A hetedik igazolás: Jose Enrique is a „szarkákat” választotta

Vágólapra másolva!
2007.08.07. 10:37
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premiership) szereplő Newcastle United csapata leigazolta a Villarreal spanyol utánpótlás-válogatott játékosát, Jose Enrique-t. A "szarkák" több mint hatmillió fontot fizettek a kiváló képességű védőért.
Jose Enrique Angliában folytatja pályafutását
Jose Enrique Angliában folytatja pályafutását
Jose Enrique Angliában folytatja pályafutását
Jose Enrique Angliában folytatja pályafutását
Spanyol U21-es válogatottal erősödött a Newcastle. Jose Enrique elfogadta az angol klub vezetőinek ajánlatát, és ötéves szerződést kötött a tavalyi szezonban mindössze a tizenharmadik helyen záró alakulattal.

Enrique a Sampdoria elleni barátságos mérkőzésen mutatott teljesítményével győzte meg végleg Sam Allardyce-t, a Newcastle vezetőedzőjét, hogy érdemes őt fekete-fehérbe öltöztetni. (A találkozót egyébként Alan Smith góljával 1-0-ra a "szarkák" nyerték.

"A bika" becenévre hallgató játékos védőként segítheti új klubját a minél jobb eredmény eléréséhez: Enrique a hátvédsor bal oldalán nyújthatja a legjobb teljesítményt.

Az új szerzemény nem titkolta, milyen fontos szerepet játszott döntésében Allardyce.

"Nagyon hiszek a Newcastle United menedzserében, és hiszek benne, hogy hamarosan a legjobb csapatok között leszünk" - nyilatkozta szerződtetése után kissé optimistán Enrique.

"Egy vacsora alkalmával találkoztam Sammel, és nagy örömmel halgattam a terveit a Newcastle Unteddel kapcsolatban"

Nagy változások korát élik a Newcastle Untednél. Új vezetőedző érkezett a csapathoz Allardyce személyében, aki teljesen felforgatta tavalyi idényben csalódást okozó keretet. A gárdához érkezett Mark Viduka, Joey Barton, David Rosenhal, Geremi, Alan Smith és Claudio Cacapa is - velük talán képes lesz a csapat kiharcolni az európai kupaszereplést érő helyek valamelyikét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik