NBA: a liga legtöbbet költöző játékosa óriásit játszott – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 07:36
null
Akcióban Ish Smith (14), a denveri meccs hőse (Fotó: Getty Images)
Bár még csak az előszezon zajlik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), érdemes figyelni az eseményeket, keddre virradóra például egészen pazar végjátékot hozott a Denver–Phoenix csata, a főszereplő pedig egy olyan játékos volt, aki különleges rekordot állíthat fel, amint elkezdődik az alapszakasz.

 

Szinte végig a vendég Phoenix vezetett – bár kilencnél több ponttal egyszer sem –, aztán a negyedik negyedben előretört a Denver. Az utolsó percre fordulva megint a Sunsnál volt az előny, csakhogy Ish Smith, a Nuggets világjárója másmilyen végjátékot tervezett: az utolsó 40 másodpercben beszórt két duplát – és az ő csapata nyert 107–105-re.

ISH SMITH KÉT DÖNTŐ DOBÁSA


TÖRTÉNT ILYESMI IS A 4. NEGYEDBEN
(a második zsákoláshoz, Peyton Watsonéhoz Smith adta a gólpasszt)


A meccset 17 ponttal és hét assziszttal záró Ish Smith még csak megmelegedőben van Denverben: egy nyári csereakció keretében került a csapathoz, viszont amint pályára lép az alapszakaszban – és ez minden bizonnyal megtörténik majd –, máris felállít egy új ligarekordot: immár egyedül lesz az a játékos, aki a legtöbb csapatban játszott NBA-bajnoki meccset.

A 34 éves irányító a 12-vel is csúcstartó, de holtversenyben: egyelőre Joe Smith, Jim Jackson, Tony Massenburg és Chucky Brown osztozik vele a rekordon.

A rendszerint kiegészítő emberként számításba vett Ish Smith a Houstonban mutatkozott be a 2010–11-es idényben, aztán játszott a Memphisben, a Golden State-ben, a Milwaukee-ban, az Orlandóban, a most legyőzött Phoenixben, az Oklahomában, a Philadelphiában, a New Orleansban, a Detroitban, a Charlotte-ban, a Washingtonban – azaz a Denver a 13. csapata.

NBA, ELŐSZEZON
Charlotte Hornets–Washington Wizards 107–116
Cleveland Cavaliers–Philadelphia 76ers 97–113
Miami Heat–Houston Rockets 118–110
Denver Nuggets–Phoenix Suns 107–105

Az NBA előidénye október 14-én ér véget, az alapszakasz október 18-án kezdődik Boston Celtics–Philadelphia 76ers és Golden State Warriors–Los Angeles Lakers mérkőzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik