Curry 51 ponttal és 11 triplával bemutatózott, Harden megsérült

Vágólapra másolva!
2018.10.25. 10:15
Alig 32 játékpercre volt szüksége Steph Currynek ahhoz, hogy 51 pontot és 11 triplát rámoljon be a Washington gyűrűjébe az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának hajnali játéknapján, a címvédő Warriors pedig 144 pontig jutott a találkozó végéig. Phoenixben született meg a Lakers első idei győzelme, Giannis Antetokounmpo Wilt Chamberlain teljesítményét másolta a Philly ellen, Kawhi Leonard 35 pontjával verte a Minnesotát a Toronto, Donovan Mitchell pedig 38 ponttal vezette sikerre a Jazzt Houstonban, ahol James Harden megsérült.
Stephen Curry remekül teljesített (Fotó: Getty Images)
Stephen Curry remekül teljesített (Fotó: Getty Images)
Stephen Curry remekül teljesített (Fotó: Getty Images)

Atlanta Hawks–Dallas Mavericks 111–104


Egy negyed volt a Dallasban. Brutálisan bekezdtek a vendégek és 42-22-re (!) nyerték az első negyedet, a második játékrész során vezettek már 26 ponttal is és úgy tűnt, hogy feltörlik a vadonatúj padlót az Atlantával–azonban már a nagyszünet előtt fordult a kocka, elkezdett visszajönni a Hawks, a záró etapban a vezetést is átvette a hazai alakulat és a teljesen összeomló Mavs végül egy agyonnyert meccset veszített el. A triplák ellen megint nem tudott védekezni Rick Carlisle csapata, támadásban pedig az első negyed parádéja után teljesen összeestek, az utolsó játékrészt 31-17-re veszítették el, Luka Doncic (21 pont, 7/18 mezőnyből) a nagyszünet után már csak három mezőnykosarat szerzett és a hajrában a kis hátrány ellenére képtelenek voltak váltani. Fájó vereség ez számukra, mert már-már a kezükben volt a meccs, de a második félidőben senki nem akadt, aki kirángatta volna őket a gödörből–Dennis Smith Jr. nem játszott rosszul, de nem volt vezér, Wesley Matthews dobálgatott, de egymaga ő sem volt elég, Doncicról már szóltunk, JJ Barea 1/10-et dobott mezőnyből, DeAndre Jordanhez pedig szinte el sem jutott a labda. Van mit tanulni ebből a találkozóból, most utaznak tovább Torontóba.

Jól sikerült hazai bemutatkozás. Első mérkőzését játszotta a felújított csarnokában a Hawks és bár az első másfél negyed botrányosan alakult számukra, onnantól kézbe vették az irányítást és végül győzni tudtak saját közönségük előtt. Taurean Prince (24 pont, 8/15 mezőnyből, 5/9 tripla) és Kent Bazemore (32 pont, 12/22 mezőnyből, 7 gólpassz) lubickolt, főleg a második félidőben, a padról DeAndre' Bembry tett hozzá 11 pontot, 16 lepattanót és 5 gólpasszt, a borzalmas rajt után pedig a gyengén dobó Trae Young (17 pont, 5 gólpassz, 3/12 mezőnyből, 10/13 büntető) is feljavult és ő is hozzá tudott szólni. Ez a tűzerő az összeálló védekezés mellett már elég volt ahhoz, hogy öt perccel a vége előtt átvegyék a vezetést, majd az utolsó két percet 10-3-ra megnyerve behúzzák a mérkőzést–2-2-es mérleggel folytathatják szintén otthon, méghozzá a Chicago ellen.


A Hawks legjobb dobói: Bazemore 32/9, Prince 24/15, Young 17/3

A Mavericks legjobb dobói: Matthews 23/15, Doncic 21/6, Smith 16/3


Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 86–102


A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a kezdo5.hu

A harmadik negyed döntött. Az első félidő elég hullámzóra sikerült, tizenegy alkalommal változott a vezető kiléte és végül 45-45-tel zárult a második negyed, a harmadikban azonban robbantott és eldöntötte a mérkőzést a Brooklyn: 16/22-t dobtak mezőnyből ebben a játékrészben a vendégek és 38-17-re nyerték meg, hiába kért négyszer is időt Tyronn Lue. Ugyan összességében magához képest a Nets sem brillírozott támadásban, a Harris-Dudley páros 8/10 triplája éppen elegendő lökést jelentett D'Angelo Russell (18 pont, 8 gólpassz) játéka mellé és mivel a Cavsben egyáltalán nem volt pont, a záró etap már nem hozott újabb fordulatot–2013 áprilisa óta először nyert ebben a csarnokban a Nets, ráadásul Hollis-Jefferson és Napier visszatérésének is örülhettek.


Nyeretlenül. Utoljára a 2003-2004-es szezonban, LeBron James újoncévében rajtolt 0-4-gyel a Cleveland, ez is jelzi, hogy milyen mélyen van most a csapat, bár ezúttal nem az eddig vállalhatatlan védekezéssel, hanem a támadójátékkal voltak súlyos problémák. Az első negyedben 6/26-ot dobott mezőnyből a hazai csapat és a harmadikban sem érte el a húsz dobott pontot, csapatszinten pedig végül 3/18 triplával zárt, ez jelentette a különbséget a kintről jól célzó Brooklynnal szemben–hiába a 16 leszedett támadópattanó, ez most nem volt elég semmire. Tyronn Lue nem is erőltette a kezdőket, senki nem játszott még 30 percet sem, de nem talált olyan ötöst, amiben lett volna átütőerő elöl–Kevin Love mellett az újonc Collin Sextonban volt még némi fantázia, de a harmadik negyed megpecsételte a sorsukat.


A Cavaliers legjobb dobói: Love 14/6, Sexton 14, Clarkson 14

A Nets legjobb dobói: Russell 18/6, Harris 16/12, Dudley 12/12


Miami Heat–New York Knicks 110–87


Ünneplős Miami-siker. A floridaiak, különösen Erik Spoelstra öleléssel, Dwyane Wade pedig egy mezzel köszöntötte a csapat korábbi segédedzőjét, a Knicks jelenlegi vezetőedzőjét, Dave Fizdale-t, ráadásul a harmadik negyedben egy videóval megemlékeztek a mérkőzésen jelen lévő Chris Bosh legszebb miamis pillanatairól, köztük a bajnoki címekről is–minden adott volt a fiesztához és az említett harmadik negyedben ezt teljesítette is a csapat. A gyengébb kezdés (27-16-ra elvesztett első játékrész) után fölénybe kerültek, a nagyszünetben már vezettek, a harmadik negyedet pedig 45-20-ra (!) nyerték meg, itt eldöntötték a győzelem sorsát–ők 8/10 hármast bombáztak be ebben a periódusban, a New York 0/8-at, ezt nem lehetett ellensúlyozni. A periméterről főleg Josh Richardson (21 pont, 5/6 tripla) és Rodney McGruder (19 pont, 3/3 tripla) büntetett, a palánk alatt pedig Hassan Whiteside (22 pont, 14 lepattanó, 3 blokk) és Kelly Olynyk (11 pont, 6 gólpassz) dolgozott nagyon hasznosan, így tényleg igazi örömünnepen arattak nagyon sima győzelmet.


Pihenősre vette a New York. Sem Enes Kanter, sem Tim Hardaway Jr. nem tudott dominálni a Knicksnél, Fizdale pedig nem is erőltette őket, sőt, inkább komolyabb pihenőt adott a legtöbb játékosának–csak Frank Ntilikina és a 20 pontos Damyean Dotson játszott 23 percnél többet, mindenki más csökkentett játékidőt kapott. Az első negyedben bemutatott 14-0-s roham után már nem sok közük volt a találkozóhoz, egyértelműen jobb volt a Miami, így nem is volt túl sok értelme ráfeszülni mondjuk a különbségre–ez a meccs elúszott, lehet készülni a következő, Golden State ellenire.


A Heat legjobb dobói: Whiteside 22, Richardson 21/15, McGruder 19/9

A Knicks legjobb dobói: Dotson 20/9, Hardaway Jr. 14/6, Hezonja 13/6


Toronto Raptors–Minnesota Timberwolves 112–105


Kawhi Leonard a régi. Jimmy Butler, a Minnesota sztárja mondta a Raptors új vezéréről a meccs után, hogy már utolérte magát és bár szinte a teljes előző szezont kiülte, ez most már nem látszik meg rajta–magabiztosan dob, megvan az atletikussága, jól passzol és ugyanúgy védekezik, ahogy korábban tette. Volt oka arra, hogy ezt mondja, hiszen Leonard volt a mérkőzés legjobbja, két-két labdaszerzés és blokk mellett 35 pontot rámolt be a túloldalon 15/23-as mezőnymutatóval, tíz pontot szerzett a záró etapban és amikor a Wolves visszajött a komolyabb hátrányából a hajrában, övé volt az a clutch kosár is, ami lezárta a még nyitott kérdéseket–egyértelmű vezérként játszott és egyre otthonosabban érzi magát. Mellette Kyle Lowry (16 pont, 10 gólpassz) és az Ibaka-Valanciunas páros (31 pont, 16 lepattanó együtt) is dicsérhető, a Raptors pedig az ötödik meccsét is behúzta, méghozzá úgy, hogy mindegyiken legalább száz pontot kapott–ez nem szokványos a gárdánál, sőt, még soha nem fordult elő ilyen.


A szoros meccs volt a maximum. Andrew Wiggins nélkül állt ki erre a meccsre a Minnesota és ezúttal a legtöbb, amit elérhetett az együttes, az a szoros végeredmény volt–már az első negyedtől kezdve kisebb-nagyobb hátrányban voltak a vendégek és ezen az egész este folyamán képtelenek voltak változtatni. Gyakorlatilag csak Jimmy Butler volt az, aki jól játszott (23 pont, 4/7 tripla, 5 gólpassz, 6 labdaszerzés), egyébként a többiek gyengén dobtak, Towns (5/17), Teague (5/12), Rose (7/16) és Okogie (4/14) is tüzelt, de nem volt túl hatékony, védekezésben pedig megint nem álltak a helyzet magaslatán–56-38-ra kikaptak a festékben, túl sok üres kinti dobóhelyzetet engedtek a Raptorsnak és leindításból is kaptak 15 pontot. Butler úgy fogalmazott, hogy nagyjából semmit sem tudtak elvenni ellenfelüktől és végig futottak az eredmény után, a hajrában pedig hiába jöttek vissza 17 pontos hátrányukból ötre, amikor kellett, válaszolni tudott a Toronto.


A Raptors legjobb dobói: Leonard 35/6, Valanciunas 16/6, Ibaka 15

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 23/12, Rose 16/6, Towns 14/3


Chicago Bulls–Charlotte Hornets 112–110


Volt segítsége LaVine-nek. A Bulls vezére sorozatban a negyedik mérkőzésen is elérte a 30 pontos határt, ezúttal 32-t szórt 10/22-es mezőnymutatóval és 11/12 büntetővel, kiosztott mellé öt gólpasszt is, de most a második félidőben társa is akadt támadásban: Cameron Payne a nagyszünetben még 0 ponttal állt, utána viszont berámolt 21-et, méghozzá mindegyiket a triplavonalon túlról. Ez elég volt a szoros végjátékhoz, ott pedig LaVine már megoldotta a helyzetet, ő dobta csapata utolsó hat pontját és fél másodperccel a vége előtt, 110-110-nél kiharcolt egy faultot, majd a két értékesített büntetővel meg is nyerte a meccset–igaz, előtte oda-vissza komolyabb hibákat láthattunk, de ez a Chicagót nem nagyon érdekelte, hiszen megszületett a csapat első idei győzelme.


Elrontotta a Charlotte. Ugyan Kemba Walker most nem tudta hozni eddigi formáját, de így sem volt rossz a vendégcsapat, a kisebb hullámvölgy után a záró etapot nagyon jól kezdte a gárda, a vezetést is átvette, de mindig elkövetett valami olyan hibát, amit kihasznált a Bulls–így jutottunk el a végjátékig. Ott aztán ismét ezek a hibák kerültek előtérbe, engedtek egy clutch támadópattanót ellenfelüknek, két nagyon fontos triplát dobtak mellé, majd ugyan hat másodperccel a vége előtt megkapták a labdát egálnál, de Nic Batum azonnal el is adta azt, ezzel LaVine kezébe téve a döntést. Ezt Malik Monk koronázta meg azzal a faulttal, amivel a Chicago megnyerte a mérkőzést, így végül gyenge dobóformával (43,5% mezőnyből, 28,6% tripla), 45-36-ra elvesztett lepattanózással és kulcsfontosságú hibákkal szenvedtek vereséget egy olyan meccsen, amit papíron hozniuk kellett volna.


A Bulls legjobb dobói: LaVine 32/3, Payne 21/21, Parker 11

A Hornets legjobb dobói: Walker 23/9, Zeller 14, Batum 13/3


Houston Rockets–Utah Jazz 89–100


Houston, we have a problem. Nem elég, hogy Chris Paul még mindig nem játszhatott eltiltás miatt, vagy hogy Nené továbbra sem bevethető, ezúttal James Ennis sem léphetett pályára egy kisebb sérülés okán, így két kezdőjátékosa nélkül állt ki a gárda, de ennél is nagyobb gond, hogy a negyedik negyedben James Harden is kivált hamstring-sérüléssel–tavaly is szenvedett ezzel, de most azt mondta, hogy ez nem ugyanolyan, semmi komoly. Ennek ellenére a hajrát nélküle hozta le csapata, a kiválása után pedig azonnal egy 10-0-t futott a Jazz, amivel meglépett 94-79-re és eldöntötte a küzdelmet–nagyon rosszul áll a Rockets szénája, 1-3-mal sikerült rajtolni, ráadásul rögtön ennyi sérülés is nehezíti a munkát. Ezúttal egyedül Carmelo Anthony 22 pontjának lehetett örülni, aki még a hétemberesre szűkült rotációban is csak a kispadról érkezett, Carter-Williams kezdett, de aztán menet közben úgy döntött D'Antoni, hogy nagyobb szükség van Melóra, így ő játszott 39, MCW pedig csak 20 percet.


Mitchell megunta. Nem játszott jól a szezon első három meccsén a Jazz fő pontszerzője, egyszer sem érte el a 20 pontos határt, emiatt pedig saját bevallása szerint is frusztrált volt, így kezdte ezt a találkozót–itt aztán megcsinálta, amit kellett, dobott 38 pontot (14/25 mezőnyből, 4/9 tripla), leszedett öt lepattanót és kiosztott hét gólpasszt, ő volt a mérkőzés legjobbja. Ezen a kevéspontos meccsen egy ilyen extra elég is volt a Utah sikeréhez, a többiek a dobással ugyan hadilábon álltak, de elvégezték a szükséges munkát, jól védekeztek és az első negyed után többé-kevésbé kontrollálták a dolgokat, így fontos idegenbeli győzelmet arattak–az eddigi gyengébb teljesítményük után nagy szükségük volt erre, hétvégén a száguldó New Orleanst próbálják majd megállítani.


A Rockets legjobb dobói: Harden 29/9, Anthony 22/9, Gordon 11/3

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 38/12, Gobert 12, Ingles 11/9


San Antonio Spurs–Indiana Pacers 96–116


Közte húsz. Minimum ennyi volt ma a két csapat között a játék képét tekintve, hiszen a Spurs először és utoljára 2-0-nál vezetett, egyébként végig dominált ezen a mérkőzésen az Indiana. A vendégek pazar dobóformával kezdtek és 9/11 hármast bombáztak be, ez pedig meg is adta az alaphangot, innentől a festék is megnyílt számukra és folyamatosan növelték az előnyüket, végig kézben tartották a meccset és esélyt sem adtak a San Antoniónak–volt már közte 29 is, mielőtt kissé kiengedtek volna a Pacers-játékosok. Emiatt megszakadniuk egyáltalán nem kellett, egyedül Oladipo (21 pont, 9 gólpassz) és Young játszott 30 percnél többet, egyébként pedig heten is elérték közülük a tízpontos határt–továbbra is tartják magukat az egy extra, egy szörnyű meccshez, a sorminta szerint most majd az utóbbi következik...


Ennyi volt a Spursben. Azt talán túlzás lenne kijelenteni, hogy beárazták a jelenlegi San Antoniót, mert Patty Mills azért valószínűleg nem fog mindig nulla pontot dobni és DeMar DeRozan is csak jobb meccseket játszott eddig a mostaninál, de tény, hogy hazai pályán egy pillanatig sem tudták tartani a lépést egy jó, de nem elit keleti csapattal. A védekezésük a periméteren és a gyűrű alatt is nagyon harmatosra sikerült, támadásban alig 40%-kal dobtak és csapatszinten csak hat triplát küldtek a gyűrűbe, kevesebb mint fele annyi gólpasszt osztottak szét, mint a Pacers, ezt pedig a 15 támadópattanó és a jóval több kiharcolt büntető sem tudta ellensúlyozni–tükörsimán kaptak ki, hétvégén a Lakers ellen javíthatnak.


A Spurs legjobb dobói: DeRozan 18, Belinelli 16/6, Aldridge 15, Forbes 15/6

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 21/9, Evans 19/15, Sabonis 16/3


Milwaukee Bucks–Philadelphia 76ers 123–108


Ben Simmons sem tudott segíteni. Ezen a találkozón visszatért a Sixers irányítója és hozott is annyi lendületet, hogy az első negyedben megszórta ellenfelét a vendégcsapat, 6/8 triplát vertek be ebben a periódusban és megléptek 14 ponttal–ezzel azonban el is lőtték minden puskaporukat és később már kijött rajtuk a back-to-back, nem tudták megállítani a Milwaukee-t. A második negyedet 49-30-ra veszítették el és a második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy lőtávolon belül tudnak-e maradni–ez többé-kevésbé sikerült, de komolyabb veszélyt már nem tudtak jelenteni ellenfelükre. Összességében nem dobtak jól és bár Simmons azonnal tripla-duplázott (14 pont, 13 lepattanó, 11 gólpassz), Joel Embiid pedig brutális számokat szállított (30 pont, 9/24 mezőnyből, 19 lepattanó, 6 gólpassz, 3 blokk), harmadik idegenbeli meccsüket is elvesztették és továbbra is nyeretlenek vendégként.


Antetokounmpo tényleg MVP-esélyes lehet. Ugyan a Bucks triplavetői most nem végezték túl jól a dolgukat, a csapat vezére ezúttal is parádézott, sőt, eddigi talán legjobb teljesítményét nyújtotta idén: 32 ponttal, 18 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplázott, 50%-kal dobott mezőnyből és hátul is kiosztott három blokkot, valamint ellopott két labdát. Az ő bődületes extrája mellett Eric Bledsoe (18 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) és Khris Middleton (25 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta magát, Brook Lopeznek pedig új feladata volt: húzza ki a festékből Embiidet, ennek megfelelően 13 mezőnykísérletéből 11 a triplavonalon kívülről érkezett (5 be is esett, a második negyedben parádézott) és csak egyetlen lepattanót szerzett meg. Az első negyedben ugyan csapatszinten csak 1/11 hármast küldtek a gyűrűbe, de a harmadik játékrészben már 15 ponttal vezettek, a záró etapban is volt 16 egység az előnyük, nem sok esélyt adtak ellenfelüknek. Érdekesség: Antetokounmpo az első játékos Wilt Chamberlain óta, aki sorozatban négy olyan meccsel kezdett egy szezont, ahol legalább 25 pontot és 15 lepattanót ért el.


A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 32, Middleton 25/9, Lopez 21/15

A 76ers legjobb dobói: Embiid 30/6, Redick 19/9, Simmons 14


Phoenix Suns–Los Angeles Lakers 113–131


Pusztító három perc a Lakerstől. A Rondót és Ingramet eltiltás miatt nélkülöző vendégek a második negyed derekán roppantották meg a Phoenixet, három perc alatt négy labdaeladásba kergették bele ellenfelüket és futottak egy 17-2-t, az itt megszerzett előnyt pedig tökéletesen menedzselték le a második félidőben. LeBron James kiülte a negyedik negyedet, de így is majdnem tripla-duplázott (19 pont, 7 pattanó, 10 gólpassz, 3 szerzett labda), a játékszervezésben megint jól működött mellette Lonzo Ball (12 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz), kettejük farvizén pedig az egész kezdőötös remekül teljesített: McGee 20, Kuzma 17, illetve a kezdőben avanzsáló Josh Hart 15 pontot szórt. Luke Walton padra ültette Caldwell-Pope-ot, ami jó döntésnek bizonyult, 14 pontot termelt, a második sort viszont Lance Stephenson vezette, aki szintén közel járt a tripla-duplához (23 pont, 8-8 lepattanó és gólpassz). A Lakersnél ezzel a meccsel talán átszakadt a gát, és kell is az önbizalom, hiszen a veretlen Nuggets érkezik back-to-backre.


Szegény embert az ág is. Nem elég, hogy a második félidőben csak futott az eredmény után a Phoenix, még Devin Bookert is elvesztették, a remekül játszó hátvéd (23 pont, 7-7 pattanó és assziszt) a harmadik negyedben sántikált le, meghúzódott a bal combhajlítója. A Suns egyébként az említett rövidzárlatot kivéve nem játszott rosszul támadásban, Ayton 22 pontját 11/14-es mezőnymutatóval szerezte és mellétett 11 pattanót, valamint 3 blokkot is, és most az Ariza-Anderson páros is pontosan célzott. A kezdőötössel hátul sem volt különösebb gond, ám a padról érkező két veterán, az egyébként dupla-duplázó Tyson Chandler, illetve Jamal Crawford bizony nem mutatott túl jól védekezésben, az ő pontos szerepüket még meg kell találni.


A Suns legjobb dobói: Booker 23/6, Ayton 22, Ariza 14/9, Chandler 14.

A Lakers legjobb dobói: Stephenson 23/3, McGee 20/3, James 19/3.


Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 97–92


A kezdőötös elintézte. A Kings kezdő hátvédjei, De’Aaron Fox (21 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 2 blokk!) és Buddy Hield (23 pont, 7 lepattanó) elöl-hátul vezérként működtek, erre a duóra építve több helyük és sebességük volt a hazaiaknak, így Cauley-Stein és Bjelica is dupla-duplázott, illetve a kicsit rosszul dobó Justin Jackson is belekapaszkodott 11 lecsorgóba. Hátul idén már nem először mutat figyelemreméltó fejlődést a Sacto, akik ezúttal azt is elbírták, hogy az újonc Bagleyn kívül (13 pont, 6 pattanó) a kispad több kárt csinált, mint hasznot. A Kings 2-3-mal áll, de a mérlegnél fontosabb, hogy látszik az előrelépés a játékukban.


A Grizzliesnek megint gondja volt a sebességgel. Hiába Mike Conley 27 pontos, 6 pattanós, 5 gólpasszos estéje, hiába a 28-19-re megnyert első negyed, a folytatásban időnként körbefutották őket a hazaiak, és a vendégek fokozatosan vesztették el a fonalat. Marc Gasol hátul ugyan jól teljesített, de elöl semennyire nem vált vezérré (10 pont, 10 pattanó, 3 blokk), márpedig erre szükségük lett volna, mert Jaren Jackson Jr. faultgondokkal küzdött és kipontozódott, a padról pedig egyedül Wayne Selden tudott érdemben hozzátenni a támadásokhoz. A Grizzlies 2-2-vel rajtolt, de a játékuk egyelőre messze van a meggyőzőtől.


A Kings legjobb dobói: Hield 23/9, Fox 21, Cauley-Stein 15.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 27/12, Jackson Jr. 14, Selden 13/9.


Golden State Warriors–Washington Wizards 144–122


Durant 30 pontjára senki nem fog emlékezni. Kevin Durant 30 pontot szórt 13/18-as klasszis teljesítménnyel, 8 pattanóval és 7 asszisztal fűszerezve, Draymond Green 12 gólpasszt osztott ki, de nem ezek voltak ma az extrák, hanem Steph Curry játéka. Az irányító az alapszakasz eddig eltelt idejében is komoly veszélyt jelentett a gyűrűre a triplavonalon túlról, ma viszont erre is rátett egy lapáttal, 11 hármast szórt 16 kísérletből, bevágott 10/10 büntetőt, az első negyedben 23 pontot termelt (szezoncsúcs a ligában), ráadásul megelőzte Jamal Crawfordot és fellépett az örökranglista 5. helyére a bedobott triplák tekintetében. Azt már csak lábjegyzetben írjuk le, hogy az 51 pontot három negyed alatt érte el… A csapatba egyébként visszatért Shaun Livingston, most már tényleg csak az van hátra, hogy Klay Thompsonnál is átszakítsák végre a gátat, a Splash Brothers másik tagja megint borzasztóan, 1/5-tel célzott kintről.


Csak asszisztálni tudott a Wizards. A fővárosiak nem tudtak mit kezdeni a Curry-parádéval, Scott Brooks próbálta ugyan forgatni csapatát, de aztán ő is hamar feladta, így hiába szórt Bradley Beal 19 perc alatt 23 pontot, miután a meccs elején összeszedett egy zúzódást, Brooks a második félidőben már nem nagyon küldte vissza a pályára, ahogyan John Wall is csak 27 percet kapott, és a fontosabb láncszemek játékát sem erőltette. A Wizards 1-3-mal kezdte a szezont, de a csapat még nincs kész, Dwight Howarddal a hátsó alakzatban várhatóan más szintet fognak képviselni.


A Warriors legjobb dobói: Curry 51/33, Durant 30/3, Thompson 19/3.

A Wizards legjobb dobói: Beal 23/3, Oubre 17/9, Morris 14/6.
Stephen Curry remekül teljesített (Fotó: Getty Images)
Stephen Curry remekül teljesített (Fotó: Getty Images)

Atlanta Hawks–Dallas Mavericks 111–104


Egy negyed volt a Dallasban. Brutálisan bekezdtek a vendégek és 42-22-re (!) nyerték az első negyedet, a második játékrész során vezettek már 26 ponttal is és úgy tűnt, hogy feltörlik a vadonatúj padlót az Atlantával–azonban már a nagyszünet előtt fordult a kocka, elkezdett visszajönni a Hawks, a záró etapban a vezetést is átvette a hazai alakulat és a teljesen összeomló Mavs végül egy agyonnyert meccset veszített el. A triplák ellen megint nem tudott védekezni Rick Carlisle csapata, támadásban pedig az első negyed parádéja után teljesen összeestek, az utolsó játékrészt 31-17-re veszítették el, Luka Doncic (21 pont, 7/18 mezőnyből) a nagyszünet után már csak három mezőnykosarat szerzett és a hajrában a kis hátrány ellenére képtelenek voltak váltani. Fájó vereség ez számukra, mert már-már a kezükben volt a meccs, de a második félidőben senki nem akadt, aki kirángatta volna őket a gödörből–Dennis Smith Jr. nem játszott rosszul, de nem volt vezér, Wesley Matthews dobálgatott, de egymaga ő sem volt elég, Doncicról már szóltunk, JJ Barea 1/10-et dobott mezőnyből, DeAndre Jordanhez pedig szinte el sem jutott a labda. Van mit tanulni ebből a találkozóból, most utaznak tovább Torontóba.

 

Jól sikerült hazai bemutatkozás. Első mérkőzését játszotta a felújított csarnokában a Hawks és bár az első másfél negyed botrányosan alakult számukra, onnantól kézbe vették az irányítást és végül győzni tudtak saját közönségük előtt. Taurean Prince (24 pont, 8/15 mezőnyből, 5/9 tripla) és Kent Bazemore (32 pont, 12/22 mezőnyből, 7 gólpassz) lubickolt, főleg a második félidőben, a padról DeAndre' Bembry tett hozzá 11 pontot, 16 lepattanót és 5 gólpasszt, a borzalmas rajt után pedig a gyengén dobó Trae Young (17 pont, 5 gólpassz, 3/12 mezőnyből, 10/13 büntető) is feljavult és ő is hozzá tudott szólni. Ez a tűzerő az összeálló védekezés mellett már elég volt ahhoz, hogy öt perccel a vége előtt átvegyék a vezetést, majd az utolsó két percet 10-3-ra megnyerve behúzzák a mérkőzést–2-2-es mérleggel folytathatják szintén otthon, méghozzá a Chicago ellen.


A Hawks legjobb dobói: Bazemore 32/9, Prince 24/15, Young 17/3

A Mavericks legjobb dobói: Matthews 23/15, Doncic 21/6, Smith 16/3


Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 86–102


A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A harmadik negyed döntött. Az első félidő elég hullámzóra sikerült, tizenegy alkalommal változott a vezető kiléte és végül 45-45-tel zárult a második negyed, a harmadikban azonban robbantott és eldöntötte a mérkőzést a Brooklyn: 16/22-t dobtak mezőnyből ebben a játékrészben a vendégek és 38-17-re nyerték meg, hiába kért négyszer is időt Tyronn Lue. Ugyan összességében magához képest a Nets sem brillírozott támadásban, a Harris-Dudley páros 8/10 triplája éppen elegendő lökést jelentett D'Angelo Russell (18 pont, 8 gólpassz) játéka mellé és mivel a Cavsben egyáltalán nem volt pont, a záró etap már nem hozott újabb fordulatot–2013 áprilisa óta először nyert ebben a csarnokban a Nets, ráadásul Hollis-Jefferson és Napier visszatérésének is örülhettek.


Nyeretlenül. Utoljára a 2003-2004-es szezonban, LeBron James újoncévében rajtolt 0-4-gyel a Cleveland, ez is jelzi, hogy milyen mélyen van most a csapat, bár ezúttal nem az eddig vállalhatatlan védekezéssel, hanem a támadójátékkal voltak súlyos problémák. Az első negyedben 6/26-ot dobott mezőnyből a hazai csapat és a harmadikban sem érte el a húsz dobott pontot, csapatszinten pedig végül 3/18 triplával zárt, ez jelentette a különbséget a kintről jól célzó Brooklynnal szemben–hiába a 16 leszedett támadópattanó, ez most nem volt elég semmire. Tyronn Lue nem is erőltette a kezdőket, senki nem játszott még 30 percet sem, de nem talált olyan ötöst, amiben lett volna átütőerő elöl–Kevin Love mellett az újonc Collin Sextonban volt még némi fantázia, de a harmadik negyed megpecsételte a sorsukat.


A Cavaliers legjobb dobói: Love 14/6, Sexton 14, Clarkson 14

A Nets legjobb dobói: Russell 18/6, Harris 16/12, Dudley 12/12


Miami Heat–New York Knicks 110–87


Ünneplős Miami-siker. A floridaiak, különösen Erik Spoelstra öleléssel, Dwyane Wade pedig egy mezzel köszöntötte a csapat korábbi segédedzőjét, a Knicks jelenlegi vezetőedzőjét, Dave Fizdale-t, ráadásul a harmadik negyedben egy videóval megemlékeztek a mérkőzésen jelen lévő Chris Bosh legszebb miamis pillanatairól, köztük a bajnoki címekről is–minden adott volt a fiesztához és az említett harmadik negyedben ezt teljesítette is a csapat. A gyengébb kezdés (27-16-ra elvesztett első játékrész) után fölénybe kerültek, a nagyszünetben már vezettek, a harmadik negyedet pedig 45-20-ra (!) nyerték meg, itt eldöntötték a győzelem sorsát–ők 8/10 hármast bombáztak be ebben a periódusban, a New York 0/8-at, ezt nem lehetett ellensúlyozni. A periméterről főleg Josh Richardson (21 pont, 5/6 tripla) és Rodney McGruder (19 pont, 3/3 tripla) büntetett, a palánk alatt pedig Hassan Whiteside (22 pont, 14 lepattanó, 3 blokk) és Kelly Olynyk (11 pont, 6 gólpassz) dolgozott nagyon hasznosan, így tényleg igazi örömünnepen arattak nagyon sima győzelmet.


Pihenősre vette a New York. Sem Enes Kanter, sem Tim Hardaway Jr. nem tudott dominálni a Knicksnél, Fizdale pedig nem is erőltette őket, sőt, inkább komolyabb pihenőt adott a legtöbb játékosának–csak Frank Ntilikina és a 20 pontos Damyean Dotson játszott 23 percnél többet, mindenki más csökkentett játékidőt kapott. Az első negyedben bemutatott 14-0-s roham után már nem sok közük volt a találkozóhoz, egyértelműen jobb volt a Miami, így nem is volt túl sok értelme ráfeszülni mondjuk a különbségre–ez a meccs elúszott, lehet készülni a következő, Golden State ellenire.


A Heat legjobb dobói: Whiteside 22, Richardson 21/15, McGruder 19/9

A Knicks legjobb dobói: Dotson 20/9, Hardaway Jr. 14/6, Hezonja 13/6


Toronto Raptors–Minnesota Timberwolves 112–105


Kawhi Leonard a régi. Jimmy Butler, a Minnesota sztárja mondta a Raptors új vezéréről a meccs után, hogy már utolérte magát és bár szinte a teljes előző szezont kiülte, ez most már nem látszik meg rajta–magabiztosan dob, megvan az atletikussága, jól passzol és ugyanúgy védekezik, ahogy korábban tette. Volt oka arra, hogy ezt mondja, hiszen Leonard volt a mérkőzés legjobbja, két-két labdaszerzés és blokk mellett 35 pontot rámolt be a túloldalon 15/23-as mezőnymutatóval, tíz pontot szerzett a záró etapban és amikor a Wolves visszajött a komolyabb hátrányából a hajrában, övé volt az a clutch kosár is, ami lezárta a még nyitott kérdéseket–egyértelmű vezérként játszott és egyre otthonosabban érzi magát. Mellette Kyle Lowry (16 pont, 10 gólpassz) és az Ibaka-Valanciunas páros (31 pont, 16 lepattanó együtt) is dicsérhető, a Raptors pedig az ötödik meccsét is behúzta, méghozzá úgy, hogy mindegyiken legalább száz pontot kapott–ez nem szokványos a gárdánál, sőt, még soha nem fordult elő ilyen.


A szoros meccs volt a maximum. Andrew Wiggins nélkül állt ki erre a meccsre a Minnesota és ezúttal a legtöbb, amit elérhetett az együttes, az a szoros végeredmény volt–már az első negyedtől kezdve kisebb-nagyobb hátrányban voltak a vendégek és ezen az egész este folyamán képtelenek voltak változtatni. Gyakorlatilag csak Jimmy Butler volt az, aki jól játszott (23 pont, 4/7 tripla, 5 gólpassz, 6 labdaszerzés), egyébként a többiek gyengén dobtak, Towns (5/17), Teague (5/12), Rose (7/16) és Okogie (4/14) is tüzelt, de nem volt túl hatékony, védekezésben pedig megint nem álltak a helyzet magaslatán–56-38-ra kikaptak a festékben, túl sok üres kinti dobóhelyzetet engedtek a Raptorsnak és leindításból is kaptak 15 pontot. Butler úgy fogalmazott, hogy nagyjából semmit sem tudtak elvenni ellenfelüktől és végig futottak az eredmény után, a hajrában pedig hiába jöttek vissza 17 pontos hátrányukból ötre, amikor kellett, válaszolni tudott a Toronto.


A Raptors legjobb dobói: Leonard 35/6, Valanciunas 16/6, Ibaka 15

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 23/12, Rose 16/6, Towns 14/3


Chicago Bulls–Charlotte Hornets 112–110


Volt segítsége LaVine-nek. A Bulls vezére sorozatban a negyedik mérkőzésen is elérte a 30 pontos határt, ezúttal 32-t szórt 10/22-es mezőnymutatóval és 11/12 büntetővel, kiosztott mellé öt gólpasszt is, de most a második félidőben társa is akadt támadásban: Cameron Payne a nagyszünetben még 0 ponttal állt, utána viszont berámolt 21-et, méghozzá mindegyiket a triplavonalon túlról. Ez elég volt a szoros végjátékhoz, ott pedig LaVine már megoldotta a helyzetet, ő dobta csapata utolsó hat pontját és fél másodperccel a vége előtt, 110-110-nél kiharcolt egy faultot, majd a két értékesített büntetővel meg is nyerte a meccset–igaz, előtte oda-vissza komolyabb hibákat láthattunk, de ez a Chicagót nem nagyon érdekelte, hiszen megszületett a csapat első idei győzelme.


Elrontotta a Charlotte. Ugyan Kemba Walker most nem tudta hozni eddigi formáját, de így sem volt rossz a vendégcsapat, a kisebb hullámvölgy után a záró etapot nagyon jól kezdte a gárda, a vezetést is átvette, de mindig elkövetett valami olyan hibát, amit kihasznált a Bulls–így jutottunk el a végjátékig. Ott aztán ismét ezek a hibák kerültek előtérbe, engedtek egy clutch támadópattanót ellenfelüknek, két nagyon fontos triplát dobtak mellé, majd ugyan hat másodperccel a vége előtt megkapták a labdát egálnál, de Nic Batum azonnal el is adta azt, ezzel LaVine kezébe téve a döntést. Ezt Malik Monk koronázta meg azzal a faulttal, amivel a Chicago megnyerte a mérkőzést, így végül gyenge dobóformával (43,5% mezőnyből, 28,6% tripla), 45-36-ra elvesztett lepattanózással és kulcsfontosságú hibákkal szenvedtek vereséget egy olyan meccsen, amit papíron hozniuk kellett volna.


A Bulls legjobb dobói: LaVine 32/3, Payne 21/21, Parker 11

A Hornets legjobb dobói: Walker 23/9, Zeller 14, Batum 13/3


Houston Rockets–Utah Jazz 89–100


Houston, we have a problem. Nem elég, hogy Chris Paul még mindig nem játszhatott eltiltás miatt, vagy hogy Nené továbbra sem bevethető, ezúttal James Ennis sem léphetett pályára egy kisebb sérülés okán, így két kezdőjátékosa nélkül állt ki a gárda, de ennél is nagyobb gond, hogy a negyedik negyedben James Harden is kivált hamstring-sérüléssel–tavaly is szenvedett ezzel, de most azt mondta, hogy ez nem ugyanolyan, semmi komoly. Ennek ellenére a hajrát nélküle hozta le csapata, a kiválása után pedig azonnal egy 10-0-t futott a Jazz, amivel meglépett 94-79-re és eldöntötte a küzdelmet–nagyon rosszul áll a Rockets szénája, 1-3-mal sikerült rajtolni, ráadásul rögtön ennyi sérülés is nehezíti a munkát. Ezúttal egyedül Carmelo Anthony 22 pontjának lehetett örülni, aki még a hétemberesre szűkült rotációban is csak a kispadról érkezett, Carter-Williams kezdett, de aztán menet közben úgy döntött D'Antoni, hogy nagyobb szükség van Melóra, így ő játszott 39, MCW pedig csak 20 percet.


Mitchell megunta. Nem játszott jól a szezon első három meccsén a Jazz fő pontszerzője, egyszer sem érte el a 20 pontos határt, emiatt pedig saját bevallása szerint is frusztrált volt, így kezdte ezt a találkozót–itt aztán megcsinálta, amit kellett, dobott 38 pontot (14/25 mezőnyből, 4/9 tripla), leszedett öt lepattanót és kiosztott hét gólpasszt, ő volt a mérkőzés legjobbja. Ezen a kevéspontos meccsen egy ilyen extra elég is volt a Utah sikeréhez, a többiek a dobással ugyan hadilábon álltak, de elvégezték a szükséges munkát, jól védekeztek és az első negyed után többé-kevésbé kontrollálták a dolgokat, így fontos idegenbeli győzelmet arattak–az eddigi gyengébb teljesítményük után nagy szükségük volt erre, hétvégén a száguldó New Orleanst próbálják majd megállítani.


A Rockets legjobb dobói: Harden 29/9, Anthony 22/9, Gordon 11/3

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 38/12, Gobert 12, Ingles 11/9


San Antonio Spurs–Indiana Pacers 96–116


Közte húsz. Minimum ennyi volt ma a két csapat között a játék képét tekintve, hiszen a Spurs először és utoljára 2-0-nál vezetett, egyébként végig dominált ezen a mérkőzésen az Indiana. A vendégek pazar dobóformával kezdtek és 9/11 hármast bombáztak be, ez pedig meg is adta az alaphangot, innentől a festék is megnyílt számukra és folyamatosan növelték az előnyüket, végig kézben tartották a meccset és esélyt sem adtak a San Antoniónak–volt már közte 29 is, mielőtt kissé kiengedtek volna a Pacers-játékosok. Emiatt megszakadniuk egyáltalán nem kellett, egyedül Oladipo (21 pont, 9 gólpassz) és Young játszott 30 percnél többet, egyébként pedig heten is elérték közülük a tízpontos határt–továbbra is tartják magukat az egy extra, egy szörnyű meccshez, a sorminta szerint most majd az utóbbi következik...


Ennyi volt a Spursben. Azt talán túlzás lenne kijelenteni, hogy beárazták a jelenlegi San Antoniót, mert Patty Mills azért valószínűleg nem fog mindig nulla pontot dobni és DeMar DeRozan is csak jobb meccseket játszott eddig a mostaninál, de tény, hogy hazai pályán egy pillanatig sem tudták tartani a lépést egy jó, de nem elit keleti csapattal. A védekezésük a periméteren és a gyűrű alatt is nagyon harmatosra sikerült, támadásban alig 40%-kal dobtak és csapatszinten csak hat triplát küldtek a gyűrűbe, kevesebb mint fele annyi gólpasszt osztottak szét, mint a Pacers, ezt pedig a 15 támadópattanó és a jóval több kiharcolt büntető sem tudta ellensúlyozni–tükörsimán kaptak ki, hétvégén a Lakers ellen javíthatnak.


A Spurs legjobb dobói: DeRozan 18, Belinelli 16/6, Aldridge 15, Forbes 15/6

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 21/9, Evans 19/15, Sabonis 16/3


Milwaukee Bucks–Philadelphia 76ers 123–108


Ben Simmons sem tudott segíteni. Ezen a találkozón visszatért a Sixers irányítója és hozott is annyi lendületet, hogy az első negyedben megszórta ellenfelét a vendégcsapat, 6/8 triplát vertek be ebben a periódusban és megléptek 14 ponttal–ezzel azonban el is lőtték minden puskaporukat és később már kijött rajtuk a back-to-back, nem tudták megállítani a Milwaukee-t. A második negyedet 49-30-ra veszítették el és a második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy lőtávolon belül tudnak-e maradni–ez többé-kevésbé sikerült, de komolyabb veszélyt már nem tudtak jelenteni ellenfelükre. Összességében nem dobtak jól és bár Simmons azonnal tripla-duplázott (14 pont, 13 lepattanó, 11 gólpassz), Joel Embiid pedig brutális számokat szállított (30 pont, 9/24 mezőnyből, 19 lepattanó, 6 gólpassz, 3 blokk), harmadik idegenbeli meccsüket is elvesztették és továbbra is nyeretlenek vendégként.


Antetokounmpo tényleg MVP-esélyes lehet. Ugyan a Bucks triplavetői most nem végezték túl jól a dolgukat, a csapat vezére ezúttal is parádézott, sőt, eddigi talán legjobb teljesítményét nyújtotta idén: 32 ponttal, 18 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplázott, 50%-kal dobott mezőnyből és hátul is kiosztott három blokkot, valamint ellopott két labdát. Az ő bődületes extrája mellett Eric Bledsoe (18 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) és Khris Middleton (25 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta magát, Brook Lopeznek pedig új feladata volt: húzza ki a festékből Embiidet, ennek megfelelően 13 mezőnykísérletéből 11 a triplavonalon kívülről érkezett (5 be is esett, a második negyedben parádézott) és csak egyetlen lepattanót szerzett meg. Az első negyedben ugyan csapatszinten csak 1/11 hármast küldtek a gyűrűbe, de a harmadik játékrészben már 15 ponttal vezettek, a záró etapban is volt 16 egység az előnyük, nem sok esélyt adtak ellenfelüknek. Érdekesség: Antetokounmpo az első játékos Wilt Chamberlain óta, aki sorozatban négy olyan meccsel kezdett egy szezont, ahol legalább 25 pontot és 15 lepattanót ért el.


A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 32, Middleton 25/9, Lopez 21/15

A 76ers legjobb dobói: Embiid 30/6, Redick 19/9, Simmons 14


Phoenix Suns–Los Angeles Lakers 113–131


Pusztító három perc a Lakerstől. A Rondót és Ingramet eltiltás miatt nélkülöző vendégek a második negyed derekán roppantották meg a Phoenixet, három perc alatt négy labdaeladásba kergették bele ellenfelüket és futottak egy 17-2-t, az itt megszerzett előnyt pedig tökéletesen menedzselték le a második félidőben. LeBron James kiülte a negyedik negyedet, de így is majdnem tripla-duplázott (19 pont, 7 pattanó, 10 gólpassz, 3 szerzett labda), a játékszervezésben megint jól működött mellette Lonzo Ball (12 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz), kettejük farvizén pedig az egész kezdőötös remekül teljesített: McGee 20, Kuzma 17, illetve a kezdőben avanzsáló Josh Hart 15 pontot szórt. Luke Walton padra ültette Caldwell-Pope-ot, ami jó döntésnek bizonyult, 14 pontot termelt, a második sort viszont Lance Stephenson vezette, aki szintén közel járt a tripla-duplához (23 pont, 8-8 lepattanó és gólpassz). A Lakersnél ezzel a meccsel talán átszakadt a gát, és kell is az önbizalom, hiszen a veretlen Nuggets érkezik back-to-backre.


Szegény embert az ág is. Nem elég, hogy a második félidőben csak futott az eredmény után a Phoenix, még Devin Bookert is elvesztették, a remekül játszó hátvéd (23 pont, 7-7 pattanó és assziszt) a harmadik negyedben sántikált le, meghúzódott a bal combhajlítója. A Suns egyébként az említett rövidzárlatot kivéve nem játszott rosszul támadásban, Ayton 22 pontját 11/14-es mezőnymutatóval szerezte és mellétett 11 pattanót, valamint 3 blokkot is, és most az Ariza-Anderson páros is pontosan célzott. A kezdőötössel hátul sem volt különösebb gond, ám a padról érkező két veterán, az egyébként dupla-duplázó Tyson Chandler, illetve Jamal Crawford bizony nem mutatott túl jól védekezésben, az ő pontos szerepüket még meg kell találni.


A Suns legjobb dobói: Booker 23/6, Ayton 22, Ariza 14/9, Chandler 14.

A Lakers legjobb dobói: Stephenson 23/3, McGee 20/3, James 19/3.


Sacramento Kings–Memphis Grizzlies 97–92


A kezdőötös elintézte. A Kings kezdő hátvédjei, De’Aaron Fox (21 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 2 blokk!) és Buddy Hield (23 pont, 7 lepattanó) elöl-hátul vezérként működtek, erre a duóra építve több helyük és sebességük volt a hazaiaknak, így Cauley-Stein és Bjelica is dupla-duplázott, illetve a kicsit rosszul dobó Justin Jackson is belekapaszkodott 11 lecsorgóba. Hátul idén már nem először mutat figyelemreméltó fejlődést a Sacto, akik ezúttal azt is elbírták, hogy az újonc Bagleyn kívül (13 pont, 6 pattanó) a kispad több kárt csinált, mint hasznot. A Kings 2-3-mal áll, de a mérlegnél fontosabb, hogy látszik az előrelépés a játékukban.


A Grizzliesnek megint gondja volt a sebességgel. Hiába Mike Conley 27 pontos, 6 pattanós, 5 gólpasszos estéje, hiába a 28-19-re megnyert első negyed, a folytatásban időnként körbefutották őket a hazaiak, és a vendégek fokozatosan vesztették el a fonalat. Marc Gasol hátul ugyan jól teljesített, de elöl semennyire nem vált vezérré (10 pont, 10 pattanó, 3 blokk), márpedig erre szükségük lett volna, mert Jaren Jackson Jr. faultgondokkal küzdött és kipontozódott, a padról pedig egyedül Wayne Selden tudott érdemben hozzátenni a támadásokhoz. A Grizzlies 2-2-vel rajtolt, de a játékuk egyelőre messze van a meggyőzőtől.


A Kings legjobb dobói: Hield 23/9, Fox 21, Cauley-Stein 15.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 27/12, Jackson Jr. 14, Selden 13/9.


Golden State Warriors–Washington Wizards 144–122


Durant 30 pontjára senki nem fog emlékezni. Kevin Durant 30 pontot szórt 13/18-as klasszis teljesítménnyel, 8 pattanóval és 7 asszisztal fűszerezve, Draymond Green 12 gólpasszt osztott ki, de nem ezek voltak ma az extrák, hanem Steph Curry játéka. Az irányító az alapszakasz eddig eltelt idejében is komoly veszélyt jelentett a gyűrűre a triplavonalon túlról, ma viszont erre is rátett egy lapáttal, 11 hármast szórt 16 kísérletből, bevágott 10/10 büntetőt, az első negyedben 23 pontot termelt (szezoncsúcs a ligában), ráadásul megelőzte Jamal Crawfordot és fellépett az örökranglista 5. helyére a bedobott triplák tekintetében. Azt már csak lábjegyzetben írjuk le, hogy az 51 pontot három negyed alatt érte el… A csapatba egyébként visszatért Shaun Livingston, most már tényleg csak az van hátra, hogy Klay Thompsonnál is átszakítsák végre a gátat, a Splash Brothers másik tagja megint borzasztóan, 1/5-tel célzott kintről.


Csak asszisztálni tudott a Wizards. A fővárosiak nem tudtak mit kezdeni a Curry-parádéval, Scott Brooks próbálta ugyan forgatni csapatát, de aztán ő is hamar feladta, így hiába szórt Bradley Beal 19 perc alatt 23 pontot, miután a meccs elején összeszedett egy zúzódást, Brooks a második félidőben már nem nagyon küldte vissza a pályára, ahogyan John Wall is csak 27 percet kapott, és a fontosabb láncszemek játékát sem erőltette. A Wizards 1-3-mal kezdte a szezont, de a csapat még nincs kész, Dwight Howarddal a hátsó alakzatban várhatóan más szintet fognak képviselni.


A Warriors legjobb dobói: Curry 51/33, Durant 30/3, Thompson 19/3.

A Wizards legjobb dobói: Beal 23/3, Oubre 17/9, Morris 14/6.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik