Deco kifakadt: „Nem azért játszom, mert Scolari kedvence vagyok!”

Vágólapra másolva!
2009.01.08. 12:33
Címkék
A Chelsea brazil származású légiósának, Decónak a teljesítményét számos kritika érte a csapat elmúlt hetekben mutatott visszaesése kapcsán. A szurkolók szerint Luis Felipe Scolari különleges bánásmódban részesíti Decót, akivel korábban évekig dolgozott együtt a portugál válogatottnál is, és a nyáron Scolari kifejezett kérésére igazolták le a középpályást a Barcelonától.
Deco nem érti a kritikákat, szerinte helye van a Chelsea-ben
Fotó: Action Images
Deco nem érti a kritikákat, szerinte helye van a Chelsea-ben
Deco nem érti a kritikákat, szerinte helye van a Chelsea-ben
Fotó: Action Images
Deco nem érti a kritikákat, szerinte helye van a Chelsea-ben

BALLACKON AKAR SPÓROLNI A CHELSEA

A Chelsea a 2008–09-es szezon folyamán látványosan összébb húzta a nadrágszíjat: leépítették a klub játékosmegfigyelő hálózatát, Scolari csak akkor igazolhat a télen, ha el is ad, most pedig Michael Ballack szerződését próbálják megváltoztatni. Ballack kontraktusa a nyáron jár le, és a Chelsea szeretné, ha heti 121 ezer fontos fizetése helyett teljesítménye alapján kapná a jussát. A módosítási tervezet érdekében Ballack fizetését drasztikusan csökkentenék, de megemelkedne a teljesítményéért, góljaiért, valamint pályára lépéséért kapott pénzösszeg.
A nyáron a Barcelonától érkező Deco alapembernek számít a Chelsea-ben (17 bajnoki meccsen lépett pályára, ebből 12-szer végigjátszotta a találkozót), míg egy olyan közönségkedvenc, mint Joe Cole, a kispadon találta magát (13 bajnokin lépett pályára, ebből 12-szer csereként). Emiatt a szurkolók egy csoportja és a sajtó élesen kritizálja Scolarit és persze Decót is. Ugyanakkor a középpályás nem érti, miért éppen őt pécézték ki.

„Amikor a csapathoz kerültem, és jól mentek a dolgok, mindenki azt mondta, hogy ez a csapat Scolari vezetésével mindent meg fog nyerni. Mostanra minden megváltozott, és az emberek bűnbakot keresnek” – fogalmazott a futballista a Sky Sports által idézett nyilatkozatában.

Deco kitűnő formát mutatva kezdte a szezont, emlékezetes gólokat szerzett a Portsmouth és a Wigan ellen, azóta viszont nem villog. Az egykori Porto-sztár azonban – aki 2004-ben megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját is – állítja, jogosan játszik, és nemcsak azért van a pályán, mert korábban már dolgozott Scolari kezei alatt.

„Bárki, aki azt állítja, hogy csak a Felipaóval való kapcsolatom miatt vagyok a csapatban, egyszerűen nem mond igazat. Sok mindent nyertem karrierem során, de egyiket sem vele. Ha végignézik a pályámat, ritkán voltam a partvonal mellett. Mindenhol kezdő voltam, és nem ő volt az edzőm. Nem kell magyarázkodnom” – mondta Deco.

A 31 éves középpályás arról is beszélt, hogy reméli, egyszer még vissza tud térni szülővárosába, Sao Paulóba, és ott fejezheti be pályafutását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik