PL: Conte a fejlődést emelte ki, Guardiola nem sajnálja a zakót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.03. 16:22
A Chelse 3–1-re legyőzte idegenben a Manchester Cityt a Premier League 14. fordulójában. A mérkőzés után Antonio Conte a játékosait méltatta, míg Pep Guardiola a vereség ellenére is büszke a csapatára.

Antonio Conte, a Chelsea menedzsere annak örül leginkább, hogy futballistáin pozitív irányú változást érzékel.Antonio Conte, a Chelsea menedzsere annak örül leginkább, hogy futballistáin pozitív irányú változást érzékel.

„Rendkívül kemény összecsapás volt, az utolsó pillanatig nyílt meccs, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei arra, hogy betaláljon. Ami a Chelsea-t illeti, sok különböző stílusú játékosom van, nagyon fontos, hogy látom rajtuk a folyamatos fejlődést. Tovább kell dolgoznunk és javulnunk.”

Conte külön megdicsérte Cesc Fabregast, aki az olasz szakember szerint nagyon jól játszott.

Pep Guardiola, a Manchester City szakvezetője a vereség ellenére elégedett volt a gárdával.

„Gratulálok a Chelsea-nek. Büszke vagyok a csapatomra, több gólhelyzetet alakítottunk ki, mint az előző két mérkőzésen – annyi lehetőségünk volt, amivel megnyerhettük volna ezt a rangadót. Jók voltunk, ám az ellenfél tizenhatosánál elfogyott a tudomány. A Chelsea három gólhelyzetet alakított ki, ebből három gólt szerzett. Nem bánom a mait. Veszítettünk, de nincs okom sajnálkozásra.”

A menedzser, amikor a mérkőzés végi balhéról kérdezték, annyit felelt, Agüero és Fernandinho is eltúlozta a szituációban, mindkét labdarúgó túlment a határon.

Diego Costa, a Chelsea támadója úgy véli, a magabiztos helyzetkihasználás volt a siker kulcsa.

„Taktikailag kiválóan teljesítettünk, mindenki tudta, mi a dolga. A Citynek megvolt a lehetősége arra, hogy másodszor is betaláljon, ám elhibázta a helyzeteit, nekünk ellenben nagyobb volt az önbizalmunk, éltünk a kínálkozó alkalommal. Nagyszerű mérkőzés volt.”

David Luiz, a londoni együttes védője nem kívánt foglalkozni Sergio Agüero ellene elkövetett brutális szabálytalanságával. Mint a brazil légiós elmondta, Agüero remek játékos, aki sokat tett a futballért.

ANGOL PREMIER LEAGUE
14. FORDULÓ

Manchester City–Chelsea 1–3 (G. Cahill 45. – öngól, ill. Diego Costa 60., Willian 70., E. Hazard 90.)
Kiállítva: Agüero 96., Fernandinho 97. (mindkettő Manchester City)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik