Rémálommá vált Beckham számára a Milan vendégjátéka

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 08:38
Néhány nappal az UCLA elleni 2–2 után újabb döntetlent játszott az Egyesült Államokban túrázó Inter. Az olasz bajnokcsapat ezúttal a mexikói América ellen lépett pályára Kaliforniában, és az 1–1-re végződő rendes játékidőt követően tizenegyesekkel végül elbukott. A fekete-kékek városi riválisa, az AC Milan Los Angelesben szerepelt, és a Galaxy ellen 2–2-es döntetlent ért el. A találkozón a hazai szurkolók nem éppen kedves fogadtatásban részesítették David Beckhamet.
Ó, vajon miért utálnak itt ennyire?
Ó, vajon miért utálnak itt ennyire?
Ó, vajon miért utálnak itt ennyire?
Ó, vajon miért utálnak itt ennyire?

LOS ANGELES GALAXY–MILAN

David Beckham – ki más? – volt a középpontban a Los Angeles Galaxy–Milan mérkőzésen, bár az angol játékos valószínűleg lemondott volna erről. A Manchester United és a Real Madrid korábbi játékosa a tavaszt a Milanban töltötte, és a kölcsönszerződés része volt, hogy az olasz csapatnak játszania kell egy felkészülési mérkőzést a Galaxy otthonában. A találkozó jelentőségét mutatja egyébként, hogy még Tom Cruise is kilátogatott rá…

A színész talán meglepődve tapasztalta, hogy jó barátját, Beckhamet erőteljes ellenszenvvel fogadta a Galaxy-szurkolók egy csoportja. Folyamatosan fütyülték őt, és számos sértő transzparenst is kifeszítettek.

Beckhamet ez láthatóan dühítette, félidőben odasétált az őt legjobban szidalmazó csoport elé, és az egyik szurkolót egy kézmozdulattal magához hívta. Az illető le is ugrott hozzá, tettlegességre azonban nem került sor, mivel a biztonságiak leteperték.

Azért essen néhány szó a mérkőzésről is! A Milan Thiago Silva révén szerzett vezetést, majd Alan Gordon egalizált, a gólt pedig az egymással nemrég a sajtón keresztül verbális csatát folytató Beckham és Landon Donovan készítette elő.

Az olaszok Ronaldinho passza után Filippo Inzaghi találatával kerültek ismét előnybe, a végeredményt pedig Bryan Jordan állította be Beckham szöglete után.

Az angol középpályás – aki nemegyszer elmondta, hogy szeretne visszatérni Európába – 75 percet játszott, lecserélésekor megtapsolta a közönséget. Persze nem úgy, ahogy Manchesterben, Madridban vagy éppen Milánóban tette azt…

LA GALAXY–MILAN 2–2






AMÉRICA–INTER

Ibrahimovicot ugyan nem nevezte a kezdőbe José Mourinho – később azért becserélte –, az Inter így is igen erős csapattal állt ki, amelyben ott volt a Genoától nyáron igazolt Diego Milito és Thiago Motta is.

Az argentin csatár már a 2. percben gólt szerezhetett volna, de Sulley Muntari beadását követően kapu mellé lőtt. A középpályások közül Ricardo Quaresma és Dejan Sztankovics próbált zavart kelteni a mexikói védelemben, de a 30 méteres bombát megeresztő Motta is próbálkozott a gólszerzéssel.

Az América az első félidő végén lőtt két kapufával jelezte, hogy nemcsak asszisztál az olasz gárda játékához.

Balotelli (jobbra) addig nyújtózkodott, amíg adott egy gólpasszt
Fotók: Reuters
Balotelli (jobbra) addig nyújtózkodott, amíg adott egy gólpasszt


A szünet után Mourinho Patrick Vieirát és Nicolas Burdissót is harcba dobta, ám ettől nem lett stabilabb csapata, sőt az 51. percben Pavel Pardo szöglete után Juan Carlos Silva bal lábas lövésével az América szerezte meg a vezetést.

SILVA KAPÁSGÓLJA AZ INTERNEK



Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre, mert a 60. percben Iván Córdoba ugyancsak szöglet után volt eredményes – Mario Balotelli adta be a labdát.

Nem sokkal a vége előtt mindkét csapatból kiállítottak egy játékost, de több gól már nem esett, s így ért véget a mérkőzés. A mexikóiak legalábbis úgy gondolták, mezüket is odaajándékozták a szurkolóknak, így kissé bajban voltak, amikor megtudták, hogy tizenegyesekkel döntésre kell vinni a dolgot.

Végül sikerült az alkalomhoz illő módon felöltözniük a mexikói legényeknek, akik mind az öt alkalommal a kapuba találtak. Az Inter játékosai is jól céloztak, kivéve Vieirát, aki fölé lőtte a saját tizenegyesét, s végül a mexikóiak sikerével ért véget a találkozó.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK


Internazionale–Club América 1–1 – 11-esekkel 4–5 (Córdoba 61., ill. Silva 51.)
Palo Alto, Vezette: Baldomero Toledo (amerikai)
INTER: Belec – Santon (Krhin 78), Córdoba, Materazzi (Burdisso, 46), Chivu (Zanetti, 46) – Cambiasso (Obi, 63), Muntari (Balotelli, 30) – Sztankovics (Vieira, 46), Motta (Mancini, 55), Quaresma (Ibrahimovic, 55) – Milito
Edző: José Mourinho
AMÉRICA: Navarrete – O.Rojas, Sánchez, Mosquera, R.Rojas – Reyna (A. Rivas, 74), Beausejour (A.Sánchez, 74), Pardo (Chitiva, 86), Martinez (Silva, 46) – Esqueda, Cabanas (Marquez 85)
Edző: Jesus Ramirez
Gólszerzők: Silva (51.), ill. Córdoba (61.)
Kiállítás: Obi (87.), ill. Esqueda (80.)


Los Angeles Galaxy–AC Milan 2–2 (Gordon 30., Jordan 65., ill. Thiago Silva 16., F. Inzaghi 61.)
Los Angeles, Vezette: Silviu Petrescu (kanadai)
L.A. GALAXY: Ricketts (Saunders, 45.) – Berhalter (Griffin, 45.), Gonzales, De La Garza, Dunivant (Sanneh, 45.) – Donovan (Birchall, 45.), Miglioranzi (Kirovski, 45.), Beckham (Magee, 75.), Lewis (Klein, 65.) – Gordon, Eskandarian (Jordan, 60.)
MILAN: Kalac (Storari, 45.) – Oddo (Albertazzi, 77.), Nesta (Favalli, 45.), Silva (Ikande, 81.), Jankulovski (Antonini, 45.) – Flamini, Ambrosini (Strasser, 77.), Seedorf (Abate, 71.), Di Gennaro (Inzaghi, 45.) – Borriello (Zigoni, 69.), Ronaldinho
Gólszerzők: Gordon (30.), Jordan (65.), ill. Thiago Silva (16.), F. Inzaghi (61.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik