NHL: rájátszásban a Blues, hetet vágott a Tampa Bay

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.26. 08:28
null
Brian Elliott újabb hibátlan meccsen van túl (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a St. Louis Blues 4–0-ra legyőzte hazai jégen a Vancouver Canucksot, ezzel bebiztosította helyét a rájátszásban.

 

A Blues kapusa, Brian Elliott sorozatban a harmadik meccsét hozta le kapott gól nélkül, igaz, ezúttal nem volt túl nehéz dolga, csupán 15 vancouveri lövéssel kellett szembenéznie. Nyugatról a Dallas, a Los Angeles és az Anaheim után a St. Louis a negyedik csapat a playoffban.

A Tampa Bay szezonbeli legtöbb gólját szerezve, 7–4-re tömte ki a New York Islanderst, és ezzel az Atlanti csoport élére ugrott. A védő Jason Garrison gólja mellett két gólpasszt is jegyzett, míg a baszélső Ondrej Palat neve mellé három asszisztot írtak fel.

A New Jersey–Washington meccs rendes játékidejében nem született gól, a hosszabbításban viszont már igen: az a John Carlson döntött, aki gyerekkora nagy részét New Jerseyben töltötte, és a Devils-legenda, Scott Stevens volt az idolja, jelenleg viszont már a ligaelső fővárosiakat erősíti. A Devils újonc kapusa, Scott Wedgewood nagyon közel járt hozzá, hogy sorozatban második meccsén mutasson be shutoutot.

NHL
ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Washington Capitals 0–1 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning
–New York Islanders 7–4
St. Louis Blues
–Vancouver Canucks 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik