Otthon kapott ki a Buffalótól a nyugati első Dallas (Fotó: Getty Images)

A New York Islanders – amely az elmúlt tíz találkozójából csupán egyet nyert meg – a Toronto vendégeként kapott ki. William Nylander két találat mellett két gólpasszal vette ki a részét a hazaiak sikeréből. Viszont megszakadt Mitchell Marner remek szériája, aki sorozatban húsz hazai mérkőzésen szerzett pontot, s ezzel klubcsúcsot állított fel, azonban ezúttal a Juharlevelesek egyik góljában sem vállalt szerepet.

Két gólpassza ellenére Johnny Gaudreau visszatérése Calgaryba nem sikerült jól, ugyanis új csapata, a Columbus Blue Jackets hosszabbításban 4-3-as vereséget szenvedett a Flames otthonában. A 29 esztendős támadó kilenc idényt követően tavaly nyáron szabadügynökként igazolt új klubjához, s bár fontos szerepet játszott abban, hogy pontot mentsen az amerikai együttes, a ráadásban egykori gárdája bizonyult jobbnak. Gaudreau-t az egész meccsen kifütyülték a hazai drukkerek.

Artemij Panarin három előkészítéssel segítette győzelemhez a New York Rangerst, amely könnyedén kerekedett a Florida Panthers fölé.

A Buffalo Sabres sorozatban három sikernél tart, ezúttal idegenben, hosszabbítás után múlta felül a Dallast.

NHL
ALAPSZAKASZ
New York Rangers
–Florida Panthers 6–2
Toronto Maple Leafs–New York Islanders 5–2
Dallas Stars–Buffalo Sabres 2–3 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Columbus Blue Jackets 4–3 – hosszabbítás után