Premier League: Pellegrini úgy véli, tízet is rúghattak volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.14. 18:28
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere szerint bár kikaptak három góllal, a Manchester City nem volt verhetetlen ezen a délutánon. Manuel Pellegrini, a szombat délutáni angol bajnokit 6–3-ra megnyerő City szakvezetője örül a győzelemnek, de sajnálja, hogy négy további tiszta helyzetükből nem szereztek gólokat, és hogy kaptak hármat.

„Nagyon fontos szempont a szórakoztatás, de én jobban örültem volna egy hat–nullának, mint ennek a hat–háromnak – értékelt Manuel Pellegrini. – Vannak edzők, akik az első gól megszerzése után visszarendelik a csapatukat, de a mi stílusunk nem ilyen, mi mindig a lehető legtöbb góllal akarunk nyerni. Lehetséges kapott gól nélkül is sziporkázóan támadni, csakhogy ehhez az egész csapatnak tudnia kell védekezni. Majd visszanézem a meccset, de nem emlékszem, hogy az Arsenalnak lettek volna további lehetőségei a gólszerzésre. A liga legjobb védelmével rendelkező csapatnak nem kis fegyvertény hat gólt lőni, és hozzáteszem, volt még négy tiszta helyzetünk. Szóval boldog vagyok, de van még miben javulnunk." Manuel Pellegrini. – Vannak edzők, akik az első gól megszerzése után visszarendelik a csapatukat, de a mi stílusunk nem ilyen, mi mindig a lehető legtöbb góllal akarunk nyerni. Lehetséges kapott gól nélkül is sziporkázóan támadni, csakhogy ehhez az egész csapatnak tudnia kell védekezni. Majd visszanézem a meccset, de nem emlékszem, hogy az Arsenalnak lettek volna további lehetőségei a gólszerzésre. A liga legjobb védelmével rendelkező csapatnak nem kis fegyvertény hat gólt lőni, és hozzáteszem, volt még négy tiszta helyzetünk. Szóval boldog vagyok, de van még miben javulnunk."

„A védekezés eddig az erősségünk volt, de ennek ma nyoma sem volt. Amúgy nagyon nyílt meccset vívtunk, szerintem mi is rúghattunk volna hatot, de sajnos sokat hibáztunk – mondta Arsene Wenger, aki szerint többet is ki lehetett volna hozni a mérkőzésből. – A City ma verhető lett volna. Tudjuk, hogy a City az egyik legjobb csapat a mezőnyben, de találkoztunk már a szezonban ilyen erősségű ellenféllel. Szerintem azok közül, akikkel eddig játszottunk, az Everton és a Southampton is felveszi a versenyt a Cityvel."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik