 
WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett: Geoffrey Mujangi Bia (RSC Charleroi, k.), Adlene Guédioura (Charleroi, k.)
Távozott: Darren Ward (Millwall, i.), Carl Ikeme (QPR, k., i.), Matthew Hill (QPR, k., i.)
 
BIRMINGHAM CITY
Érkezett: Krystian Pearce (Peterborough United, kv.), Míchel Madera (Sporting Gijón, 3 300 000)
Távozott: Giovanny Espinoza (Espanola, i.), Krystian Pearce (Huddersfield, 400 000), Martin Taylor (Watford, i.), Gary McSheffrey (Leeds United, k.), Damien Johnson (Plymouth, i.)
 
BURNLEY
Érkezett: Kevin Long (Cork City), Frédéric Nimani (Monaco, k.), Leon Cort (Stoke City, 1 800 000), Daniel Fox (Celtic), Nicky Weaver (Dundee United), Jack Cork (Chelsea, k.)

Távozott: Remco van der Schaaf (Bröndby, k., i.), Brian Easton (Hamilton Academical, k.), Jonathan Lund (Rotheram, k., i.), Jay Rodriguez (Barnsley, k.)

 

OLASZORSZÁG

Ahogyan az várható volt, a taljánoknál életre kelt a tetszhalott, tánca perdült a sánta, aranyak kerültek elő az eddig üresnek hitt zsebből, amikor az átigazolási idény hajrájára harangoztak, magyarán rengeteg eddig húzott-halasztott transzfert nyélbe ütöttek a felek.

Az Interből távozott például az a Mancini, aki egész januárban új klubot keresett magának, főleg Angliában és Franciaországban, de végül a szomszédvárba, a Milanhoz került, vásárlási opcióval. Az Inter, mint említettük, az angliai hatóságoknak is köszönhetően megszerezte a Parma kenyai futógépét, Marigát.

A középső középpályásért 5.5 millió eurót fizetett a klub a Parmának, emellett a West Hamtől visszarendelt chilei támadót, Luís Jiménezt kölcsönadta a tavaszra az eladónak, akinek javára ráadásképpen az ott kölcsönben lévő francia szélső, Jonathan Biabiany fele játékjogáról is lemondtak a fekete-kékek, 2.5 millió euró értékben. Az Inter elnöke, Massimo Moratti elismerte, hogy Manciniért cserébe a Milantól a tervek szerint Marek Jankulovski érkezett volna, ám nem sikerült megegyezniük minden részletben, akárcsak a laziós Cristian Ledesma vagy a palermói Fábio Simplício ügyében.

Az edzőváltáson átesett Juventus tett egy utolsó erőfeszítést az Ederson, Antonio Cassano, Javier Pastore trió megszerzésére, mindhiába, a Milannál pedig ott maradt a Klaas-Jan Huntelaar, Mathieu Flamini páros. Utóbbi egyesület kölcsönadta Kaká öccsét, a középső védő Digaót a Crotonének, a nyáron érkezett támadót, Davide Di Gennarót pedig a Livornónak.

A Fiorentina még most, nem pedig a nyáron, ahogyan azt korábban nyilvánosságra hozták, engedte haza Martin Jörgensent Dániába az Aarhushoz, de másfél idényre kölcsönkapta a lila egylet a Barcelonától a brazil csatárreménységet, Keirrisont (akivel azután kezdték meg a tárgyalásokat a firenzei vezetők, miután Antonio Cassano visszautasította őket). Meglehet, Keirrison már vissza is tér Barcelonába, mire Adrian Mutu visszatérhet a futballpályákra... Addigra a felnőttek között is húzóember lehet a Grasshopperstől 1.35 millió euróért megvett U17-es svájci világbajnok, Haris Seferovic.

Visszatért a Genoához az Atalantától a nyáron 15 millió euróért megvett támadó, Robert Acquafresca, akinek egy fél év áll rendelkezésére ahhoz, hogy bizonyítson, hiszen akkor érkezik a konkurencia Magyarországról. Az idény előtt leszerződtetett Hernán Crespót viszont máris elengedték egykori klubjába, a Parmába.

A végére jött bele a Lazio: igen kedvező áron, egymillióért megszerezte a VfB Stuttgarttól a német válogatott Thomas Hitzlspergert (akinek a nyáron járt volna le szerződése a svábokkal), ingyen a Genoa rutinos középső védőjét, Giuseppe Biavát, nem tudni, mennyiért a Maccabi Haifától a Bayern München által is szemmel tartott Ejal Golaszát, valamint 2.5 millióért André Diast a Sao Paulótól. Utóbbi futballista neve nem túl sokat mond az átlagos európai drukkernek, ám a középhátvéd az elmúlt két évben egyaránt bekerült a brazil bajnokság álomcsapatába.

Egzotikus igazolással jelentkezett a Roma, hiszen kölcsönvette a tizenkilenc éves Srí Lanka-i támadót, Panushanth Kulenthirant a svájci Bellinzonától. Az Udinese elhappolta a Racing Santandertől a spanyol-svájci támadót, Alexandre Geijót, és sikeresen megvédte Marco Mottát a Manchester City „támadásától”. A Palermo nyári vételi lehetőséggel kölcsönkapta a Slavia Prahától a fiatal védőt, Ondrej Celustkát, és a Siena is jól erősített, hiszen 1.2 millió okot felidézve elcsábította a 24 éves görög válogatott középpályást, Alekszandrosz Cioliszt a Panathinaikosztól. A Catania egy újabb argentinnal, Mariano Pavonével bővítette eddig is tiszteletre méltó, 11 tagú gaucho-gyűjteményét.

Zárjuk mai transzferszösszenetünket két magyar játékos klubváltásával: Gosztonyi András az MTK-ból a Barihoz igazolt, azonnali hatállyal, míg Rudolf Gergely a Debrecent hagyja ott a Genoa kedvéért, de csak majd a nyáron.

JÖTTEK-MENTE: SERIE A
INTER
Érkezett: Goran Pandev (Lazio, i.), Luis Jiménez (West Ham, kv.), Andrea Mei (Crotone, kv.), McDonald Mariga (Parma, 5 500 000)
Távozott: Cristian Daminuta (Dinamo Bucuresti, kölcsönbe), David Suazo (Genoa, k.), Patrick Vieira (Manchester City, ingyen), Mancini (Milan, k.), Andrea Mei (Lumezzane, k.),  Luís Jiménez (Parma), Jonathan Biabiany (Parma, közöt tulajdon, 2 500 000)
 
JUVENTUS 
Érkezett: Iago Falqué (AS Bari, kv.), Michele Paolucci (Siena, k.), Antonio Candreva (Udinese, k., 1 000 000), Ayub Daud (Crotone, kv.)
Távozott: Lorenzo Ariaudo (Cagliari, k.), Cristian Molinaro (VfB Stuttgart, k., 1 000 000 euró), Tiago (Atlético Madrid, k.), Christian Pasquato (US Triestina, k.), Ayub Daud (Lumezzane, k.)
 
AC MILAN
Érkezett: Dominic Adiyiah (Fredrikstad, 1 400 000), David Beckham (LA Galaxy, k.), Mancini (Inter, k.)
Távozott: Marco Storari (Sampdoria, kv.), Harmony Ikande (Monza, k.), Davide Di Gennaro (Livorno, k.), Digao (Crotone, k.)
 
AC FIORENTINA
Érkezett: Luca Petri (Lucchese, kölcsönből vissza), Felipe (Udinese, k.), Jan Hable (Baník Ostrava, kv.), Adem Ljajics (Partizan Belgrad, 8 000 000), Mario Bolatti (Porto, 3 500 000), Keirrison (Barcelona, k.), Haris Seferovic ( Grasshopper, 1 350 000)
Távozott: Jefferson (Cassino 1927, k.), Dario Dainelli (Genoa, 2 500 000), José Castillo (Bari,  800 000), Savio (Bologna, k.), Edoardo Pazzagli (Prato, k.), Jan Hable (Ascoli), Martin Jörgensen (Aarhus, i.)
 
FC GENOA 
Érkezett: David Suazo (Inter, k.), Dario Dainelli (Fiorentina, 2 500 000), Danijel Alekszics (Vojvodina, 2 500 000), Alberto Frison (Vicenza, k.), Robert Acquafresca (Atalanta, kv.), Robert Gucherre (Frosinone, k.)
Távozott: Sergio Floccari (Lazio, k., 550 000), Fabiano (szerződését felbontották), Silvano Garibaldi (Sorrento, k.), Andrea Esposito (Livorno, k.), Danilo Russo (Vicenza, k.), Francesco Modesto (Bologna, k.), Luciano Figueroa (Rosário), Hernán Crespo (Parma, i.), Umberto Eusepi (Esperia Viareggio, k.), Giuseppe Biava (Lazio)
 
LAZIO 
Érkezett: Gonzalo Barreto (Danubio, 3 000 000), Sergio Floccari (Genoa, k., 550 000), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart, 1 000 000), Eyal Golasa (Maccabi Haifa), André Dias (Sao Paulo, 2 500 000),  Giuseppe Biava (Genoa)
Távozott: Goran Pandev (Inter, i.), Emílson Cribari (Siena, k.), Eliseu (Real Zaragoza, k., 400 000), Riccardo Perpetuini (Crotone, k.), Ivan Artipoli (Foggia, k.)
 
AS ROMA
Érkezett: Luca Toni (Bayern München, k., i.), Panushanth Kulenthiran (Bellinzona, k.)
Távozott: Antunes (Leixoes, k.), Leandro Greco (Piacenza, k.), Andrea Bertolacci (Lecce, k., i.), Stefano Guberti (Sampdoria, k., 250 000), Claudio Della Penna (Gallipoli, k.), Lorenzo Poli (Benevento, k.), Mauro Esposito (Grosseto), Claudio Cafiero (Cassino 1927), Stefano Okaka Chuka (Fulham, k., 250 000), Adrian Pit (Triestina, k.)
 
UDINESE
Érkezett: Andreas Landgren (Helsingborg IF), Alexandre Geijo (Racing Santander, 2 500 000)
Távozott: Jonathan Mensah (Granada, k.), Felipe (Fiorentina), Ritchie Kitoko (Granada, k.), Igor Djuric (Bellinzona, k.), Antonio Candreva (Juventus, k., 1 000 000), Flavio Lazzari (Gallipoli, k.), Emmanuel Agyemang-Badu (Granada, k.), Gaetano Cala (Alghero, k.), Ergün Berisha (Büyüksehir, k.)
 
CAGLIARI 
Érkezett: Lorenzo Ariaudo (Juventus, k.), Radja Nainggolan (Piacenza, k.)
Távozott: Rafael Acosta (Diagoras, k.), Mihail Szivakov (Piacenza, k.), Enrico Cotza (Alghero Calcio)
 
PALERMO
Érkezett: Edgar Cani (Padova, kv.), Ondrej Celustka (Slavia Praha, k., 500 000), Marco Calderoni (Piacenza, k.)
Távozott: Davide Succi (Bologna, k.), Edgar Cani (Piacenza, k.), Cristian Melinte (Piacenza, k.), Rubinho (Livorno, k., 400 000), Daniele Conti (Arezzo, k.)
 
ATALANTA 
Érkezett: Daniele Capelli (Reggina, kv.), Ernesto Chevantón (Sevilla, k.), Paolo Zanetti (Torino, k.), Nicola Amoruso (Parma, 1 200 000), Christian Tissone (Pro Sesto, kv.), Henri Toivomäki (FC Lahti, k.)
Távozott: Miguel Layún (América, k.), Christian Tiboni (Ascoli, k.), Robert Acquafresca (FC Genoa, kv.), Michele Marconi (Lecco, k.), Nicola Madonna (Vicenza, k.), Giacomo Bonaventura (Padova, k.)
 
SIENA 
Érkezett: Emílson Cribari (Lazio, k.), Marco Malagó (Chievo, k.), Alekszandrosz Ciolisz (Panathinaikosz,  1 200 000), Francesco Pratali (Torino, k.)

Távozott: Antonio Ghomsi (KV Mechelen), Mirko Guadalupi (Esperia Viareggio), Michele Paolucci (Juventus, k.), Agostino Garofalo (Torino, k.), Mariano Romano (Pergocrema, k.), Gael Genevier (Torino, 300 000), Filippo Bigeschi (FC Südtirol, k.)

 
NAPOLI
Érkezett: Andrea Dossena (Liverpool, 4 250 000), Samuele Dalla Bona (Iraklisz, kv.)
Távozott: Inácio Piá (Torino, k., 200 000), Jesús Dátolo (Olympiakosz, k., 500 000), Matteo Contini (Real Zaragoza, k., 500 000), Samuele Dalla Bona (Hellas Verona), Nicolás Amodio (Piacenza, k.)
 
CATANIA 
Érkezett: Marco Di Fatta (Pistoiese), Maxi López (FK Moszkva, 3 000 000), Julián Di Cosmo (Colligiana, kv.), Mariano Pavone (Betis)
Távozott: Simone Pesce (Ascoli), Nicolae Dica (CFR Cluj, k.), Christian Iannelli (Colligiana)
 
SAMPDORIA 
Érkezett: Dieter Elsneg (Frosinone, k.), Stefano Guberti (Roma, k., 300 000), Mario Cassano (Piacenza, k.), Marco Storari (Milan, k.), Stefan Scsepovics (OFK Belgrad, k.)
Távozott: Marius Stankevicius (Sevilla, k., 500 000), Salvatore Foti (Piacenza), Vincenzo Fiorillo (Reggina, k.), Danilo Soddimo (Pescara), Claudio Bellucci (Livorno, i.)
 
BOLOGNA 
Érkezett: Antonio Busce (Reggina), Savio (Fiorentina, k.), Francesco Modesto (Genoa, k.), Mario Cassano (Piacenza, k.), Andrea Pisanu (Parma, 800 000), Davide Succi (Palermo, k.)
Távozott: Pablo Osvaldo (Espanyol, k., 200 000), Giacomo Tedesco (Reggina), Luca Vigiani (Reggina, i.), Francesco Valiani (Parma), Riccardo Pasi (Parma), Davide Bombardini (AlbinoLeffe)
 
CHIEVO
Érkezett: Bojan Jokic (Sochaux, k.), Tamayo Pinares (Colo Colo), Tommaso Bianchi (Piacenza, k.)

Távozott: Roberto Cortese (Taranto, k.), Mirco Gasparetto (Padova, k.), Leonardo Moracci (Alessandria), Marco Malagó (AC Siena, k.), Daniele Piro (Pro Vasto, k.) 

 
BARI 
Érkezett: José Castillo (Fiorentina, 800 000), Marco Pisano (Torino, k.), Gosztonyi András (MTK, k.), Alessio Sestu (Vicenza), Giuseppe Statella (Salernitana, kv.)
Távozott: Vitangelo Spadavecchia (Andria BAT, i.), Ivan Rajcic (Taranto, k.), Iago Falqué (Juventus, kv.), Christian Conti (Como, k.), Giuseppe Greco (Cesena, k.), Rey Volpato (Gallipoli, k.), Matteo Paro (Piacenza, k.), Filippo Agomeri (Torino, k.), Luigi Rana (Nocerina, k.), Nicola Strambelli (Noicattaro, k.)
 
PARMA 
Érkezett: Leandro Martinez (Südtirol, kv.), Pietro Baccolo (Padova), Hernán Crespo (FC Genoa, i.), Francesco Valiani (Bologna), Riccardo Pasi (Bologna), Luís Jiménez (Inter, k.), Jonathan Biabiany (Inter, 2 500 000, kt.)
Távozott: Pablo Fontanello (CA Tigre, k.), Córdova (Brescia), Andrea Rispoli (Brescia, k.), Alessandro Budel (Brescia), Daniele Vantaggiato (Padova), Nicola Amoruso (Atalanta, 1 200 000), Mattia Ferrato (Carpenedolo, k.), Alessio Manzoni (Brescia, k.), McDonald Mariga (Inter, 5 500 000), Andrea Pisanu (Bologna, 800 000)
 
LIVORNO 
Érkezett: Ricardo Clark (Houston Dynamo), Jürgen Prutsch (Sturm Graz, 300 000), Claudio Bellucci (Sampdoria), Andrea Esposito (Genoa, k.), Alessandro Bernardini (Varese), Davide Di Gennaro (Milan, k.), Rubinho (Palermo, k., 400 000)
Távozott: Federico Dionisi (Salernitana), Gastón Cellerino (Celta Vigo, k.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik