Francia utánpótlás-válogatott szélsővel erősítettek a „vörös ördögök”

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 16:12
Újabb fiatal játékossal erősítette meg keretét a Manchester United: az angol bajnok hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gabriel Obertan négy évre szóló szerződést kötött a „vörös ördögökkel”.
Obertan (balra) „vörös ördögnek” áll
Fotó: Action Images (archív)
Obertan (balra) „vörös ördögnek” áll
Obertan (balra) „vörös ördögnek” áll
Fotó: Action Images (archív)
Obertan (balra) „vörös ördögnek” áll
Ami néhány napja még csak pletyka volt, szerdára valóság lett – a Manchester United leigazolta Gabriel Obertant, a Bordeaux 20 éves, utánpótlás-válogatott játékosát. Az angol bajnoki címvédő négy évre szóló szerződést kötött a tehetséggel. A francia labdarúgó a United támadószekcióját erősíti majd, hiszen szélsőként és csatárként is bevethető.

Az átigazolási díj összegét nem hozták nyilvánosságra a felek, de sajtóhírek szerint nagyjából 3 millió fontra tehető.

„Már néhány éve figyeljük Gabriel játékát, de eddig nem sikerült a klubhoz csábítanunk – köszöntötte Obertant Sir Alex Ferguson. – Örülök, hogy végre sikerült megszereznünk, hiszen ígéretes tehetség.”

Természetesen az érintett sem fukarkodott az ilyenkor szokásos hízelgő szavakkal: „Nagyon boldog vagyok, hogy az MU-nál folytathatom. Nagy lehetőség számomra ekkora klubnál játszani.”

Az átigazolás eléggé meglepő, főleg annak fényében, hogy a párizsi születésű Obertannak a francia bajnokcsapatnál sem volt biztos helye, az előző szezonban fél évet például a Lorient-nél szerepelt kölcsönben.

Hogy aztán az MU-ban stabil kezdő lesz-e Obertan, azt nem tudjuk – annyi biztos, hogy bemutatkozására egy ideig még várni kell, ugyanis kisebb sérülése miatt nem utazik el a „vörös ördögök” távol-keleti túrájára.



OBERTAN-CSELEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik