Chelsea: Mourinho el van ájulva Diego Costától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.14. 13:22
A Chelsea menedzsere, José Mourinho nem bír betelni a nyáron szerződtetett Diego Costa fantasztikus bajnoki rajtjával.

A brazil születésű spanyol csatár 1992 óta az első olyan játékos a Premier League-ben, aki az első négy találkozóján egyaránt gólt szerzett, a negyedik meccsén már 7 találatnál jár, ebből a Swansea elleni szombati összecsapáson hármat vállalt.

„A hét gól meglepetés. Senki sem számított arra, hogy négy mérkőzés után már hét gólnál fog járni, ráadásul ezek nem is büntetőből születtek!" – mondta Mourinho a Sky Sportsnak.

„Kétségünk sem volt afelől, hogy sikeres lesz a beilleszkedése, de hét gólt szerezni fantasztikus rekord.”

A 26 éves támadót sokan már Didier Drogbához hasonlítják, de a portugál menedzser ezt gyorsan elvetette:

„Didier 2004-ben csatlakozott hozzánk, ám az egy teljesen más szituáció volt. Nem várom, hogy Costa harminc gólt lőjön. Ha a csapatnak jól megy, akkor ő is eredményes lesz, és fontos pontokat szerzünk. Drogba fantasztikus karriert futott be nálunk, ugyanerre képes Diego is, de nem kell összehasonlítanunk őket, sem a játékosokat, sem az akkori és a mostani csapatokat.”

A Chelsea szerdán a Schalkét fogadja a Bajnokok Ligájában, míg vasárnap, a bajnokság 5. fordulójában a Manchester City otthonába látogat. Mourinho utolsó mondataiban a következő próbatételekre is kitért röviden:

„Minden alkalommal, amikor a BL-ben játszunk, utána a Manchester Cityvel, az Arsenallal, a Manchester Uniteddel vagy a Liverpoollal találkozunk. Nehéz hetek állnak előttünk" – fejezte be mondandóját a portugál tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik