Mourinho helyett az Angliába vágyódó Klinsmann lehet az új célpont

Vágólapra másolva!
2007.12.03. 12:55
A 2006-os világbajnokságon Németországgal bronzérmet szerző, játékosként világbajnok legenda, Jürgen Klinsmann kész arra, hogy elvállalja a háromoroszlánosok szövetségi kapitányi posztját - adta hírül a Daily Mirror brit napilap internetes oldala hétfőn német forrásokra támaszkodva.
Jürgen Klinsmann (jobbra) szívesen vállalná a kapitányi posztot Angliában
Jürgen Klinsmann (jobbra) szívesen vállalná a kapitányi posztot Angliában
Jürgen Klinsmann (jobbra) szívesen vállalná a kapitányi posztot Angliában
Jürgen Klinsmann (jobbra) szívesen vállalná a kapitányi posztot Angliában

A hírek szerint Klinsmann éppen az Európa-bajnokság sorsolása után "szólta el" magát terveiről, amikor is a német küldöttséggel vacsorázott.

Korábbi segédedzője, Joachim "Jogi" Löw úgy véli, Klinsi kész arra, hogy elvállalja a háromoroszlánosok szövetségi kapitányi posztját.

"Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy nemsokára újra trénerként fog dolgozni. Ha pedig egy neves nemzeti válogatottnál ajánlanának neki állást, mint például az angolnál, kapva kapna az alkalmon"

Löw szavaival nagyjából egybecseng egy másik meg nem nevezett német forrás mondandója is:

"Jürgen elárulta nekünk, hogy lázba hozná egy esetleges felkérés az angol szövetség részéről. Kész lenne Londonba költözni, és az sem tántorítaná el, ha angol segédedzővel kellene dolgoznia."

Az angol újságok szerint így elképzelhető, hogy Klinsmann elhagyja Kaliforniát, és az angol fővárosba teheti át székhelyét, ahol korábban már eltöltött egy évet, játékospályafutásának vége felé, a Tottenham Hotspur futballistájaként.

A labda tehát már az angol szövetségnél (FA) pattog, amelynek vezetője, Brian Barwick világklasszis edzőt szeretne a kispadra. McClaren leszereplée után több, mint valószínű, hogy külföldről.

Klinsmann mellett persze olyan nevek, mint José Mourinhoé és Fabio Capelloé is benne vannak még a kalapban.

A német edző esélyeit azonban növeli, hogy az angol kispaddal szóba hozott világhírű szakemberek közül eddig egy sem tűnik minden szempontból ideálisnak az FA számára.

José Mourinho például olyan sztárklubok felé tekintget, mint az AC Milan, a Juventus vagy a Barcelona, míg Capello szerződtetését hiányos angoltudása hiúsíthatja meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik