A Charlton Athletic elköszönt a Fehérvárba távozó George Dobsontól

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 14:41
A Charlton Athletic elköszönt George Dobsontól (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC februárban jelentette be, hogy az angol harmadosztályú Charlton Athletictől leigazolja George Dobsont. Az angol klub korábban próbálta megakadályozni a transzfert, most azonban közösségi médián köszönt el korábbi csapatkapitányától.

Mint ismert, februárban a Fehérvár FC bejelentette George Dobson szerződtetését. Az angol középpályás az eredeti tervekkel ellentétben végül csak nyáron csatlakozik a magyar csapathoz, mert Nathan Jones szakvezető nem akarta az idény végéig elengedni csapatkapitányát. 

Jones még két hónappal később is úgy nyilatkozott, hogy mindent megtesznek azért, hogy az aláírt előszerződése ellenére Dobson ne igazoljon át a nyáron a Fehérvár FC-hez. „Mindent meg fogok tenni, ahogy februárban is tettem, hogy ennél a klubnál tartsam őt és meghosszabbítsa a szerződését. Februárban is tudtam, hogy hasznát tudjuk venni, ezért nem engedtem el. Azóta is kiválóan teljesített, büszke vagyok rá. Sokkal jobb játékos annál, mint ahogy sokan értékelik. Azt gondolják róla, hogy ő egy kimondott labdaszerző középpályás, hatos pozícióban, de szerintem többre képes a labdával, mint anélkül, a labdatartás is az erőssége. A személyisége megtestesíti azt, amilyenné a csapatnak kell válnia: előrelátó és céltudatos. Nagyon élveztem vele dolgozni, fontos szerepet játszott abban, hogy meg tudjuk őrizni a tagságunkat a Leaugue One-ban és a jövőben képesek lehetünk tovább építkezni, fejlődni.” 

A történet azonban úgy tűnik lezárult. A bajnokságot a 16. helyen záró, így a kiesést elkerülő Charlton az Instagram-oldalán búcsúzott Dobsontól. „Köszönünk mindent és sok sikert a következő fejezethez. A középpályás előszerződést kötött a magyar klubbal, a Fehérvárral.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik