Chelsea: Costa szinte semmit sem csinál az edzéseken - Mou

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.29. 09:23
null
Eddig úgy tűnik: kiváló vétel volt (Fotó: Reuters)
A nyáron szerződtetett Diego Costának nem okozott gondot a beilleszkedés a Chelsea-nél, azonnal húzóember lett – hat bajnokin már nyolc gólnál tart –, annak ellenére, hogy szinte nem is edz.


„A combizmával bajlódik, úgyhogy szinte semmit sem csinál az edzéseken, inkább regenerálódik két mérkőzés között – árulta el a Chelsea menedzsere, José Mourinho, aki tudja is a módját, hogyan lehetne ismét százszázalékos állapotba hozni a támadót. – Ha nem megy el a válogatotthoz, és inkább itt marad tizenöt napra a kezelés érdekében, jó esély van rá, hogy később csúcsformában segítse a Chelsea-t és a válogatottat. Ha ez nem jön össze, mindig az lesz, hogy játszik egy meccset, a következőn pedig kérdéses lesz a szereplése.”

Vicente del Bosque szövetségi kapitány együttese október kilencedikén és tizenkettedikén lép pályára, Szlovákiában, illetve Luxemburgban Európa-bajnoki selejtezőn. Addig azonban még a Chelsea-re is vár jelentős erőpróba: legközelebb kedden a Sporting elleni BL-meccsen, márpedig Mourinho alighanem Costát az egészségi állapotától függetlenül a kezdőbe jelöli.

A portugál edző mindazonáltal eddig keveset pihentette Costát, mind a hat bajnokin kezdőként számított rá, kétszer végig a pályán hagyta, háromszor a hajrában cserélte le (80., 86., és 81. perc), egyszer pedig a második félidő közepén (72. perc). Az egyetlen Ligakupa-meccsen viszont nem szerepeltette, és a Schalke elleni BL-találkozón is csak 16 percre küldte be a kispadról.

Érdekességképpen említtessék meg: Didier Drogbának 18, Andrij Sevcsenkónak 38, Fernando Torresnek pedig 48 bajnoki kellett ahhoz, hogy elérje a nyolc gólt a Chelsea-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik