NBA: O’Neal átugrása sem ért győzelmet a zsákolóversenyen - videók

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 09:14
null
Ben McLemore O'Neal fölött zsákolt (Fotó: Reuters)
Tegnap este, illetve ma hajnalban rendezték az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All-Star gála sűrű szombati programját. A D-Liga tripladobóján, zsákolóversenyén, illetve főmeccsén kívül lezajlott a Shooting Stars, a Skills Challenge, illetve a „nagyok" hárompontos vetélkedése, illetve tömőversenye is. Volt két címvédés és két új győztes is a hajnali programban, amelynek végén kelet és nyugat ezúttal döntetlenre, 2–2-re végzett a különböző versenyszámokban.

A D-Liga teljes programját lebonyolították. A tripladobót az Idaho Stampede kiscsatára, EJ Singler nyerte. A zsákolóversenyen a címvédő Tony Mitchell diadalmaskodott.

A Sears Shooting Stars volt a „nagyok" első főbb programja hajnalban, amelyben ebben az évben már csak négy helyről kellett betalálnia a csapatoknak a korábbi hat helyett. A döntőben aztán Duranték 43.6 másodperc alatt végeztek, Bosh viszont a második körben is nagyon hamar elsüllyesztette a félpályás dobást, 31.6 másodperc alatt teljesítették a kiírt feladatot, így megvédték címüket – először történt ilyen a versenyszám történetében, Swin Cash pedig az első háromszoros győztes lett.

A Taco Bell Skills Challenge-ben (most csak egy labdát kellett jó helyre passzolni, és kevesebb, így ritkábban lerakott bábukat kellett kerülgetni) nyugat egyenlített, sőt, a tripladobóversenyben (a játékosok megjelölhették előre, melyik a kedvenc helyük az öt közül, onnan pedig mind az öt labda duplát ért) a vezetést is átvette.

A szokásoknak megfelelően a zsákolóversennyel, a Sprite Slam Dunk Contesttel fejeződött be az All-Star szombat. John Wall lett az este legjobb zsákolója, övé a titulus a jövő évi All-Star gáláig, kelet pedig egyenlített, így a szombati versenyek 2–2-re végződtek a két konferencia között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik