Charles Tillman a labda és az elkapók után a bűnözőket üldözheti (Fotó: aol.com)

 

 
Imádja Budapestet az Év embere – exkluzív interjú Charles Tillmannel

A Chicago Tribune jelezte, hogy a korábbi játékos elvégezte a tanfolyamot, és már munkába is állt az FBI-nál. A lap információi szerint az első két évben hivatalosan próbaidőszakot kell teljesítenie minden új ügynöknek, így Tillmannek is – ezen időszak alatt a legkülönbözőbb feladatokban kell részt vennie, amivel szerteágazó ismeretekre tehet szert.

A 37 éves Tillman – aki születésnapja előtt egy nappal szerezte meg a szükséges papírokat – 2016 nyarán vonult vissza az amerikai futballtól, 13 éves karrierjéből 12 szezont a Chicago Bearsnél töltött, majd a 2015-ös idényben az ő játéka is segítette a Carolinát abban, hogy 15–1-es mérleget érjen el – igaz, egy súlyos sérülés miatt a rájátszásban és a Super Bowlban már nem tudott pályára lépni.

A korábbi cornerback pályafutása során 911 (khm...) szerelést mutatott be, 38 alkalommal szerezte meg az irányítók passzait, további 126-ot ütött el az elkapók elől, ami viszont a legnagyobb erénye volt, hogy akkor sem ismerte a feladást, ha az ellenfél egyik játékosához került a tojás: 44 alkalommal harcolt ki labdavesztést (fumble-t), ezzel hátvéd-generációjában magasan a legjobb mutatójával bírt, közel kétszer annyit jegyzett, mint a közvetlen riválisok.

Nemcsak a pályán, azon kívül is nagyszerűen teljesített, és érdemei elismeréseként 2013-ban megválasztották az év emberének az NFL-ben – ezt követően pedig exkluzív interjút is adott nekünk, amelyből többek között az is kiderült, hogy imádja Budapestet.

Az FBI iránymutatásai szerint a felvételizni kívánó egyéneknek be kell tölteniük a 23. életévüket a beiktatás idején, de 37 esztendősnél fiatalabbnak kell lenniük. Az előszeretettel jótékonykodó Tillman február 23-án töltötte be a 37-et, de még 22-én sikeresen befejezte a képzést. A Peanut becenévre hallgató korábbi sportoló a Bears történetének legbusásabb cornerback-szerződését kötötte anno 2007-ben (hat évre 40.55 millió dollárért írt alá), majd pályafutását követően egy évig a Fox NFL-felvezető műsorában szerepelt.

Tillman katonai családban nőtt fel, apja, Donald Tillman őrmester volt a hadseregben, és 11 különböző helyre járt az óvodától kezdve a 12. osztályig, majd a Louisiana-Lafayette egyetemen büntetőjogból diplomázott le.