NHL: Ovecskin négy pontjával Capitals-siker Anaheimben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.16. 07:19
null
Ovecskinnek jó napja volt az Anaheim ellen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Washington Capitals 5–3-ra legyőzte idegenben az Anaheim Ducksot. A meccs hőse Alekszandr Ovecskin volt, aki két gólja mellett két asszisztot is jegyzett, mellette André Burakowsky és a hazaiaknál Andrew Cogliano is duplázott.

 

A remek teljesítménynek köszönhetően egyébként Ovecskin átvette a vezetést a góllövőlistán: a fővárosiak szélsője 36 gólt szerzett eddig 57 meccsen, mögötte a három meccsel kevesebbet játszó, azokon 35-ször a kapuba találó Rick Nash (New York Rangers) áll.

A Keleti főcsoport első helyéért a Montreal Canadiensszel harcban lévő Tampa Bay Lightning győzelemmel kezdte tíznapos, ötmeccses idegenbeli túráját. A floridaiak a San Jose Sharks otthonában diadalmaskodtak 5–2-re, miután Steven Stamkos lélektanilag fontos pillanatban az első harmad végén megszerezte a vezetést számukra, Ben Bishop kapus pedig összesen 33 védést mutatott be hátul.

Ugyancsak remekelt a Chicago Blackhawks kapusa, aki 36-szor állította meg a korongot a Pittsburgh Penguins ellen, így csapata szétlövést követően 2–1-re nyert. Hasonló eredmény született Sunrise-ban is, ott azonban a vendégek örülhettek a rávezetések után, a Nyugati főcsoport 2. helyére fellépő St. Louis Blues nyert a Florida Panthers ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Chicago Blackhawks–Pittsburgh Penguins 2–1 – szétlövés után
Florida Panthers–St. Louis Blues 1–2 – szétlövés után
Buffalo Sabres–Philadelphia Flyers 1–2
Anaheim Ducks–Washington Capitals 3–5
San Jose Sharks–Tampa Bay Lightning 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik