NFL: hihetetlen hajrá után nyert a Chargers, kikapott a Chiefs

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 09:43
null
Ahogy Josh Allen (labdával), úgy a Buffalo is ellenfele fölé kerekedett (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 5. fordulójának vasárnap késő esti mérkőzésein a Los Angeles Chargers izgalmas hajrá után győzte le a Cleveland Brownst, míg a legutóbbi Super Bowl résztvevője, a Kansas City Chiefs újfent kikapott.

 

A Chargers és a Browns mérkőzése rendkívül szórakoztató végjátékot hozott: a csapatok olyan ütemben termelték a pontokat, mintha a védelmek ott sem lettek volna a pályán. A negyedik negyedben – felváltva – összesen öt touchdown született közvetlenül egymást követő támadássorozatokból, míg végül a Browns puntolni kényszerült, a hazaiak viszont újabb TD-vel eldöntötték a pontgazdag meccset. A Los Angeles ezzel 4–1-re javította mérlegét, az ohióiaké 3–2-re módosult.

A Kansas City Chiefs továbbra sem lehet büszke az idénykezdetére: az Andy Reid irányította alakulat ezúttal a Buffalo Billstől kapott ki, amelyet a kiválóan játszó Josh Allen (315 yard, 3 passzolt, egy futott TD) dirigált a pályáról az eső áztatta Arrowhead Stadionban. Mahomesék nem vigyáztak eléggé a labdára, hiszen az irányító 272 passzolt yardja és két TD-passza mellé kétszer is eladta (interception), illetve ezen kívül ő és Byron Pringle elkapó is elhagyta egyszer-egyszer (fumble). Az első negyedben kétszer is vezetést szerzett a Kansas City, ám a második játékrészben már 14 pontosra nyílt az olló a Bills javára. Innen már nem is tudtak visszakapaszkodni a Főnökök, ezzel 2–3 a mérlegük, míg a vendégek immár 4–1-gyel büszkélkedhetnek.

Az Arizona Cardinals a San Francisco 49ers legyőzésével továbbra is hibátlan (5–0), míg a Daniel Jones irányítót agyrázkódás miatt elveszítő New York Giants simán kikapott a csoportrivális Dallas Cowboystól. A Chicago Bears a Las Vegas Raiderst győzte le, ezzel mindkét csapat mérlege 3–2-re módosult.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ

Las Vegas Raiders–Chicago Bears 9–20
Los Angeles Chargers–Cleveland Browns 47–42
Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 17–10
Dallas Cowboys–New York Giants 44–20
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 20–38

KORÁBBAN
Carolina Panthers–Philadelphia Eagles 18–21
Cincinnati Bengals–Green Bay Packers 22–25
Houston Texans–New England Patriots 22–25
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 19–37
Minnesota Vikings–Detroit Lions 19–17
Pittsburgh Steelers–Denver Broncos 27–19
Tampa Bay Buccaneers–Miami Dolphins 45–17
Washington Football Team–New Orleans Saints 22–33
Atlanta Falcons–New York Jets 27–20

KÉSŐBB
Kedd, 2.15: Baltimore Ravens–Indianapolis Colts (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik