NHL: edzőt váltott a Montreal, legendás játékos a padon

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 05:28
null
Martin St. Louis lett a Montreal ideiglenes edzője (Fotó: AFP, archív)
A rossz szereplés miatt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Montreal Canadiens menesztette Dominique Ducharme vezetőedzőt, helyére ideiglenesen a legendás játékost, Martin St. Louist nevezte ki.

A tavaly még Stanley-kupa-döntős csapat jelenleg sereghajtó, 45 mérkőzésből mindössze nyolcat tudott megnyerni. Legutóbb 7–1-re kapott ki a New Jersey Devilstől, így sorozatban hét vereségnél tart.

Az új edző, St. Louis 2004-ben bajnok lett a Tampa Bay Lightninggel, NHL-es pályafutása alatt 1033 pontot termelt.

A Montreal ebben az idényben már főigazgatót is cserélt, Marc Bergevinnek novemberben köszönték meg a munkáját, helyére Kent Hughes érkezett.

Szintén az NHL-hez tartozik, hogy szerdán bejelentette visszavonulását Tuukka Rask, a Boston Bruins kapusa. A finn játékos egész NHL-es pályafutását a Bostonnál töltötte, amellyel még cserekapusként Stanley Kupát nyert 2011-ben. Később sztárrá nőtte ki magát a posztján, kétszer szerepelt az All Star-gálán, 2014-ben pedig kiérdemelte a legjobb kapusnak járó Vezina-trófeát is.

Összesen 308 győzelem részese volt, amellyel klubrekorder, pályafutása során 14 345 lövést védett, a hatékonysága pedig 92,1 százalékos. Mérkőzésenkénti kapott gólátlaga pedig 2,28.

Rask megpróbált visszatérni egy utolsó évadra a nyári csípőműtétje után, január 14-én ráadásul sikerrel debütált a szezonban, de a következő három mérkőzésén 12 gólt kapott, összességében pedig 90 lövésből 14 gólt engedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik