Egymás ellen küzd a két magyar kapus

Vágólapra másolva!
2005.11.21. 13:02
Címkék
Magyar párharcra kerül sor az angol labdarúgó másodosztály 20. fordulójában, ugyanis a Crystal Palace (Király Gábor csapata) és a Coventry City (Fülöp Márton együttese) egymás ellen lép pályára.
Király Gábor ezúttal nem hárított büntetőt, de így is nyertek
Czerkl Gábor
Király Gábor ezúttal nem hárított büntetőt, de így is nyertek
Király Gábor ezúttal nem hárított büntetőt, de így is nyertek
Czerkl Gábor
Király Gábor ezúttal nem hárított büntetőt, de így is nyertek

A Crystal Palace Király Gáborral a kapujában vasárnap délután fordulatos mérkőzésen győzte le a Brightont, a győztes gólt a ráadásban rúgták a londoniak. Sok ideje nem volt pihenni az együttesnek, ugyanis két nappal később újabb mérkőzés vár rájuk a Coventry ellen.

Ezen a mérkőzésen a két magyar kapus egymással állhat szemben, ugyanis a vendégek hálóját Fülöp Márton védi.

"Nagyon nehéz meccs volt a Brighton elleni, kétszer is hátrányban voltunk – értékelt Király. – A büntetőből kapott gólnál majdnem sikerült hárítanom, beleütöttem a labdába, de túl erős volt a lövés. Lehet, hogy ez jó ómen, mert amikor büntit hárítottam, akkor mindig kikaptunk, most pedig nyertünk…"

A válogatott futballista szerint a Coventry ellen sincs még zsákban a három pont:
"A Brighton rosszabbul áll, mint a Coventry, mégis megszenvedtünk velük. 90 perc alatt bármi történhet, kifoghatnak egy nagyon jó napot. Az szerinten nem jelent majd problémát, hogy csak egy szabadnapunk van, profi futballisták vagyunk, ráérünk majd a pályafutásunk után pihenni…"

Király Gábor kitért az ellenfél kapusára is:
"Marci nagyon jól döntött, hogy Coventrybe igazolt, bár van még egy kis mérkőzéshiánya. Kint ritkán tartjuk a kapcsolatot, de a válogatottnál szobatársak vagyunk, jól kibeszéljük magunkat. Ugyanezt megtesszük a mostani mérkőzés után.

Fülöp Márton nem egész egy hónapja került Coventrybe, s azóta alapember az együttesnél. A fiatal kapus csapata mind a négy bajnokiján védett, s mind elmondta, remekül sikerült a beilleszkedése.
"A csapattársak és a szurkolók is elfogadtak szerencsére. Bár az együttes az alsóházban tanyázik, a védelmünk nagyon stabil, s én képesnek tartom magunkat egy nagy győzelmi sorozatra. Nagyon szoros a tabella, mi a 21. helyen állunk, s csak hat pont választ el Király Gabiéktól, akik a tizenkettedikek."

A Coventry kapusa nem készül máshogy most sem, mint szokott:
"Az azonban nagy élmény lesz számomra, hogy az egyik példaképem ellen védhetek. Mindig felnéztem Gabira, s nagyon jó kapusnak tartom. Ennek ellenére nem lenne baj, ha most szomorúbb lenne a meccs után, ugyanis szeretnénk meglepetést okozni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik