Gera Zoltán: Ideális számomra a Fulham sokpasszos stílusa

2008.08.12. 17:30
A Fulham FC hivatalos honlapján egy Gera Zoltánnal készült, hosszabb lélegzetű riport jelent meg. Az angolok véleménye szerint a magyar fiú kiváló teljesítményt nyújtott új csapatában a felkészülési mérkőzéseken, és a klub számára sikeres 2008–2009-es szezon egyik zálogát látják benne.
Gera Zoltán a Fulhamben is húzóember.
Action Images
Gera Zoltán a Fulhamben is húzóember.
Gera Zoltán a Fulhamben is húzóember.
Action Images
Gera Zoltán a Fulhamben is húzóember.


„Nagyon jól éreztem magam a felkészülési időszakban, észre sem vettem, hogy milyen gyorsan elrepült. Az edzők keményen megdolgoztattak minket, így kiváló erőnlétnek örvendve várjuk a Hull City elleni idénynyitót – nyilatkozta Gera. – A frissen igazolt játékosoknak jót tett a koreai túra, hiszen megismerkedhettünk és sokat beszélgethettünk új csapattársainkkal. Azt megtanultam karrierem során, mennyire fontos, hogy jó legyen a hangulat az öltözőben.”

A leglényegesebb természetesen az, hogyan illeszkedik be válogatottunk erőssége a klubcsapatába.

„Nagyon tetszik nekem a Fulham stílusa. Mielőtt idejöttem, sokat beszéltem erről a menedzserrel, aki elmagyarázta, hogy milyen játékot is vár a gárdától. Számomra éppen ideális ez a stílus, hiszen szeretem, ha sokat van nálam a labda, és igyekszünk azt a földön megjátszani.”

Az angolok megadták a lehetőséget arra is Gerának, hogy jellemezze saját stílusát.

„A West Brom együttesében a középpálya jobb szélén játszottam, de a bal oldalon is képes vagyok jó teljesítményre. Jellemző rám a sok futás, amivel zavarba hozhatom az ellenfél védőit, de nagyobb erősségem a passzolás. Keményen dolgozó játékos vagyok, aki a védekező feladatok mellett olyan gyakran megy előre, amilyen gyakran csak lehet.”

A futballista megindokolta azt is, hogy miért hagyta ott a WBA-t a feljutás ellenére is.

„Úgy döntöttem már korábban, hogy bármi is történjen a bajnokság végén, mindenképpen új kihívásokra van szükségem. A Fulham jó csapat, kiváló menedzserrel és nagyszerű játékosokkal, így nem kellett sokáig gondolkodnom azon, hogy aláírjak-e – biztos vagyok abban, hogy a megfelelő klubhoz csatlakoztam. Egykori gárdám egyébként véleményem szerint elég erős ahhoz, hogy bennmaradjon a Premier League-ben.”

Gera természetesen nem térhetett ki az idei szezonra vonatkozó jóslások elől.

„Rengeteg pénzt költöttünk ezen a nyáron, sok jó játékost szereztünk – összegezte az átigazolási időszakot honfitársunk. – A régi és az új labdarúgók mixe jó helyezést érhet a táblázaton, és nem tűnik a valóságtól elrugaszkodott elképzelésnek, ha azt mondom, hogy a legjobb tíz között végzünk a bajnokságban.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik