NHL: egy győzelemre a továbbjutástól a Toronto és a Carolina

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.26. 08:26
null
Egy győzelemre a továbbjutástól a Toronto Maple Leafs (Fotó: Getty Images)
A Toronto Maple Leafs és a Carolina Hurricanes egy győzelemre van a továbbjutástól az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első fordulójában, a keddi játéknapon előbbi vendégként győzte le a Montreal Canadienst, utóbbi házigazdaként, túlórás meccsen a Nashville Predatorst – írja az MTI.

 

A keddi játéknapon előbbi vendégként győzte le a Montreal Canadienst, utóbbi házigazdaként, túlórás meccsen a Nashville Predatorst.

Alex Galchenyuk az 57. percben szerzett üres kapus góllal, valamint két gólpasszal, Jason Spezza 1+1-gyel, Alexander Kerfoot három assziszttal, míg Jack Campbell hibátlan kapusteljesítménnyel, 32 védéssel járult hozzá a Maple Leafs győzelméhez. A Toronto harmadik gólját szerző Joe Thornton eközben két klubrekordot is megdöntött. A 41 éves és 327 napos veterán csatár a legidősebb torontói játékos lett, aki a rájátszásban pontot, illetve gólt szerzett. Előbbiben Ron Francis és Allan Stanley (41 év, 62 nap), utóbbiban Patrick Marleau (38 év, 222 nap) klubcsúcsát döntötte meg.

A 13-szoros Stanley Kupa-győztes együttes – amely legutóbb 1967-ben diadalmaskodott – 2004 után élheti túl ismét a rájátszás első körét.

Amennyiben a Canadiens a következő összecsapáson, csütörtökön szépít, úgy szombaton hatodik mérkőzésre is sor kerül, és 2020 márciusa után ismét lehetnek nézők Kanadában NHL-meccsen. A járványhelyzet javításáért meghozott intézkedéseknek köszönhetően 2500 szurkoló láthatja a meccset a montreali Bell Centre-ben.

A Nashville az orosz Jakov Trenin révén kétszer jutott egygólos előnyhöz a Carolina vendégeként, de a Hurricanes Martin Necas találataival mindkétszer egyenlített, majd Jordan Staal 63. perc elején lőtt góljával hosszabbításban kerekedett a Predators fölé. A két együttes sorozatban harmadszor nem bírt egymással a rendes játékidőben. A párharc csütörtökön folytatódik, illetve a Hurricanes győzelme esetén zárul is egyben.

NHL
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
ÉSZAKI CSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 0–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Toronto javára

KÖZÉP CSOPORT, 5. MÉRKŐZÉS
Carolina Hurricanes–Nashville Predators 3–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Carolina javára

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik