Megszerezte Calafiorit az Arsenal – hivatalos

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.29. 19:06
Calafiori az Arsenalban folytatja (Fotó: arsenal.com)
Az Arsenal labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az olasz sztárvédőt, Riccardo Calafiorit.

Már hetek óta tudni lehetett, hogy a 22 éves védő komoly tárgyalásokat folytat az „ágyúsokkal”, ám hétfő délután hivatalossá vált, hogy Londonban folytatja a pályafutását, miután 42 millió euróért kivásárolták. A Bolognából érkező játékos végül ötéves, 2029-ig tartó szerződést írt alá az angol gárdával – osztotta meg a honlapján az Arsenal.

A 2024-es németországi Európa-bajnokságon remeklő védő a Roma akadémiáján kezdett futballozni, ahol 12 évet töltött, majd 2022 augusztusában igazolt a svájci Baselbe, ahol 26 alkalommal léphetett a bajnokságban pályára. Egy évvel később visszatért a szülőhazájába: a Bolognához csatlakozott, ahol a Serie A egyik legmegbízhatóbban teljesítő játékosaként emelkedett ki a mezőnyből. Végül a nyáron mutatott teljesítményével vívta ki több Premier League-csapat figyelmét is.

A londoniak sportigazgatója, Edu Gaspar azt emelte ki, hogy Calafiori olyan játékos, aki szerinte tökéletesen megfelel a csapatuk profiljának. 

„Mindössze huszonkét esztendősen már komoly tapasztalattal a háta mögött érkezik. Korábbi klubjaiban rendre megmutatta, milyen játékos is ő valójában. Az elmúlt idényben a Serie A és az olasz válogatott egyik legjobbja volt, így mind izgatottak vagyunk, hogy vele dolgozhatunk a következő években.”

Riccardo Calafiori szintén rendkívül pozitívan értékelte az átigazolását. 

„Csodálatos érzés itt lenni. Sokat küzdöttem eddig, de végre itt vagyok és alig várom, hogy elkezdhessek edzeni a csapattal. Tizenkét éves korom óta erről álmodtam, hogy abban a ligában játsszak, ahol a világ legjobb futballistái” – idézte az olasz labdarúgót a klub honlapja. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik