Újra magyar párharc jön a Premier League-ben az Anfielden

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.21. 09:10
A Premier League-ben nincs barátság: ha a helyzet úgy hozza, Szoboszlai Dominik elsodorja Kerkez Milost a meccsen (Fotó: Getty Images)
Várhatóan Szoboszlai Dominik, a Liverpool és Kerkez Milos, a Bournemouth magyar légiósa is kezdőként lép pályára a két csapat egymás elleni szombati bajnokiján. Noha a „vörösök” hét közben BL-meccset játszottak, meglepetés lenne a pontvesztésük.

Szombaton ismét magyaros rangadót rendeznek a Premier League-ben, Szoboszlai Dominik Liverpoolja fogadja a Kerkez Milost is alkalmazó Bournemoutht. Ugyanakkor ha kivesszük a mérkőzésből a magyaros elemet, máris elveszíti rangadó státuszát a meccs, és egyértelműen kirajzolódik, kötelező győzelem előtt áll a hazai csapat.

Persze az angol élvonalban semmit sem lehet előre szavatolni, és még csak messzire sem kell menni, hiszen az elmúlt hétvégén a Liverpool ugyanígy kötelező győzelem előtt állt az Anfieldben a Nottingham Forest ellen, mégis vendéggyőzelem lett a vége (0–1). Kérdés, mekkora az esély arra, hogy kétszer ugyanabba a folyóba lép a Mersey-parti gárda, amely legutóbb 2012-ben kapott ki egymás után kétszer – nézők előtt – hazai pályán (a koronavírus-járvány idején akadt hatmeccses bajnoki vereségsorozata odahaza).

Arról nem is beszélve, hogy a Liverpool egyik kedvenc ellenfele éppen a Bournemouth, amelyet két éve 9–0-val küldött haza – ez a „vörösök” legnagyobb Premier League-győzelme –, míg a két együttes eddigi 14 bajnoki mérkőzésén 43 gólig jutott, ami valamivel több mint hármas átlag. A gólok csaknem negyedét Mohamed Szalah szerezte, aki az utóbbi tíz Bournemouth elleni fellépésén kilencszer volt eredményes.

Az előzetesen szinte reménytelennek tűnő helyzet ellenére Andoni Iraola, a Bournemouth menedzsere „csak” pokolian nehéz mérkőzésre számít.

„Általában előnyt jelent, ha nem kell hét közben játszani, a Liverpoolt azonban topjátékosok alkotják, akiknek a komplett Premier League-mezőnyt tekintve a legjobb az állóképességük, de szerintem fel tudjuk velük venni a versenyt – mondta a spanyol edző a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. – Nyílt sisakos meccsre számítok, kőkemény egy az egy elleni párharcokkal, sok múlik majd azon, hogyan kezeljük ezeket.”

Ha Iraola továbbra is bizalmat szavaz Kerkez Milosnak, aki eddig mind a négy bajnokin kilencven percet játszott a bal oldali szárnyvédő posztján, a magyar válogatott játékos éppen Mohamed Szalahhal nézhet farkasszemet…

A túloldalon Szoboszlai Dominik szintén a kezdőcsapatba várható, már csak azért is, mert a Milan ellen a hét közben idegenben 3−1-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen – amely az ötvenedik meccse volt a Liverpool mezében – megszerezte első gólját az idényben.

„Nemcsak azért volt fontos a BL-összecsapás, mert talpra álltunk a Nottingham elleni bajnoki vereséget követően, hanem mert bebizonyítottuk, a legnagyobbakkal szemben is felvesszük a kesztyűt. Ha ezúttal csak öt százalékkal játszik mindenki jobban annál, mint a Forest ellen, már hatalmas fejlődést érhetünk el” –  fogalmazott a Liverpoolt irányító Arne Slot a pénteki sajtótájékoztatón.

ANGOL PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ
SZOMBATON
13.30: West Ham United–Chelsea (Tv: Spíler1)
16.00: Aston Villa–Wolverhampton Wanderers
16.00: Fulham–Newcastle United
16.00: Leicester City–Everton
16.00: Liverpool–AFC Bournemouth (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!  
16.00: Southampton–Ipswich Town
16.00: Tottenham Hotspur–Brentford (Tv: Match4)
18.30: Crystal Palace–Manchester United (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
15.00: Brighton & Hove Albion–Nottingham Forest (Tv: Match4)
17.30: Manchester City–Arsenal (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik