Zirkzee: Győztes gólt szerezni a Stretford End előtt tökéletes debütálás

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 14:07
Joshua Zirkzee nem is álmodhatott ennél szebb debütálásról (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2024–2025-ös kiírásának első mérkőzésén a Manchester United odahaza 1–0-ra győzte le a Fulhamet. A lefújás után a „vörös ördögök” győztes gólját szerző, a nyáron több mint 42 millió euróért szerződtetett Joshua Zirkzee értékelt.

„Győztes gólt szerezni a Stretford End előtt tökéletes debütálás. Nagyon hálás vagyok ezért – mondta a mérkőzés után Joshua Zirkzee, aki most először húzhatta magára az MU mezét. A 23 éves holland válogatott csatár a 61. percben állt be, és a 87. percben döntötte el a mérkőzést. – Nagyszerű érzés volt, hogy a szurkolók a találkozó előtt a nevemet skandálták. Remélem, hogy ez csak az első gólom volt a sok közül a Stretford End előtt.”

Zirkzee a riportertől tudta meg, hogy a klub történetének negyedik holland játékosa lett, aki első tétmérkőzésén góllal debütált: előtte erre a szakmai stábban helyet foglaló Ruud van Nistelrooy, a nyáron távozó Donny van de Beek, valamint Alexander Büttner volt képes.

A holland válogatott csatár az Európa-bajnokság miatt nemrég kezdte el a felkészülést, ezért volt még csupán a cserék közé nevezve. Erik ten Hag annak ellenére sem kezdette őt, hogy Rasmus Höjlund megsérült, ám a jövő héten nagyon jó eséllyel Mason Mount helyén láthatjuk őt a kezdő tizenegyben.

ZIRKZEE LETT A MECCS LEGJOBBJA

Jadon Sancho még a kispadra sem volt nevezve, a menedzser ezt azzal indokolta, hogy játékosa a héten fülgyulladást kapott és nem volt százszázalékos erőállapotban. Szerinte tudott volna játszani, de mivel volt alternatívája, nem ültette le a kispadra.

A nyarat látva jelenleg Marcus Rashford helye a bal oldalon tűnik biztosnak, míg a jobbon Alejandro Garnacho és Amad Diallo küzdhet a kezdőbe kerülésért, ám előbbi a bal szélen is bevethető. Nagy kérdés, mi lesz Antonyval és Sanchóval.

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Manchester United–Fulham 1–0 (Zirkzee 87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik