Frank Lampard vezérletével a padlóról állt fel Mourinho csapata

Vágólapra másolva!
2007.03.11. 15:51
A Tottenham csapata könnyen meglepetést okozhatott volna a Stamford Brdige-en, a Chelsea azonban a végjátékban egyenlített, így megmenekült a kieséstől az FA-kupa negyedöntőjében. Félidőben még 3-1 Martin Jol csapata vezetett, Frank Lampard vezérletével azonban felállt a padlóról a bajnok: a 86. percben a csereként beállt Salomon Kalou egalizált. A továbbjutás március 19-én, a White Hart Lane-en dől el.
Döbbenten veszik tudomásul a Chelsea-hívek, hogy Essien (5) saját kapujába továbbítja a labdát
Reuters
Döbbenten veszik tudomásul a Chelsea-hívek, hogy Essien (5) saját kapujába továbbítja a labdát
Döbbenten veszik tudomásul a Chelsea-hívek, hogy Essien (5) saját kapujába továbbítja a labdát
Reuters
Döbbenten veszik tudomásul a Chelsea-hívek, hogy Essien (5) saját kapujába továbbítja a labdát

ANGOL LABDARÚGÓ FA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ:
CHELSEA FC – TOTTENHAM HOTSPUR 3-3 (1-3)
Stamford Bridge, 41517 néző, vezette: Riley
CHELSEA: Cech – Ferreira (Wright-Phillips, 36.), Essien, Carvalho, Cole (Kalou, 64.) – Diarra (Boulahrouz, 57.), Ballack, Lampard, Robben – Sevcsenko, Drogba.
TOTTENHAM: Cerny – Stalteri, Dawson, Rocha, Lee – Lennon (Malbranque, 76.), Ghaly (Gardner, 81.), Tainio, Zokora – Berbatov (Mido, 66.), Defoe.
Gólszerző: Lampard (22., 71.), S. Kalou (86.), ill. Berbatov (5.), Esien (29.-öngól), Ghaly (36.)
Sárga lap: Diarra (54.), Carvalho (56.), Cole (59.), ill. Ghaly (41.), Zokora (44.), Lee (46.), Stalteri (50.), Cerny (83.)

Remekül kezdett a Tottenham, Dimitar Berbatov góljával már az ötödik percben előnybe kerültek a látogatók.

Ezt követően fokozatosan átvette a játék irányítását Jose Mourinho együttese, s a mezőnyfölénye helyzetekben is megmutatkozott.

A félidő derekán egyenlítettek a kékek, miután Ballack gyatra kísérletét Lampard a leshatárról, becsúszva juttatta Cerny hálójába. A fordítás reményében tovább rohamozott a házigazda, ám Essien öngóljával ismét a Hotspur szerzett vezetést.

A 24 esztendős ghánai középpályás óriási egyéni hibát követett el, hiszen Lennon veszélytelennek tűnő beadását a kapujából kilépő Cech elől kotorta a hálóba.

Néhány perccel később majdnem megismétlődött az iménti jelenet a vendégkapu előterében. Robben tette középre a labdát, majd a menteni igyekvő Dawson ügyetlenül avatkozott játékba, Stalteri az utolsó pillanatban szabadított fel a gólvonalról.

A 36. percben megduplázta előnyét a Tottenham, egy gyors kontratámadás végén a kiszolgáltatott Cech mellett Ghaly a kapu jobb oldalába lőtt. A játékrész hátralévő részében újra a Chelsea dominált, ám Sevcsenko és Essien sem tudott betalálni.

A térfélcsere után kapujához szegezte ellenfelét a Chelsea, a Hotspur szinte minden erejét a védekezés, az előny őrzése emésztette fel. Néhány ellentámadásra így is maradt energiája Martin Jol együttesének, így nem nyílhatott ki hátul a vendéglátó.

A 67. percben Lampard jobb oldali sarokrúgását követően Carvalho veszélyeztetett, az előrehúzódó védő 14 méteres lövését azonban blokkolták a védők. Néhány perccel később Robben tüzelt ballal, azonban ezt a kísérlet sem jutott el a kapuig.

A szöglet utáni kapu előtti kavarodás közben Lampard elé pattant a labda, a középpályás pedig nem habozott, közvetlen közelről a jobb alsó sarokba lőtt.

A Chelsea továbbra is hatalmas lendülettel ment előre, és a végjátékban az egyenlítés sem maradt el: a 86. percben Drogba fejelte a labdát pontosan a csereként beállt Kalou elé, aki 8 méterről kapásból vette be Cerny kapuját (3-3).

A bekapott góltól nem omlott össze a Tottenham, két perccel később Defoe lőtt kapura Lampard szorításában, a nagy erejű bomba a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.

Újabb gól már nem született, így a négy közé jutás a White Hart Lane-en dől el, március 19-én.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik