NBA: a regnáló MVP az amerikai válogatottat választotta

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 18:32
null
Joel Embiid az amerikai kosárlabda-válogatottat választotta (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) előző idényében a legértékesebb játékosnak (MVP) megválasztott Joel Embiid az Amerikai Egyesült Államok válogatottjában tervez szerepelni a 2024-es párizsi olimpián.

 

Az ESPN arról ír, hogy a Philadelphia 76ers játékosa tájékoztatta a Team USA ügyvezető igazgatóját, Grant Hillt is. Joel Embiid a döntése előtt a francia és az amerikai válogatott képviselőivel is találkozott.

„Meg akartam bizonyosodni arról, hogy a helyes döntést hozom, és csak egy utolsó találkozóra volt szükségem minden érintett féllel, és belevágtam” – mondta a regnáló MVP.

Grant Hill elmondta, örül, hogy Embiid az Egyesült Államokat választotta, a közös cél pedig természetesen a 2024-es párizsi olimpia, amire a következő hónapokban áll össze az amerikaiak kerete. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NBA médianapján számos sztárjátékos bejelentkezett az olimpiára. Kevin Durant, Stephen Curry, DeMar DeRozan, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton és Julius Randle is tagja lenne a Team USA-nek, de nem zárta ki az olimpián való szereplést LeBron James sem. Az amerikaik a távol-keleti vb-n a legnagyobb sztárok hiányában csak a 4. helyen végeztek.

A kameruni-francia származású Embiid elmondta, hogy csodálja azokat az amerikai játékosokat, akik egy hosszú NBA-idény után képviselik a Team USA-t. Embiid azt is elismerte, hogy nagy lehetőség számára, hogy az amerikai állampolgárként született hároméves fia szeme láttára olimpiai aranyat nyerjen.

Franciaország remélte, hogy a hazai olimpia elég erős vonzerő lesz Embiid számára. A francia kosárlabda-válogatott azok után, hogy Tokióban ezüstérmet szerzett, a világbajnokságon csak a 18. helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik