David Beckham: Ancelotti tapasztalata aranyat érhet a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2009.07.19. 11:31
A Los Angeles Galaxy sztárja, David Beckham elmondta, hogy nagyra értékeli a Chelsea új menedzsere, Carlo Ancelotti munkáját, és úgy gondolja, az olasz szakemberrel ismét bajnok lesz a londoni csapat.
Beckham szerint Ancelotti lehet a Chelsea adu ásza
Fotó: Action Images (archív)
Beckham szerint Ancelotti lehet a Chelsea adu ásza
Beckham szerint Ancelotti lehet a Chelsea adu ásza
Fotó: Action Images (archív)
Beckham szerint Ancelotti lehet a Chelsea adu ásza

A 110-szeres angol válogatott középpályás tudja, hogy milyen az olasz mentalitás, főleg ha a bajnokságról van szó. Beckham ugyanis fél évig a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes AC Milannál szerepelt kölcsönben, ahol Carlo Ancelottival dolgozott együtt.

„A Chelsea nagyon szerencsés, hogy Carlo lehet a menedzsere. Nagyszerű ember és kiváló szakember. Tudom, hogy visszaszerzi majd a nyugat-londoniaknak a bajnoki címet. Efelől semmi kétségem, de azért megjegyezném – bár mindenki tisztában van vele –, hogy a szívem a Manchester Unitedé” – válaszolta mosolyogva az újságírók kérdésére Beckham.

A Chelsea legutóbb a 2005–2006-os idény végén ünnepelhetett élvonalbeli aranyérmet, akkor a portugál José Mourinho vezetésével. Azóta Avram Grant, Luiz Felipe Scolari és Guus Hiddink edzősködése alatt sem sikerült megszerezni az első helyet, bár utóbbival a kispadon az idén, az Everton elleni 2–1-es győzelemmel legalább az FA-kupát elhódították.

„Igen nehéz feladat elé néz, hiszen a Premier League teljesen különbözik a Seria A-tól, de mivel nagy tapasztalata van, sikeres lehet Angliában is. Sok szerencsét kívánok neki, hiszen megérdemli” – nyilatkozta a 34 éves játékos.

Beckham a „hazaiakhoz” is szólt pár szót. Elmondta, hogy bár Cristiano Ronaldo nagy veszteség a Manchester Unitednek, imádott klubja túléli majd a hiányát, és Anglián kívül, bárhol a világon is sikeres lehet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik