Rafa Benítezt aggasztják az idei nyárra jellemző őrült átigazolások

Vágólapra másolva!
2009.07.12. 14:35
A Liverpool eddig nem túl aktív az átigazolási piacon, csupán az angol válogatott Glen Johnsont szerződtették a „vörösök”. Rafa Benítez azonban elmondta, klubja nem kíván versenyezni az irreális összegeket kínáló riválisokkal, ugyanakkor aggasztja az átigazolási piac ilyen mértékű „elszállása”. Benítez szerint azért van, aminek örülni is lehet: több kulcsjátékossal is sikerült szerződést hosszabbítani a nyár folyamán.
Rafa Benítez (jobbra) és egyetlen idei igazolása, Glen Johnson
Foto: Action Images (archív)
Rafa Benítez (jobbra) és egyetlen idei igazolása, Glen Johnson
Rafa Benítez (jobbra) és egyetlen idei igazolása, Glen Johnson
Foto: Action Images (archív)
Rafa Benítez (jobbra) és egyetlen idei igazolása, Glen Johnson

A Liverpool ugyan 17,5 millió fontért megszerezte a Portsmouthtól Glen Johnsont, de több meghatározó igazolásra eddig nem derült fény. A sokáig célkeresztben szereplő Gareth Barry a Manchester Cityt választotta.

„Az átigazolási piac teljesen megőrült. Minden csak a pénzről szól, így nekünk is hatalmas összegeket kellene új játékosokra fordítanunk. Ám így is sikerült szerződtetnünk egy jó hazai játékost, ami sikernek tekinthető” – nyilatkozta Benítez.

„A City megszerzett egy csomó kiváló játékost, de nincs rá semmi garancia, hogy bármit is nyerni fognak. Mindenesetre érdekes lesz megnézni, mi történik a következő szezonban” – tette hozzá a spanyol menedzser.

Xabi Alonsóval és Javier Mascheranóval kapcsolatban elmondta, nem hinné, hogy távoznának az idei átigazolási szezonban.

„Sok mindent leírtak, rengeteg pletyka kering a jövőjükkel kapcsolatban, de mindkét játékosnak hosszú távú szerződése van, így nincs miről beszélni” – mondta Benítez.

A spanyol mester örömmel nyugtázta, hogy számos kulcsjátékosával sikerült szerződést hosszabbítaniuk.

„Az egész nyarat azzal töltöttük, hogy próbáljuk megtartani a legfontosabb játékosokat. Igazán jó érzés, hogy Kuyt, Torres, Agger, Benajun és Steven is a klubnál maradt” – örvendezett Benítez Gerrard szerződéshosszabbítása után.

A „vörösök” menedzsere végül kifejtette, hogy kemény munkával kell eredményeket elérniük.

„Sok dolog megváltozott, s alkalmazkodni kell a szituációhoz. A Manchester City és más nagy európai klubok hatalmas összegeket költenek el, nekünk pedig még keményebben kell dolgoznunk. Ha együtt van a csapat, jó a játékosok közötti kapcsolat, az nagyon sokat jelenthet” – összegzett Benítez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik