Beckham nem szimpátia alapján fog bekerülni a nemzeti tizenegybe

Vágólapra másolva!
2008.12.15. 17:33
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint David Beckhamnek rendszeresen pályára kell lépnie januártól az AC Milanban, egy másik játékosnak, Michael Owennek pedig egészségesnek kell lennie, ha vissza akarnak térni a „háromoroszlános” válogatott keretébe.
David Beckham egy válogatottsággal van Bobby Moore mögött
Fotó: Imago
David Beckham egy válogatottsággal van Bobby Moore mögött
David Beckham egy válogatottsággal van Bobby Moore mögött
Fotó: Imago
David Beckham egy válogatottsággal van Bobby Moore mögött

Beckham január 7-én csatlakozik a milánóiak keretéhez, miután csapata, az egyesült államokbeli Los Angeles Galaxy fél évre kölcsönadta az olaszoknak, hogy az észak-amerikai futballbajnokság, az MLS szünete alatt is formában maradjon.

Fabio Capello kihagyta Beckhamet az angol keretből a novemberi, németek elleni felkészülési mérkőzés alkalmával, azonban a kapitány nem zárta ki, hogy a spanyolok elleni februári mérkőzésen már pályára léphet. „Ha játszik a Milanban, akkor van esélye bekerülni, ha nem játszik, akkor nem lesz velünk” – jelentette ki Capello.

A középpályás, ha pályára lépne Spanyolország ellen, akkor az lenne a 108. válogatottsága, és azzal beérné a vonatkozó listán Bobby Moore-t. Capello azonban kijelentette, hogy nem szimpátia alapján fog Beckham mellett dönteni, ha arra kerül a sor.

„Egyenlően bírálom el mindegyik válogatott játékost. Ellenőrzöm a labdarúgót, beszélek más edzőkkel, aztán döntök róluk. Nem szimpátia alapján” – nyilatkozta Capello, tehát a 33 éves Beckham csak akkor húzhatja fel újra a címeres mezt, ha azt valóban megérdemli.

Capello arról is beszélt, hogy Michael Owennek is van esélye visszatérni a válogatottba. A szövetségi kapitány elmondta, nem látta a Newcastle Portsmouth elleni mérkőzését vasárnap, mert szabadságon volt, de januárban mindenképp megnézi a szezonban már kilenc gólnál járó támadót.

Owen jelenleg Anglia negyedik legeredményesebb gólszerzője, de Capello kijelentette, csak akkor fogja behívni a játékost, ha játékra teljesen alkalmas lesz. „A legfontosabb, hogy fitt legyen. Az előző három alkalommal nem volt egészséges, ráadásul most bele kell férnie az elképzelt csapatomba is.”

Az olasz edző elégedetten nyilatkozott több Aston Villa-játékosról, így pozitívan beszélt Ashley Young és Gabriel Agbonlahor teljesítményéről is. „Nagyon elégedett vagyok a Villa-játékosokkal. Tetszik James Milner játéka is, aki szintén a fiatalok közé tartozik. Ezen focistáké a jövő – a jövő, ami fényesnek ígérkezik.”

Fabio Capellót 2007 decemberében nevezték ki angol szövetségi kapitánynak, a szigetországiak azóta javuló formát mutatnak, legutóbbi öt mérkőzésükön győztek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik