Egyre mélyebb gödörben a Villa

Vágólapra másolva!
2006.12.30. 15:53
Továbbra sem megy az Aston Villának, a sokáig tíz emberrel játszó birminghamiek sorozatban kilencedik meccsükön maradtak nyeretlenek. Király Gábor végigvédte a találkozót. Alan Pardew második meccsén már győzelemnek örülhetett a Charlton kispadján.
Darren Bent fejesgóllal egyenlített
Reuters
Darren Bent fejesgóllal egyenlített
Darren Bent fejesgóllal egyenlített
Reuters
Darren Bent fejesgóllal egyenlített

Az utóbbi időben gyenge formát mutató Aston Villában ezúttal is Király Gábor őrizte a kaput, pedig a magyar hálóőrnek kérdéses volt a játéka, ugyanis az őt Birminghambe kölcsönadó klubja, a Crystal Palace vissza akarta rendelni. Peter Taylor és Martin O’Neill, a két menedzser azonban sikerrel egyeztetett, így a Charlton ellen ismét Király állt a háló előtt.

Az első tíz percben helyzetek nem alakultak ki, az egyetlen feljegyezhető esemény El-Karkuri és Mellberg összetűzése volt, ami után a Mark Halsey helyére beugró Rob Styles mindkét védőt sárga lappal díjazta. A 12. percben Agbonlahor került óriási helyzetbe, de egyrészt nagyon ügyetlenül vette le a labdát az ötösnél, másrészt pedig az asszisztens lest jelzett.

Alan Pardew második meccsén már sikernek örülhetett a Charlton kispadján
Reuters
Alan Pardew második meccsén már sikernek örülhetett a Charlton kispadján
A 18. percben nagy lehetőség volt a Charlton előtt a vezetés megszerzésére: a hétközi, Fulham elleni bajnokin is gólt rúgó Darren Ambrose a balösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, a hosszú felső sarok felé csavarodó labdába Király még bele tudott piszkálni, ez elég is volt, ugyanis a labda így a felső kapufán landolt.

Király a 23. percben újra munkában volt, Darren Bent lövését hárította biztosan, majd Ambrose próbálkozásánál is a helyén volt. A másik oldalon Carsonnak szinte semmi dolga nem volt az első harminc percben.

A félidő hajrájában egy jobb oldali beadás után Agbonlahor végre nagy helyzetbe került, ám földre lefejelt labdája nemcsak a kapus, de a kapu felett is átpattant.

A 39. percben némileg váratlanul tizenegyeshez jutott az Aston Villa, miután Hreidarsson elhúzta Gareth Barry lábát. Az ítéletvégrehajtó a sértett volt, aki nagy erővel a léc alá bombázott.

A Charltonnak azonban sikerült az egyenlítés, 57 perc elteltével El-Karkuri hosszan ívelt előre, Darren Bent kibújt Mellberg mellől, majd a bal alsó sarokba fejelt. Alan Pardew menedzser örömében homlokon csókolta a Charlton egyik tolószékes szurkolóját…

Sőt, a 60. percben Rommedahl egyedül ugorhatott ki, Gareth Barry már csak szabálytalankodni tudott a gólhelyzetbe kerülő játékossal szemben: Styles – jogosan – a tizenhatoson kívülről ítélt szabadrúgást, és kiállította a Villa gólszerzőjét.

A 62. percben óriási mázlival úszta meg a bekapott gólt az Aston Villa: előbb Traoré fejese pattant le a felső lécről, majd Ambrose ismétlése a gólvonalon álló Hughes sarkáról pattant ki. Martin O’Neill érezte, hogy a kiállított Barry posztjára kell egy védő, Bouma állt be Angel helyére.

Az emberelőnyben lévő hazai csapat igyekezett begyűrni a győztes gólt, de nagyon nem nyílhattak ki, ugyanis a vendégek – főleg a gyors Agbonlahor révén – kontrákkal próbálkoztak: a fiatal csatár a 89. percben kiváló labdát kapott McCanntől, de centikkel a kapu mellé gurított.

A 90. percben végül a hazaiak a maguk javára fordították a mérkőzést: Traoré bal oldali beadását Hreidarsson visszafejelte középre, Király kifutott a kapujából, de a csereként beállt Bryan Hughes elfejelte előle a labdát, és a gólvonalon Davis már kézzel sem tudott menteni. Alan Pardew megszerezte első győzelmét a Charlton kispadján, míg az Aston Villa november 11. óta – az elmúlt kilenc meccsen – nem szerzett három pontot.

21. FORDULÓ

Charlton-Aston Villa 2-1 (D. Bent 56., B. Hughes 90. ill. Barry 40.-11-es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik