MU: a kirakós utolsó darabja? Aláírt a 75 millió eurós dán csatár – hivatalos

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 13:46
null
Höjlund gyermekkora kora óta Manchester United-szurkoló (Fotó: manutd.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United a hivatalos felületein a Lens elleni felkészülési mérkőzés előtt bejelentette, hogy szerződtette az Atalanta csatárát, Rasmus Höjlundot. 

 

Rasmus Höjlund 2028-ig kötelezte el magát a manchesterieknél, szerződése adott esetben további egy évvel meghosszabbítható. Mivel a dán válogatott csatár gyermekkora óta a „vörös ördögöknek” szurkol, nagy örömmel csatlakozik a klubhoz.

A 191 centiméter magas, ballábas Höjlund a mögöttünk hagyott idényben 32 Serie A-meccsen kilenc gólt és négy gólpasszt jegyzett az ötödik helyen végző Atalantában, míg a válogatottban hat mérkőzésen hat gólnál tart..

„Nem titok, hogy kisfiú korom óta szurkolója vagyok ennek a nagyszerű klubnak, és arról álmodtam, hogy egyszer a Manchester United játékosaként sétálok ki az Old Traffordon. Hihetetlenül izgatott vagyok a lehetőségtől, hogy valóra váltsam ezt az álmot, és eltökélt szándékom, hogy megháláljam a klub belém vetett bizalmát. Még a pályafutásom elején tartok, de tudom, készen állok arra, hogy megtegyem ezt a lépést és együtt játszhassak ezzel a világklasszis játékosokból álló csapattal” – nyilatkozta a Manchester United honlapján Höjlund az átigazolást követően.

A transfermarkt.de szerint a Manchester United 75 millió eurót fizet az Atalantának, amihez további tízmillió érkezhet különböző feltételek esetén. Höjlund a Lens ellen még nem játszik, ugyanis az olaszoknál a felkészülés során kisebb sérülést szenvedett, így még nem áll készen a meccsterhelésre.

 

 

Höjlund az MU harmadik nyári igazolása, elsőként a középpályás Mason Mount, aztán a kapus André Onana csatlakozott Erik ten Hagékhoz, ezzel pedig a kapuskérdés és a csatárkérdés is megoldódott – legalábbis hoztak játékost ezekre a posztokra, aztán majd az idő eldönti, hogy jó igazolásoknak bizonyultak-e.

A héten egyébként Fabrizio Romano arról számolt be, Szofjan Amrabat már júniusban eldöntötte, hogy a Manchester Unitedbe akar szerződni, noha busás ajánlatokat kapott Szaúd-Arábiából. Az angol klub hamarosan elküldheti a középpályásért az első ajánlatát a Fiorentinának. Az olasz transzferguru arról is írt, hogy Fred távozása biztossá vált, valamint Donny van de Beek is jó eséllyel elhagyja a gárdát, így őket pótolhatja Amrabat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik