Megtört a jég: kiszenvedte első győzelmét Ferguson csapata

Vágólapra másolva!
2007.08.26. 19:12
Megszerezte idei első győzelmét az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premiership) a Manchester United. Sir Alex Ferguson csapata a Tottenham Hotspurt fogadta az Old Traffordon, és Luis Nani találatával 1-0-ra nyert. A mérkőzésen a Spurs több helyzetet alakított ki – Berbatov egymaga eldönthette volna a három pont sorsát – ám végül mégis a „vörös ördögök” ünnepelhettek.
Nani (a képen fejjel lefelé) szaltójának valószínűleg nem, bombagóljának viszont örülhetett Ferguson
Reuters
Nani (a képen fejjel lefelé) szaltójának valószínűleg nem, bombagóljának viszont örülhetett Ferguson
Nani (a képen fejjel lefelé) szaltójának valószínűleg nem, bombagóljának viszont örülhetett Ferguson
Reuters
Nani (a képen fejjel lefelé) szaltójának valószínűleg nem, bombagóljának viszont örülhetett Ferguson

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
Huszonkét másodperc telt el mindössze a mérkőzésből, és máris majdnem megszerezték a vezetést a vendégek. Robbie Keane jó 25 méterről tekert gyönyörűen a bal felső sarok irányába, ám a hazaiak szerencséjére a labda csak a keresztlécen csattant.

Az intő jel nem ébresztette fel az igen álmosan kezdő Manchestert, nem sokkal később Pascal Chimbonda is a Tottenhamet juttathatta volna vezetéshez. Egy szögletet követő csúsztatása azonban nem sokkal, de elkerülte Edwin Van der Sar kapuját.

Az első negyedóra egyértelműen a vezetőedzőjéért, Martin Jolért küzdő Spursé volt. A vendégek zártan védekeztek, ellentámadásaikban mindig benne volt a gólszerzés lehetősége.

A 20. perc tájékán azonban elszakadt valami - mármint a londoniak gépezetében. Az első félidő második felében éledezett a bajnokcsapat, a United kezdett emlékeztetni régi önmagára.

A 21. percben Owen Hargreaves lövése után a labda az elöl ólálkodó Rio Ferdinand elé pattan, a válogatott védő azonban tiszta helyzetben kissé eltörte a labdát, így a hárítás nem okozott gondot az utóbbi hetekben sokat kritizált Paul Robinsonnak.

A Manchester átvátte a játék irányítását, hozzávetőleg kétszer annyit birtokolta a labdát, mint ellenfele, ám az említett Ferdinand-helyzeten kívül nem tudott veszélyt kialakítani a vendégkapu előtt.

Az, hogy a 60. és a 67. perc között nem változott az eredmény, azt nyugodtan sorolhatjuk a csoda kategóriájába. Az egyik oldalon Dimitar Berbatov szerezhetett volna kétszer is vezetést csapatának, ám miután áthámozta magát Van der Saron, előbb Rio Ferdinand, majd Wes Brown mentett utolsó emberként. A másik oldalon a keveset mutató Carlos Tevez lövését vágta ki a gólvonalról Jermaine Jenas.

A 68. percben aztán már Jenas sem tudta megmenteni a bekapott góltól a Spurs csapatát. Luis Nani gondolt egy merészet, és 25-ről valami irgalmatlan nagy gólt ragasztott Robinson kapujának jobb felső sarkába. (A labda súrolta Tevez vállát ám a vezető hírügynökségek egyelőre Naninak adják a találatot)

Berbatov a 79. percben talán a mérkőzés legszebb jelenetét mutatta be, amikor a tizenhatos előterében két manchesteri védő között levette a labdát, majd a hosszú felső sarok irányába tekert. Valószínűleg az összes hazai szimpatizáns ereiben megfagyott a vér, amikor a labda végül 2 és fél centivel a kaapufa mellett elhagyta a játékteret.

Kisebb meglepetésre a negyedig fordulóig kellett várni, hogy a Manchester végre megszerezze első győzelmét a bajnokságban, és elkezdje üldözni az éllovas Chelsea gárdáját.

PREMIERSHIP

4. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED-TOTTENHAM HOTSPUR 1-0 (0-0)
Gólszerző: Nani 68.
Manchester United: Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidics, Evra - Nani, Hargreaves, Carrick (57 Eagles ), Scholes, Giggs - Tevez (Fletcher 77.)
Tottenham: Robinson - Chimbonda, Rocha (Zokora 83.), Gardner, Lee (Taarabt 75. ) - Malbranque, Jenas, Huddlestone, Bale - Berbatov, Keane (Defoe 75.)


NANI KORÁBBI GÓLJAI A MANCHESTER UNITEDBEN



CESC FABREGAS GÓLJÁVAL ARSENAL–MANCHESTER CITY 1-0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik