NFL: Matthew McConaughey a Commanders résztulajdonosa lenne

Vágólapra másolva!
2022.11.09. 08:15
null
McConaughey kisebbségi tulajdonosként szeretne segíteni kedvenc csapatának (Fotó: AFP)
A The Athletic szerint a Golden Globe-díjas és Oscar-díjas színész, Matthew McConaughey, a Commanders NFL-csapatának elhivatott szurkolója, szeretne csatlakozni ahhoz a konzorciumhoz, amely megvásárolná a washingtoni klubot, amennyiben Daniel Snyder a franchise eladására kényszerülne.

 

A texasi születésű színész (aki óriási Texas Longhorns-drukker is) aktívan keresi a lehetőségét, hogy csatlakozzon egy olyan üzleti csoporthoz, amely megvásárolná a Commanders NFL-csapatát. A washingtoniak sorsa azért kérdéses, mert számos eljárás és vizsgálat folyik a szervezeten belüli rossz munkakörülmények miatt, valamint kifejezetten Daniel Snyder ellen is szexuális erőszak és zaklatás vádjaival. Snyder ügyével az Egyesült Államok kongresszusa is foglalkozik, a tulajdonosnak tanúskodnia is kellett az ügyben.

Az ESPN információi szerint az NFL szeretné, ha Snyder eladná a franchise-t, ugyanis a tulajdonos miatt nem hajlandó Maryland állam új stadiont építtetni a csapatnak, amelynek jelenlegi stadionja és pályájának talaja is rossz állapotú, a csapat pedig a legkevesebb bevételt generálja a ligában annak ellenére, hogy óriási tradíciókkal rendelkező gárdáról van szó.

McConaughey szeretne kisebbségi tulajdonos lenni, ugyanis a The Athletic szerint nincs akkora vagyona, hogy többségi tulajdonosként vásárolja meg a csapatot (a Forbes 5.6 milliárd dollárra értékeli a fővárosi franchise-t). A színész szívesen csatlakozna egy Jeff Bezos és Jay-Z által vezetett befektetési csoporthoz, amelyhez más híresség is csatlakozhat, ugyanis a washingtoni születésű kosárlabdázó, Kevin Durant is érdeklődne egy kisebbségi tulajdonosi szerepvállalás iránt.

A Commanders múlt héten jelentette be, hogy Daniel és Tanya Snyder „esetleges tranzakciók felülvizsgálatának céljából” együttműködnek a Bank of Americával. A csapat szóvivője szerint „minden opcióra nyitottak” Snyderék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik