Felkészülés: légmell alakult ki a Wrexham játékosánál, aki ütközött az MU kapusával

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.26. 16:27
Március végén egy zseniális videóval jelentette be az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United és a hollywoodi sztárszínészek, Ryan Reynolds és Rob McElhenney által 2020 óta vezetett Wrexham AFC, hogy a két csapat a nyáron megmérkőzik egymással. Az előző idényben az ötödosztályt megnyerő walesi kiscsapat szerda hajnalban legyőzte a „vörös ördögök” ificsapatát.

Miután megtörtént a bejelentés, hogy fixálva lett a meccs időpontja, a Wrexhamnél elkezdhettek reménykedni benne, hogy a négy osztálynyi különbség ellenére az MU-ban pályára lépnek majd sztárjátékosok. De mivel a United egy nappal későbbre (csütörtök hajnalra) is lekötött egy meccset, az ellenfél pedig a Real Madrid lesz, biztos volt, hogy a walesi gárda ellen a fiatalok kapnak majd játéklehetőséget.

Így is lett, a Manchester United gyakorlatilag az ificsapatával lépett pályára, s ugyan Erik ten Hag elkísérte őket San Diegóba, nem ő irányította az együttest a felkészülési mérkőzésen, amelyen debütált a csapat új vendégmeze. A fiatalok mellett egyébként Jonny Evans is játszott, akivel rövidtávú szerződést írtak alá.

Az ifisták nagy kedvvel, bátran kezdték a találkozót, és úgy tűnt, az MU ezzel a csapattal is legyőzheti a Wrexhamet. A 12. percben egy indítás után aztán az angolok rossz ütemben kimozduló kapusa, Nathan Bishop elütötte Paul Mullint, aki nagy fájdalmak közepette került a földre.

A kapus megúszta egy sárga lappal, mivel a játékvezető nem egyértelmű gólhelyzetnek ítélte meg a szituációt.


Az más kérdés, hogy Mullint a hosszú ápolása után le kellett cserélni. A csatár a saját lábán, de oxigénpalackkal a száján jött le, és később kiderült, légmell alakult ki nála. Az eset megért volna egy piros lapot, az MUTV szakértői is elismerték ezt.


Az újraindítás után visszaestek a manchesteriek, a walesiek pedig kétszer is betaláltak.


A második gólt egy nagy bedobás után szerezték.


A gólok Rob McElhenneynek is tetszettek, Ryan Reynolds nem tudott kimenni a meccsre.

Az első félidő ráadásának utolsó másodperceiben aztán szépített az MU.


A második játékrész legelegén a 18 éves Daniel Gore becsúszása után villant a piros lap. Elsőre teljesen jogosnak tűnt, a Wrexham-játékosok is felkapták a vizet, de a lassításokat látva talán kissé szigorú ítélet született. Mindenesetre az első és a második félidőben látott belépő egészen biztosan kitett egy piros lapot.

A United gyakorlatilag a második 45 percet emberhátrányban játszotta, aztán olyan játékosok is pályára léptek, akiknek nevét még a legvérmesebb magyar MU-szurkolók is most először hallhatták. A vége felé még egyszer betalált a kiscsapat, amely így 3–1-re nyert.


Az MU-ból a gólszerző Marc Juradót lehetne kiemelne, aki a korábbi Manchester United-kapusnak, Ben Fosternek talált be, valamint Hannibal Medzsbrit, aki nagyon sokat volt játékban, a csapata vezére volt.

A Manchester United csütörtök hajnalban ismét pályára lép, az első csapat magyar idő szerint fél háromkor ütközik meg a Real Madriddal. Erik ten Hag minden bizonnyal most is csak 45 percet szán majd a játékosainak.

WREXHAM-JÁTÉKOSOK AZ ÉJSZAKÁBAN
Foster és négy Wrexham-játékos 24 órával a mérkőzés előtt az éjszakában járt. A futballisták nagyon élvezik, hogy az Egyesült Államokban készülhetnek fel az új idényre, noha az edzőjük megtiltotta nekik, hogy bulizzanak. A labdarúgókat kapcsán az a hír járja, hogy nem engedték be őket egy San Diego-i szórakozóhelyre az MU elleni meccs előtti nap.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik