Louis van Gaal bejelentkezett szigetországi kapitányi posztért

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 17:06
Az egykori holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal leszögezte, szívesen lenne a távozó Steve McClaren utódja az angol válogatott kispadján. A jelenleg az AZ Alkmaar alakalmazásában álló tréner úgy érzi, elég felkészült a poszt betöltésére.
Louis van Gaal Steve McClarennél nem lenne rosszabb, az biztos
Louis van Gaal Steve McClarennél nem lenne rosszabb, az biztos
Louis van Gaal Steve McClarennél nem lenne rosszabb, az biztos
Louis van Gaal Steve McClarennél nem lenne rosszabb, az biztos

Louis van Gaal ismét hallatta hangját. Az egykoron az Ajaxnál, majd a Barcelonánál sikereket elérő szakember ezúttal az angol válogatott szövetségi kapitánya szeretne lenni. Ráadásul az AZ Alkmaar alkalmazásában álló trénert jelenlegi kontraktusa sem akadályozná meg a váltásban.

"Nagyon sok jelölt van, de én képes lennék megbirkózni a feladattal, máskülönben nem lenne egy olyan záradék a szerződésemben, amely garantálja, hogy szövetségi kapitány lehetek egy válogatottnál" - nyilatkozta Van Gaal.

Az angol szövetség (FA) azután fogott új kapitány keresésébe, miután menesztette a 2008-as Eb-selejtezőkön beégett Steve McClarent. A nevek azóta záporoztak, ám egyelőre az összes érintett elzárkózott a feladat elöl. Ellentétben a holland szakemberrel, aki most saját magát próbálja eladni.

"Megkérdeztek pár évvel ezelőtt (az angol kapitányi poszttal kapcsolatban), de akkor nemet mondtam" - elevenítette föl a múltat a holland edző.

Utólag el lehet mondani, Van Gaal jól járt volna, ha elvállalja a feladatot. Az angolok pedig... Na ők biztos nem lennének rosszabb helyzetben, mint amiben most vannak.

A holland szakember a végén azért hozzátette: túl sok esélyt azért nem lát arra, hogy ő legyen a következő angol szövetségi kapitány.

Louis van Gaal 1986-ban lépett az edzői pályára, akkor jelenlegi klubjának az AZ-nak lett segédedzője. Igazán elismert szakemberré azonban csak a 91-97-ig tartó korszakban az Ajax kispadján vált. A holland korszakot követően 2000-ig az FC Barcelonát, majd 2002-ig a holland válogatottat irányította. 2003-ban ismét visszatért a katalánokhoz, amit egy újabb Ajaxos (már technikai igazgatóként) korszak követett. 2005-től napjainkig az AZ vezetőedzője.

A WILLIAM HILL FOGADÓIRODA ESÉLYLATOLGATÁSA

KI LESZ A KÖVETKEZŐ ANGOL SZÖVETSÉGI KAPITÁNY?
Fabio Capello 2/1
Jose Mourinho 4/1
Martin O' Neill 4,5/1
Harry Redknapp 6/1
Jurgen Klinsmann 8/1
Alan Shearer 9/1
Stuart Pearce 16/1
Steve Coppell 16/1
Rafa Benitez 16/1
Luis Scolari 16/1
Marcello Lippi 25/1
Guus Hiddink 25/1
Sam Allardyce 40/1
Martin Jol 40/1
Glenn Hoddle 40/1
Alan Curbishley 40/1
Mark Hughes 50/1
Frank Rijkaard 50/1
Sven Goran Eriksson 66/1
Steve Bruce 66/1
Paul Jewell 66/1
Arsene Wenger 66/1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik